Meggyes-vaníliás álom - sütés nélkül

Nagyon-nagyon finom, nem túl édes, üdítő desszert, melyet igen gyorsan el lehet készíteni. ...és mindezt sütés nélkül, tehát a nyári kánikulában tökéletes!






Hozzávalók:
20x25 cm-es hőálló tálhoz/tepsihez
60 dkg meggy
10 dkg kristálycukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
10 dkg búzadara
5 dl víz
1 csomag babapiskóta

2 csomag vanília pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál kristálycukor


A dombormintás kerámiák megtalálhatók több mintával a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 






Elkészítés:
1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és kb. 5 dl vízben felforraljuk, közben ízesítjük a cukorral és fahéjjal, összekeverjük.
2. Forrás után beleöntjük a búzadarát és alacsony lángon folyamatosan kevergetve puhára főzzük a darát, addig, amíg az egész besűrűsödik (ez kb. 5-8 perc). Elzárjuk alatt a lángot és néhány percig kevergetve kicsit hűtünk rajta.
3. Folpackkal kibélelünk egy tepsit/tálat és beleöntjük a meggyes masszát, melyre egy réteg babapiskótát teszünk.
4. A pudingport a cukorral és kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és közepes lángon folyamatosan kevergetve megfőzzük sűrűre és még forrón a babapiskótára öntjük.
5. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük - másnap szeletelve kínáljuk. A szeletek tetejére nyomhatunk tejszínhab rózsákat díszítésként (nálam ez most lemaradt, nem volt kedvem ezzel bíbelődni és tejszínhab sem volt itthon).

Tipp: A meggyes-búzadarába zselatint is lehet tenni, ha szilárdabbra szeretnénk készíteni - én  nem tettem bele.







Fotózás közben nem tudtam ellenállni a hűsítő, gyümölcsös desszertnek... :)



Jó étvágyat! 

Pár perc konyha 2014. kiadás

Megjegyzések

  1. Nagyon szép és biztos finom is. Gabika areceptjeidet hogy tudnám kinyomtatni? Köszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatós és igen finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg egy álom lehetett :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki, épp tanakodom, mit kezdjek a rengeteg meggyemmel itthon :)

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusan hangzik ez a recept! Ki is fogom próbálni, mert sok meggyünk van :o) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Holnap megcsinálom!Nagyon guszta

    VálaszTörlés
  7. Megvan mi lesz a hétfői program! :)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gabriella. Miután kellően kihűlt kilehet fordítani a tepsiből törés nélkül? Nincs üveg tálam és tepsiben nem annyira mutatós.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérek kapcsos tortaforma tökéletes hozzá 😉

      Törlés
  9. Fóliával együtt próbáld kiemelni, utána sütőlapát segítségével csúsztasd át a tányérra. Remélhetőleg egyben marad. Sok sikert Névtelen!

    VálaszTörlés
  10. Eperrel is kèszìthető?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Látogass el Instagram oldalamra is!

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban