2018. május 1., kedd

Pudingos kifli

Annyira cuki ez az apró kifli! Az íze és az állaga is pompás. Egyszerűen, gyorsan elkészül - még úgy is, ha a formázási időt is beleszámítjuk. Nagy családi kedvenc! Ünnepi apró süteménynek, hétvégi nassolni valónak is tökéletes, de én most családi kirándulásra készítettem, hogy legyen mit majszolni az autóban a szendvicsek után.






Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz
22 dkg finomliszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
2 közepes tojás sárgája
kb. 3-5 evőkanál tej
+ a hempergetéshez kis porcukor



     

Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeálljon a tészta és könnyen kezelhető, lágy tapintású legyen.
  2. A tésztából kis rudakat sodrunk, melyeket felszeletelünk kb. 6-7 cm hosszúságúra és kifliket alakítunk belőle. 
  3. A kis kifliket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-13 percig sütjük. Világos maradjon! Nem baj, ha picit még puha, amikor kivesszük a sütőből - mire kihűl megfelelő lesz az állaga. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
  4. Még forrón meghempergetjük a porcukorban és már tálalhatjuk is. 
  5. Jól záródó dobozban sokáig eláll, akár 2 hétig is (ha eleget sütünk belőle).
 
  
 
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Az mindegy, hogy milyen a pudingpor? Főzős, nem főzős...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindegy - bár én főzős pudingporral készítettem.

      Törlés
  2. Nagyon jó kis süti ezt a pudingos változatot eddig nem ismertem, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Elkészítettem, nagyon finom, könnyű aprósüti! :-) Köszi Gabi a sok nagyszerű receptet, eddig semmiben nem csalódtam!! Eszter

    VálaszTörlés
  4. Annamaria Baricz2018. május 6. 17:41

    Oh de guszta!! Kedvet kaptam es akkor ma en is megsutom. <3

    VálaszTörlés