2017. november 2., csütörtök

Villámgyors túrós-zabpelyhes pogácsa (fehérliszt mentes)

Valóban villámgyors ez a kívül ropogós, belül puha pogácsa, mert fél óra alatt elkészül sütéssel együtt és már ehető is. Az utóbbi időben ennyire egyszerű, villám recepteket hozok, mert csak ilyenekre van időm. A családom imádja a süteményeimet, ezért néha muszáj sütnöm, de örülök, ha mostanában ilyeneket "össze tudok dobni". Pedig már ki vagyunk éhezve bonyolultabb finomságokra is... 😊




Hozzávalók:
kb. 20 db pogácsához
25 dkg tehéntúró
2 kisebb tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt
3  púpos evőkanál zabpehely
1 kávéskanál só

+ a tetejére 10 dkg reszelt trappista sajt,
de a fele lehet füstölt sajt is


A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linkre kattintva:



 
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat (a reszelt sajt kivételével) egy tálban összekeverjük és 5 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely egy kicsit megszívja magát. (Ha túl lágynak érezzük, adhatunk még hozzá zabpelyhet, de összességében ez egy ragacsos "massza" lesz, nem tészta.)
  2. Amíg a zabpelyhes egyveleg pihen, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. Sütőpapíros tepsire kanállal halmokat teszünk a "tészta masszából", a tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Végezzünk tűpróbát! Ha nem ragad a tészta a tűre, akkor megsült.)

 Sütés előtt...
  
 
Jó étvágyat!
 Betűleves  receptje alapján

1 megjegyzés:

  1. Ó, de jól néz ki!
    Nagyon örülök, hogy gyakrabban írsz!
    🙂

    VálaszTörlés