Tepsis pizza

Laza, könnyű és nagyon puha a tésztája, a feltét pedig bármi lehet, amit találunk a hűtőben. A receptet az egyik margarinos receptes kis könyvemben találtam, bár én margarin helyett olajat használok és néha a liszt felét teljes kiőrlésű liszttel helyettesítem (épp most is).
Többnyire a kerek pizzasütő formában sütöm a pizzát, szerepel is a blogon már rengeteg ilyen pizzám, pl.: pizza gazdagon, pizza miami. De a kerek formában sütve csak a 3 tagú kis családomnak elég a pizza. Viszont amikor több főre készítem (mint például most a szüleim részére is), akkor egy nagy tepsiben kell sütnöm. Gondolom mások is szoktak tepsiben pizzát sütni, talán nem vagyok ezzel "szentségtörő". 😉






Hozzávalók a tésztához:  
 kb. 32x35 cm-es tepsihez
40 dkg liszt
(nálam most 20 dkg finomliszt + 20 dkg teljes kiőrlésű liszt)
4 evőkanál olívaolaj (helyettesíthető napraforgóolajjal is)
kb. 3 dl langyos víz
1 csapott evőkanál kristálycukor
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál só 

A feltéthez:
7 dkg sűrített paradicsom
2 kávéskanál pizza fűszerkeverék vagy szárított oregánó
(nálam most friss oregánó apróra vágva)
1 fej lila hagyma
1 nagy paradicsom
5-10 dkg sonka apró szeletekre vágva
5 dkg kolbász karika 
15 dkg reszelt sajt 

 De feltétnek bármit tehetünk, amit találunk a hűtőben és szeretünk!


A pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:





Elkészítés:
1. Az élesztőt az 1 evőkanál cukorral 1 dl langyos vízben elkeverjük, felfuttatjuk - ez kb. 5-10 percig. A lisztet (vagy liszteket) összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt, végül annyi vizet, hogy egy lágy, enyhén ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva kelesztjük kb. 20 percig. 
2. Addig előkészítjük a feltétet: például a megmosott hagymát, paradicsomot felszeleteljük stb.
3. Egy tepsit enyhén kikenük olajjal, meghintjük liszttel. A tésztát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, de előtte ki is nyújthatjuk tepsi nagyságúra, ha úgy könnyebb belehelyezni a tepsibe. Lekenjük a sűrített paradicsommal, meghintjük a pizza fűszerkeverékkel vagy az oregánóval. Rátesszük a sonkát, hagymát, paradicsomot, reszelt sajtot, végül a kolbászkarikákat.
4. Előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
5. Szeletekre vágva kínáljuk. 




 Sütés előtt



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki :) én is napok óta pizzát ennék de a fiúk pizzás csigát szeretnének úgy hogy az lesz a hétvégén :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a pizzád, a tésztája finom könnyűnek néz ki. Én is szoktam tepsiben sütni, ha nagyobb mennyiség kell. Sőt egyszer Olaszországban olyan pizzát vettünk, ami téglalap alakú szeletekre volt vágva. Úgyhogy ez teljesen jó így is, ha az olaszoknak is megfelel így, akkor nekünk is jó lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, így már teljesen meg vagyok nyugodva. Örülök, hogy benéztél hozzám. :)

      Törlés
  3. Kérek szépen egyet reggelire. Cserébe fahéjas kekszet tudok adni. :) Fele adaggal majd kipróbálom. :) Nagyon guszta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Évi, és jövet cserébe a fahéjas keksz!!! :P

      Törlés
  4. Szuper,mi is szeretjük a pizzákat,nagyon gusztán készítetted el:))

    VálaszTörlés
  5. A párom unokatestvére szokott ilyen tésztás pizzát csinálni, nagyon finom. Ezt is megjegyzem mert nagyon tetszik. Guszta!

    VálaszTörlés
  6. Én mindig tepsiben sütöm a pizzát. Általában egyszerre több tepsivel kell. Nem is értem hogy lehet nektek elég hármotoknak egy kerek pizza. (Már értem hogy lehetsz ennyi finomság mellett is szép vékony.) Párom egymagában megeszik egy tepsivel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 32 cm-es a kerek pizzasütőformám > Milán még csak pár falatot eszik a pizzából, férjem pár szeletet, én egy szeletet, egyszóval ez nekünk tényleg elég.
      Én szép vékony??? Hmmm... ha Te mondod... :)))

      Törlés
  7. Nyami, nálunk is pizza volt ma:) Nálunk szinte mindig tepsis pizza van, mert így helytakarékosabb, két közepes tepsi elég a családnak:) Nagyon jól néz ki a tiéd:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm az ötletet! Tegnap én is megcsináltam, igaz a saját tésztámmal, és két tepsivel. De nagyon ízlett a fiúknak és még anyósom is két szeletet megevett. Pedig az nagy szó, ami azt jelenti, hogy tényleg finom. Szóval köszi, hogy eszembe juttattad, már régen csináltam és most teljes siker volt! :_))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gionetta, örülök, hogy eszedbe juttattam. Anyósodnak is ízlett? Az nagyon jó dolog! :)) Köszi, hogy benéztél. :)

      Törlés
  9. Van kerek pizzához való tepsim, de mindig a gáztepsin sütöm, úgy jóval több van és aztán vagy kockázom vagy háromszögekre szeletelem. Ugyanilyen terítőm van, szeretem a vidám hangulatú színe miatt, no de Neked ágy látom tálca is van hozzá! :) Készítettem már margarinos alapút, az olyan jó porlós lett. Szépek a fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Vicuska. Akkor Te is szoktad margarinnal készíteni? Szerintem is fincsi így. Örülök, hogy tetszenek a képek. :)

      Törlés
  10. Nálunk nagy a család, úgyhogy ha pizza, akkor tepsis. Nagyon tetszik a recepted, mivel én egyébként is a puha pizzatésztát szeretem! Nagyon finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka. Tényleg fincsi. Próbáld ki ezt is. :)

      Törlés
  11. Hmmm.ebből most kérnék egy szeletecskét:)
    nagyon jó...és az oldal is...biztos, hogy még megfordulok itt egy párszor:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Eracsa, nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam. :) Gyere máskor is, várlak szeretettel... :D

      Törlés
  12. Megcsináltam ezzel a tésztával, de sonkás ananászosra. :) Ja, és fele részben Graham liszttel. Nagyon jó lett a tésztája így is. Annyit változtattam, hogy tettem hozzá egy lapos kávéskanál fruktózt. A lekenéshez pedig egy kis paradicsompürét kevertem kb. ugyanannyi ketchuppal, bele pizzafűszer, só, bors. Nagyon finom lett! :) Köszi a receptet!
    Egyébként eredetileg mihez való volt ez a tészta? Mit lehetne még készíteni belőle? :) Először fura volt, hogy nem azt a pizzatészta ízt érzem, de nagyon jó puha tészta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, elolvasva is nagyon finomra készítetted, köszönöm szépen, hogy megírtad - örülök, hogy tetszik és ízlik a tésztája.
      Hasonló tésztával szoktam készíteni a különböző kelt süteményeket is, annyi különbséggel, hogy amikor sütit készítek a tésztából, akkor általában a víz helyett tejet használok... Sok más kelt tésztás süteményt készíthet ezzel a tésztával, mert tényleg nagyon jó puha és finom.

      Törlés
  13. Ma elkészitettem a pizzát a recepted akapján,isteni finom lett.Párom is nagyon dicsërte.Köszönöm.

    VálaszTörlés
  14. Kiprobaltam a hetvegem. Szupeeeeer! Koszi a receptet!
    A kovetkezo a ropogos pizza lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlik. A ropogós is nagyon finom. :)

      Törlés
  15. Szia érdeklődnék hogy az élesztőt nem kell felfutattni? Enikő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Enikő!
      A langyos vízben egy csipet cukorral felfuttathatod, de nem muszáj ennél a receptnél. Elég, ha csak elkevered a vízben.
      Jó sütést!

      Törlés
  16. Isteni a recept 💕 kár hogy nem tudok képet csatolni. Puha laza tészta ...ezentúl csak ezt csinálom. A család imádta! Bár a recepteidben még nem csalódtam 🥰

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban