Teljes kiőrlésű mini pizza

Kedvencem ez a teljes kiőrlésű tészta, mert annyira egyszerű és olyan laza, könnyed, pihe-puha. Tulajdonképpen már szerepel a blogomon és szintén pizzaként, de most mini pizzákat készítettem ebből a tésztából, tehát az ötlet miatt mutatom Nektek. A gyerekeknek szuper dolog ilyen kis pizzákat készíteni - a kisfiaim imádják (a pici fiam is könnyedén vesz a kezébe egy mini pizzát és jóízűen majszolja). Nagyon finom!




 Hozzávalók:
kb. 12-14 db 8 cm átmérőjű kis pizzához
kb. 1,9 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 csapott teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

A feltéthez:
40 g sűrített paradicsom
 1 teáskanál pizza fűszerkeverék vagy szárított oregano/bazsalikom
és minden, amit a hűtőben találtok és szerettek: sonka, kolbász, szalámi, paradicsom, sajt stb.


A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
     

Elkészítés:
  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc).
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, összekeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és bedagasztjuk a tésztát. Picikét ragacsos, jó lágy tésztát kell kapnunk! (Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá pici lisztet, vagy ha nem elég lágy, adjunk hozzá kis olajat.) Letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. Kis kockákra vágjuk a sajtot vagy lereszeljük, felszeleteljük a megmosott paradicsomot, a szalámit/sonkát kisebb kockákra vágjuk stb.).
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy kb. 8 cm átmérőjű szaggatóval (ennek híján egy pohárral). A lemaradt tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. 
  5. A kis pizzák tetején egyenletesen kenünk sűrített paradicsomot, ízlés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom, sonka, kolbász, sajt vagy akár még hagyma, kukorica, paprika - ki mit szeret). A tetejüket megszórjuk a pizza fűszerkeverékkel vagy a szárított oraganoval/bazsalikommal. 
  6. Sütőpapíros vagy olajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk 1,5-2 cm távolságra egymástól, és előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. Inkább világosak maradjanak, ne süssük túl, ne szárítsuk ki! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
Tipp: Készíthető csak finomliszttel is.




Sütés előtt a tepsiben sorakozva




 
Jó étvágyat!  

Megjegyzések

  1. Nagyon szépen köszönöm ezt a csodás receptet! Tudom,hogy amit te felraksz receptet az megbízható és tutira finom! Köszönöm szépen, hogy megosztod velünk!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes kis pizzák, szép színűk is lett, úgyhogy nagyon fincsik lehettek :-)
    Jót kirándulhattatok, mert tegnap tényleg nagyon szép idő volt. Szép város Debrecen, már kétszer jártunk ott :-) Tegnap mi is kirándultunk, ki kell használni a szokatlanul jó időt.... :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabriella, megsutottem es iszonyu finom lett, nagyon izlik a csaladnak! Koszi a receptet! (:

    VálaszTörlés
  4. Szia Gabriella imádom ezt a receptet már másodjára sütöttem meg :) nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  5. Van bevált pizza receptem, de a két kisebb fiam miatt azt túl gyakran csinálom, ezért kipróbáltam ezt is a pizza golyó után. Hát ez is nagy sikert aratott. Gyakorlatilag szinte azonnal elfogyott! Köszönöm! Zsuzska

    VálaszTörlés
  6. Szia!nagyon szeretem a receptjeidet mindig innét sütök,szeretném megkérdezni hogy csak simán ha egy fajta lisztből készítem az is jó.köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, persze, nyugodtan készítheted csak finomliszttel is. De ezt a recept elkészítésénél a TIPP részben írtam is. Jó sütést! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban