2017. augusztus 2., szerda

Túrós-barackos álom

Annyira egyszerű és annyira finom ez a kevert sütemény, mint egy álom! Bármilyen friss, idény gyümölccsel elkészíthető, sőt, befőtt gyümölccsel is nagyon finom! Kedvenc lett! 😋
Az elmúlt 2-3 hónapban, mielőtt új receptet hozok, a facebook oldalamra szoktam kitenni egy "elő fotót" a sütés előtti állapotról és annyira örülök, hogy már az is nagyon szokott tetszeni Nektek (mint például két hónappal ezelőtt a villámgyors gyümölcsös kocka vagy az omlós sajtos perec "elő fotója"). Ezt a sütit különösen nagy érdeklődés fogatta tegnap a facebook oldalamon és szerintem elkészítés után sem fogtok csalódni, mert csoda finom!

Viszont egy ideig nem tudok új receptet hozni, mert mint ahogy a tegnap éjszakai blogbejegyzésemben írtam, csütörtök reggel ismét látogatását teszi nálunk a festő: a konyha-étkező és nappali festése kerül most sorra, ami néhány napig eltart, de ami igazán hosszadalmas lesz, az utána lévő nagytakarítás. Az egyébként nagyon nyugodt, állandóan kacagós 9 és fél hónapos pici fiam most a nagy hőségben elég nyűgös, emiatt szinte semmit nem tudok tőle csinálni, nagyon nehezen fogok haladni a takarítással - már előre félek az egésztől. A blogbejegyzésre is éjszakánként van időm, de csak azért, mert ilyenkor már nem akarok súrolni és porszívózni. 
Szóval egy kis ideig nem lesznek új receptek, de a facebook oldalamon folyamatosan megosztok majd néhány klassz régebbit, hogy tudjatok miből ötletet meríteni a családnak. 😊






A pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:


Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
4 közepes tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor (6-8 g)

A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
kb. 2 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
1 tojás
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja (bio vagy kezeletlen)

+ gyümölcs ízlés szerint (friss vagy befőtt)  




Sütés előtt...





Elkészítés:
1. A túrós töltelék hozzávalóit összekeverjük, kis gombócokat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A barackot (gyümölcsöt) megmossuk, lecsöpögtetjük. (Ha befőttet használunk, lecsöpögtetjük.)
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük. Sütőpapíros vagy enyhén kivajazott tepsibe egyengetjük a masszát, majd a túrógombócokat belepotyogtatjuk a tésztamasszába, ugyanígy a lecsöpögtetett gyümölcsöket is.
3. Előmelegített, 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, végezzünk tűpróbát!)
4. Kockákra szeletelve tálaljuk. A tetejét megszórhatjuk kis porcukorral a látvány kedvéért - nálam ez elmaradt, mert enélkül is finom édes volt a sütemény.





Bori ötlete alapján
Jó étvágyat!


...és egy kis programajánló

 

2 megjegyzés:

  1. Szuper érdekes, egyszerű, szép és finom!! Mást nem is írok, csak megsütöm holnap hajnalban (aludni nem lehet úgy sem a melegtől, viszont a konyhai sütő még elviselhető olyankor)!! Köszönet Gabika!! További jó nyarat kívánok!! Évi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomat sütöttél ! Látom azért a nagy takarítás mellett konyhatündér is vagy:-))

    VálaszTörlés