Zebra rolád vaníliakrémmel

Ezt a látványos, piskóta szerű, vaníliakrémmel töltött süteményt nagyon egyszerű elkészíteni. Egész biztos, hogy nagy sikere lesz hétvégi vagy akár ünnepi sütiként is. 
Néhány éve szerepel már a blogomon zebratekercs néven, de akkor másképp készítettem a tésztáját, valamint sárgabarack lekvárral töltöttem, emiatt kerül fel újra a recept.




Hozzávalók a tésztához:
kb. 35x25 cm-es tepsihez
5 db tojás
12 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor (12 g)
8 dkg finomliszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor

A vaníliakrémhez:
1 csomag vanília pudingpor
5 dl tej
3 csapott evőkanál kristálycukor
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 csapott evőkanál porcukor


A süteményes könyvem megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

        

Elkészítés:
  1. A tésztához válasszuk szét a tojásokat: a fehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojások sárgáját, közben tovább keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, keverjük össze. 
  2. Az így kapott tésztamasszát kettéválasztjuk: az egyik picivel több legyen, ebbe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük (amikor összekeverjük a kakaóporral, ennek egy picit összeesik a térfogata, ne ijedjünk meg, emiatt hagytuk ezt a tésztamasszát kicsivel többre). A masszákat külön-külön beletesszük egy-egy habzsákba, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe ferdén/keresztbe csíkokat nyomunk felváltva (lásd a fotón a recept végén!). 
  3. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!) A megsült tésztát borítsuk ki még forrón, húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt és tekerjük fel egy tiszta, száraz konyharuhába - így hagyjuk kihűlni!
  4. A krémhez a vanília pudingport a kristálycukorral és kb. fél dl tejjel keverjük simára (csomómentesre), majd adjuk hozzá a többi tejet is és közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Majd a lábast hideg vízbe állítjuk és a krémet folyamatosan kevergetve kihűtjük!
  5. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos krémet és összekeverjük.
  6. A tésztát kitekerjük a konyharuhából, tálcára tesszük és egyenletesen megkenjük a vaníliakrémmel (a túlsó szélén 3-4 cm-t hagyjunk üresen, ide ne kenjünk krémet, mert amikor feltekerjük a tésztát, így nem fog kifolyni a krém). Tehát amikor rákentük a krémet a tésztára, akkor óvatosan feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, hogy picit dermedjen a krém és könnyebb legyen szeletelni.

 Sütés előtt

   

Jó étvágyat!  

Megjegyzések

  1. Nagyon mutatós és tényleg fincsi lehetett :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Gabi! Megfogom sütni!

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Kedves Magdolna, a "hozzávalók" felsorolásánál mindig leírom a tepsi méretet is, amely ennél a sütinél kb. 35x25 cm-es. Jó sütést kívánok!

      Törlés
  4. Kedves Gabi, koszonom a receptet, en most csak a tesztadat “vettem” el, tortaformaban sutottem, de nagyon finom illata van
    Koszonom

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gabi! Köszönöm szépen a receptet, megsütöttem ès nagyon szèp lett. Arról nem is beszèlve milyen finom! Tünde

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban