Diós ostyaszalámi

Ez aztán egy csoda finom - sütés nélküli - csemege! Imádom! Nem is nagyon szabad gyakran készítenem, mert képes vagyok egyedül megenni az egészet. 😊 A tölteléknek annyira jó az íze, melyet jól kiegészít a kívül roppanós ostyaréteg.

A süteményes könyvemben ez a recept (is) új receptként szerepelt, és eljött az ideje, hogy a blogra is felkerüljön.


A süteményes könyvem és a pöttyös kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Hozzávalók:

2 rúdhoz

2 db kb. 15x33 cm-es ostyalap

5 dkg darált dió

5 dkg dió apró darabokra vágva

10 dkg mazsola

5 dkg darált háztartási keksz

5 dkg háztartási keksz apró darabokra törve

20 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

kb. 1,5 dl tej

5 dkg étcsokoládé

2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

15 dkg vaj


Elkészítés:

  1. Az ostyalapokat enyhén benedvesített tiszta konyharuhára tesszük, hogy megpuhuljanak. A mazsolát megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A krémhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd ha megolvadt, mehet hozzá a kakaópor, cukor, vaníliás cukor, tej és a pudingpor. Felforraljuk, majd alacsony lángon 4-5 percig állandó keverés mellett felfőzzük. Amikor keverés közben látszik az edény alja, félrehúzzuk és belekeverjük a darált és darabolt diót, a mazsolát, a darált és darabos kekszet. (Ha túl keménynek/száraznak érezzük a tölteléket, keverhetünk még hozzá pici forró tejet.)
  3. Az ostyalapokat levesszük a konyharuháról, a töltelék egyik felét az egyik ostyalap közepére helyezzük henger formában, majd szorosan ráhajtjuk az ostyát. Ugyanígy járunk el a másik ostyalappal és a maradék töltelékkel is. 
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, 1-2 órát hűvös helyen tároljuk, ezután már szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon nagy kedvenc lett nálunk, sőt már az egyik rokonunknak is tovább adtam a receptet. Köszönöm a sok jó ötletet, receptet. Zsuzska

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban