2013. október 12., szombat

Baracklekváros piskóta szelet - kezdő háziasszonyok süteménye is lehet... :)

Biztos veletek is előfordul néha, amikor érzitek, hogy kellene sütni valamit a családnak, de nem nagy kedvetek van hozzá. Na, én most így éreztem. :) Ilyenkor általában piskótát sütök, mert gyors, egyszerű - a pihe-puha tésztájának köszönhetőn pedig nagyon finom is. Az már csak "hab a tortán", ha Anyukám házi lekvárjával töltöm meg. :) 
Készítsétek el így a piskótát - egyszerű és nagyon finom.




Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor 

+ ízlés szerint sárgabarack lekvár (vagy más lekvár)




Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport és óvatosan összekeverjük.
2. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet - végezzünk tűpróbát!!). 
3. A kihűlt tésztát kettévágjuk, lekvárral megkenjük az egyik lapot, majd ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és szeletelve tálaljuk.


Jó étvágyat!

20 megjegyzés:

  1. Ha tudnád hogy én mennyire szeretem? Nagyon guszta, szép a piskótád és a finom lekvár benne mennyei íze lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Valóban mennyei tud lenni egy ilyen kis egyszerű sütemény is, nagyon szeretjük.
    Köszönöm, hogy benéztél Éva.

    VálaszTörlés
  3. Én is lelkes rajongója vagyok az igazi, finom baracklekváros piskótának. Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, látszik a fotókon, milyen könnyed, finom a piskótád! :) Nekem sincs mindig kedvem sütögetni, most hétvégén is sütés nélküli desszert készült - tiramisutorta! :)

    VálaszTörlés
  5. Óóóó, ez mennyire guszta! Össze is futott a számban a nyál!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta!Nagy rajongód vagyok!
    Örülnék,ha leírnád,hogy mekkora tepsit használtál?
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dia!
      Köszönöm szépen, kedves vagy. Örülök, hogy tetszik a blogom és a receptem. :)
      22x36 cm-es tepsibe sütöttem ezt a piskótát.

      Elnézést, hogy kicsit későn jöttem a válasszal, nem voltam ma net közelben...

      Törlés
    2. Köszönöm szépen,hogy válaszoltál.

      Törlés
  7. Megcsináltam, nagyon finom lett :) köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett. Szívesen a receptet... Én pedig köszönöm szépen a megjegyzést. :)

      Törlés
  8. Köszönöm!!! tökéletes lett :)
    Üdv.Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Szilvi!
      Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :)
      Köszi, hogy megírtad...
      Üdv.: Gabi

      Törlés
  9. Tényleg gyönyörű, de itt a képen nem a a piskótalap van vízszintesen kettéválasztva, hanem a félbevágott piskóta van egymásra téve azért ilyen magas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. :) Nem írtam azt, hogy vízszintesen van kettévágva. Azt írtam, hogy kettévágjuk, így kapunk két lapot, melyet egymásra teszünk, de előtte megkenjük az egyik lapot lekvárral - igen, így lesz ilyen szép magas. De ha valaki vízszintesen szeretné kettévágni és közte meglekvározni, hát úgy is lehet - akkor kicsit alacsonyabb lesz. Ki hogy szeretné, kinek hogy tetszik... :)

      Törlés
  10. Nagyon szép lett, és biztosan finom! Köszi szépen. Annyit kérdeznék, hogy biztosan 1 egész sütőpor kell bele? Nem vagyok valami gyakorlott, ezért kérdem.
    Üdvözlettel:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, örülök, hogy tetszik. Ehhez a tojás mennyiséghez bele szoktam tenni az 1 csomag sütőport.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  11. Kedves Gabriella!
    Köszönöm szépen a gyors választ! :)
    Üdvözlettel:
    Éva

    VálaszTörlés