Pudingos kifli

Annyira cuki ez az apró kifli! Az íze és az állaga is pompás. Egyszerűen, gyorsan elkészül - még úgy is, ha a formázási időt is beleszámítjuk. Nagy családi kedvenc! Ünnepi apró süteménynek, hétvégi nassolni valónak is tökéletes, de én most családi kirándulásra készítettem, hogy legyen mit majszolni az autóban a szendvicsek után.






Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz
22 dkg finomliszt
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
2 közepes tojás sárgája
kb. 3-5 evőkanál tej
+ a hempergetéshez kis porcukor


MÁR KÉT  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!
Megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:


     

Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeálljon a tészta és könnyen kezelhető, lágy tapintású legyen.
  2. A tésztából kis rudakat sodrunk, melyeket felszeletelünk kb. 6-7 cm hosszúságúra és kifliket alakítunk belőle. 
  3. A kis kifliket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-13 percig sütjük. Világos maradjon! Nem baj, ha picit még puha, amikor kivesszük a sütőből - mire kihűl megfelelő lesz az állaga. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
  4. Még forrón meghempergetjük a porcukorban és már tálalhatjuk is. 
  5. Jól záródó dobozban sokáig eláll, akár 2 hétig is (ha eleget sütünk belőle).

  
 
Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Az mindegy, hogy milyen a pudingpor? Főzős, nem főzős...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindegy - bár én főzős pudingporral készítettem.

      Törlés
  2. Nagyon jó kis süti ezt a pudingos változatot eddig nem ismertem, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Éva. :) Próbáld ki! Egyszerű és finom!

      Törlés
  3. Elkészítettem, nagyon finom, könnyű aprósüti! :-) Köszi Gabi a sok nagyszerű receptet, eddig semmiben nem csalódtam!! Eszter

    VálaszTörlés
  4. Annamaria Baricz2018. május 6. 17:41

    Oh de guszta!! Kedvet kaptam es akkor ma en is megsutom. <3

    VálaszTörlés
  5. Neki álltam nagy hévvel mikor rajottem hogy nincs vaníliás pudingom ezért csokipudinggal készült Így is nagyon finom. Azért legközelebb kipróbálom vaníliás pudinggal is.

    VálaszTörlés
  6. Sütőpor nem kell bele,ugye? Mert már épp begyúrtam, és most jöttem rá, hogy nem írja a recept... Remélem, sikerülni fog :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márti!
      Nem kell bele sütőpor!
      Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nyaralás közben vagyunk, emiatt kevesebbet nézek rá a blogomra.
      További kellemes időtöltést kívánok a blogomon és jó sütögetést, kellemes nyarat! :)

      Törlés
  7. A vaj az vaj, vagy margarin is lehet? Sok receptet úgy írnak, hogy a margarint is vajnak írják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabi!
      Én csak vajat használok, de amelyik receptnél esetleg lehet helyettesíteni margarinnal is, azt mindig oda szoktam írni a hozzávalók résznél, mert valaki szereti a margarint is. Ennél a sütinél is használhatsz margarint, de szerintem vajjal készítve finomabb.
      Jó sütést kívánok!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  8. Megsütöttem! Szuper finom volt! Köszönöm! 😀

    VálaszTörlés
  9. Ma meg sütöttem, isteni finom! Tudtam hogy dupla adagot kell sütni!😙😙

    VálaszTörlés
  10. Csak simán bele kell tenni a pudingport? Bocsánat ha hülye kérdés csak most tanulok sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Laura!
      Csak simán összekevered a pudingport a liszttel... (nem kell megfőzni).
      Jó sütést, sikerülni fog, nagyon finom lesz! (mindenki volt egyszer kezdő, ne aggódj, kérdezz nyugodtan)
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  11. Csak simán bele kell tenni a pudingport, vagy meg kell csinálni?

    VálaszTörlés
  12. Megcsináltam,köszönöm finom ès egyszerű!😊

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban