2016. június 27., hétfő

Meggyes-vaníliás álom - sütés nélkül

Nagyon-nagyon finom, nem túl édes, üdítő desszert, melyet igen gyorsan el lehet készíteni. ...és mindezt sütés nélkül, tehát a nyári kánikulában tökéletes!






Hozzávalók:
20x25 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez
60 dkg meggy
10 dkg kristálycukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg búzadara
5 dl víz
1 csomag babapiskóta

2 csomag vanília pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál kristálycukor


A dombormintás kerámiák megtalálhatók több mintával a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 






Elkészítés:
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és fahéjjal, összekeverjük.
2. Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc). Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
3. Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
4. A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
5. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk. A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként (nálam ez most lemaradt, nem volt kedvem ezzel bíbelődni és tejszínhab sem volt itthon).

Tipp: A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én  nem tettem bele.







Fotózás közben nem tudtam ellenállni a hűsítő, gyümölcsös desszertnek... :)



Jó étvágyat! 

Pár perc konyha 2014. kiadás

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és biztos finom is. Gabika areceptjeidet hogy tudnám kinyomtatni? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatós és igen finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg egy álom lehetett :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, épp tanakodom, mit kezdjek a rengeteg meggyemmel itthon :)

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusan hangzik ez a recept! Ki is fogom próbálni, mert sok meggyünk van :o) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Holnap megcsinálom!Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  7. Megvan mi lesz a hétfői program! :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gabriella. Miután kellően kihűlt kilehet fordítani a tepsiből törés nélkül? Nincs üveg tálam és tepsiben nem annyira mutatós.

    VálaszTörlés
  9. Fóliával együtt próbáld kiemelni, utána sütőlapát segítségével csúsztasd át a tányérra. Remélhetőleg egyben marad. Sok sikert Névtelen!

    VálaszTörlés