Baracklekváros piskóta szelet - nem csak kezdő háziasszonyoknak

Biztos veletek is előfordul néha, amikor olyan édesség vagy sütemény ehetnéketek van és érzitek, hogy kellene sütni valamit a családnak is, de nem nagy kedvetek van hozzá. Na, én most így éreztem. 😉 (Van ez így néha, valljuk be.) Ilyenkor általában piskótát sütök, mert gyors, egyszerű - a pihe-puha tésztájának köszönhetőn pedig nagyon finom is. Az már csak "hab a tortán", ha Anyukám házi sárgabarack lekvárjával töltöm meg.😊😋
Készítsétek el így a piskótát - egyszerű és nagyon finom!




Hozzávalók:
22x36 cm-es tepsihez
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor 

+ ízlés szerint sárgabarack lekvár (vagy más lekvár)


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:


Elkészítés: 
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével krémesre/habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a vizet is. 
  2. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport is beleszitáljuk és óvatosan összekeverjük.
  3. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet). A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!
  4. A kihűlt tésztát kettévágjuk függőlegesen, lekvárral megkenjük az egyik lapot, majd ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és szeletelve tálaljuk.
 
Néhány munkafolyamat...
 
 



Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Ha tudnád hogy én mennyire szeretem? Nagyon guszta, szép a piskótád és a finom lekvár benne mennyei íze lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Valóban mennyei tud lenni egy ilyen kis egyszerű sütemény is, nagyon szeretjük.
    Köszönöm, hogy benéztél Éva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello tudnak segiteni, abba hogy kb mennyi kanal liszt? Mert merlegem sajna nincs koszi a valaszt

      Törlés
    2. 1 púpos evőkanál liszt kb. 2 dkg szokott lenni.

      Törlés
  3. Én is lelkes rajongója vagyok az igazi, finom baracklekváros piskótának. Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, látszik a fotókon, milyen könnyed, finom a piskótád! :) Nekem sincs mindig kedvem sütögetni, most hétvégén is sütés nélküli desszert készült - tiramisutorta! :)

    VálaszTörlés
  5. Óóóó, ez mennyire guszta! Össze is futott a számban a nyál!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta!Nagy rajongód vagyok!
    Örülnék,ha leírnád,hogy mekkora tepsit használtál?
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dia!
      Köszönöm szépen, kedves vagy. Örülök, hogy tetszik a blogom és a receptem. :)
      22x36 cm-es tepsibe sütöttem ezt a piskótát.

      Elnézést, hogy kicsit későn jöttem a válasszal, nem voltam ma net közelben...

      Törlés
    2. Köszönöm szépen,hogy válaszoltál.

      Törlés
  7. Megcsináltam, nagyon finom lett :) köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett. Szívesen a receptet... Én pedig köszönöm szépen a megjegyzést. :)

      Törlés
  8. Köszönöm!!! tökéletes lett :)
    Üdv.Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szilvi!
      Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :)
      Köszi, hogy megírtad...
      Üdv.: Gabi

      Törlés
  9. Tényleg gyönyörű, de itt a képen nem a a piskótalap van vízszintesen kettéválasztva, hanem a félbevágott piskóta van egymásra téve azért ilyen magas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. :) Nem írtam azt, hogy vízszintesen van kettévágva. Azt írtam, hogy kettévágjuk, így kapunk két lapot, melyet egymásra teszünk, de előtte megkenjük az egyik lapot lekvárral - igen, így lesz ilyen szép magas. De ha valaki vízszintesen szeretné kettévágni és közte meglekvározni, hát úgy is lehet - akkor kicsit alacsonyabb lesz. Ki hogy szeretné, kinek hogy tetszik... :)

      Törlés
  10. Nagyon szép lett, és biztosan finom! Köszi szépen. Annyit kérdeznék, hogy biztosan 1 egész sütőpor kell bele? Nem vagyok valami gyakorlott, ezért kérdem.
    Üdvözlettel:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, örülök, hogy tetszik. Ehhez a tojás mennyiséghez bele szoktam tenni az 1 csomag sütőport.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  11. Kedves Gabriella!
    Köszönöm szépen a gyors választ! :)
    Üdvözlettel:
    Éva

    VálaszTörlés
  12. Finom mi is szeretjük.Szép lett. / bár a képen nincs kettévágva/ Üdvözlettel: Márta.

    VálaszTörlés
  13. Isteni kiadós nem lehet elrontani

    VálaszTörlés
  14. Most lett kész! Isteni finom, gyors és egyszerű, ami egy 7 hónapos manó mellett nem hátrány! :) Köszönöm a receptet! ❤

    VálaszTörlés
  15. Istenem! Ez a recept előbb is szembe jöhetett volna velem. Volt hat tojásom, sütni akartam valamit, de mire kimentem a konyhába, elment tőle a kedvem. Inkább megfőtzem. :O

    VálaszTörlés
  16. Biztos nagyon finom ez a piskóta is,de a diós csigájáert rajong az egész családom amióta először megsütöttem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban