A tökéletes piskótatekercs
A piskótatekercset rövid idő alatt el lehet készíteni, de ez a változat még gyorsabb, még egyszerűbb. A végeredmény pedig egy pihe-puha, laza, könnyed tészta. Ízletes, klasszikus sütemény, amely tökéletes kísérője egy finom vasárnapi ebédnek vagy szuper vendégváró. Házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb!
Hozzávalók:
kb. 27x37 cm-es tepsihez
5 közepes tojás
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál langyos víz
1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)
10 dkg finomliszt
5 g sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
+ 1 kis üveg házi sárgabarack lekvár
vagy ízlés szerint más kenhető lekvár
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M
és a PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük a gépi habverő legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig. Majd hozzákeverjük a vizet, citromhéjat. Hozzászitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is, de ezt már csak gyengébb fokozattal keverjük hozzá.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a tésztamasszát, és az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 10-12 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát! (Viszont 10 percig ne nyissuk ki a sütőt, nehogy összeessen a piskóta!)
- A megsült tésztát kiborítjuk egy száraz, tiszta konyharuhára, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és még forrón beletekerjük a konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni!
- A kihűlt tésztát kitekerjük a konyharuhából, ízlés szerint megkenjük lekvárral, visszatekerjük, porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nagyon szép guszta! Most jól meg is kívántam:)
VálaszTörlésNagyon szép, olyan csalogató :-))
VálaszTörlésTökéletes recept! Köszönöm☺
VálaszTörlésA legjobb recept amit valaha elkészítettem, köszönöm!!!!
VálaszTörlésKedvenc sütim a lekváros tekercs. Viszont nekem sosem sikerült tekerni, mindig eltört, egészen addig, míg ki nem próbáltam a te receptedet. Tökéletes! Már nagyon sokszor elkészítettem. Ezer köszönet érte!
VálaszTörlés5 kanál liszt elég lenne 5 tojáshoz? Egy kanál liszt az 2 dkg...
VálaszTörlésIgen, elég.
TörlésEgy leveses kanál liszt , cukor 2,5dkg
TörlésKöszönöm szépen a receptet, tényleg ez a tökéletes iskóta. Isteni
VálaszTörlésSzuper ez a recept,köszönöm szépen
VálaszTörlésDrága Gabriella! Régóta olvasom a csodálatos receptjeidet! Isteniek, de nem volt bátorságom kipróbálni! Most azonban nekiálltam a tökéletes piskótatekercsnek és valami fantasztikusra sikerült! Hála Neked, most már bátrabb leszek! Köszönöm!
VálaszTörlésMost sül és aggódva bámulom nagyon emelkedik, ezt kettévágom szerintem és kenem lekvárral, szerintem ez lesz a piskotarecim is.....mindenesetre jó volt dolgozni vele. Irok ha kész....
VálaszTörlésTökéletes lett. Köszönöm ezerszer a recit. Kérhetek piskotát is?
VálaszTörlésKedves Gabriella, lehet kristalycukorral kesziteni porcukor helyett? Koszonom!
VálaszTörlésIgen, lehet készíteni kristálycukorral is.
TörlésEz a legszuperebb piskóta tekercs recept, amit valaha kipróbáltam. Hálásan köszönöm neked!🌈
VálaszTörlésEz a piskóta tekercs valami csoda!Tökéletes lett!Köszi Gabriella!
VálaszTörlésKiváló piskóta tekercs, mióta rátaláltam csak így készítem! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésMilyen méretű a tepsi?
VálaszTörlésKöszönöm a választ! :)
Szerintem sütőtepsi! Én egy életem, egy halálom, azzal próbáltam! 🙂 (és jó lett! 😀)
TörlésTuti jó receptek! Mostanában, ha lehet csak innen sütök süteményeket. Most is a tökéletes piskótatekercset sütöm éppen. Lehellet könnyű lett a piskóta. Köszönöm!
VálaszTörlésBoldogan olvasom. Köszönöm szépen a hozzászólást.
TörlésKedves Gabi! A tojásokat nem választod szét, működik így is a piskóta? Több receptedet is használom rendszeresen, köszönöm neked! Erre a piskóta dologra nagyon kíváncsi vagyok,én eddig mindig külön vertem fel a sárgáját,külön a fehérjét.
VálaszTörlésSzia!
TörlésÉvtizedekig én is csak ketté választva vertem fel a tojásokat. Aztán néhány éve kipróbáltam így egyben (ennél a receptnél is + még van így 1-2 receptemnél), és tökéletesen bevált, nagyon jól sikerült. Úgyhogy azóta ezt a receptet, vagyis ezt a piskótát már csak így készítem. Készítsd el Te is bátran, sikerülni fog és nagyon fogod szeretni. :)
Jó sütést!
Köszönöm szépen ezt a receptet, annyi félét kipróbáltam már de mindig küzdöttem a piskóta sütéssel. Most tényleg tökéletes lett 😍.
VálaszTörlés