Tejföltorta - sütés nélkül

Juj, nagyon finom ez a torta!! ...és szinte nem is tudok ettől egyszerűbben, könnyebben elkészíthetőt! Mindemellett nagyon mutatós. A tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetünk, ami épp a kertünkben vagy a piacon megtalálható.
Először készítettem, pedig a receptet még 8 évvel ezelőtt kaptam a szomszédunktól (Piroskától), akkortájt, amikor beköltöztünk a házunkba. Bár hasonló tejfölös rakott kekszet készítettem már, a blogon megtalálható a recept. De most ajánlom figyelmetekbe ezt a tortát... Próbáljátok ki, szerintem fel fog kerülni a kedvenc receptes füzetetekbe. :)


A pöttyös kézműves kerámiáért látogass el a webáruházba az alábbi linkre kattintva:





Hozzávalók:
26 cm-es kapcsos tortaformához
4 nagy doboz tejföl (4x350 g-os)
10 csapott evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
2 csomag vaníliás cukor
2 nagy csomag Albert keksz (2x220 g-os)
de helyettesíthető háztartási keksszel is
ízlés/tetszés szerinti gyümölcs
1 kis csomag tortazselé
1 evőkanál kristálycukor






Elkészítés:
1. A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral összekeverjük.
2. A csatos tortaforma alját először kirakjuk egy sor keksszel, ezen egyenletesen eloszlatunk egy kis krémet (úgy kb. fél cm vastagon). Erre ismét kekszsor jön, majd krém - ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a krém, illetve a keksz (nekem 5 sor keksz jött ki és 5 sor krém). A lényeg, hogy a tetejére mindenképp krém kerüljön. Betesszük a hűtőbe dermedni kb. 1 órára.
3. Majd a megmosott, felszeletelt gyümölcsöket szépen elrendezzük a tetején.
4. A tortazselét elkészítjük a papíron található utasítás szerint: összekeverjük a zseléport a cukorral egy kis lábasban, ráöntünk 2,5 dl vizet, melyet felforralunk néha kevergetve. Hagyjuk forrni szűk 1 percig, majd elzárjuk alatta a gázt. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük (úgy kb. 6-8 percig). Amikor érezzük, hogy már kezd picit sűrűsödni, de még simán önthető, akkor egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. Visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, de ha még szebben szeretnénk szeletelni, akkor 1 egész éjszakára is lehet.
5. Másnap késsel óvatosan körbevágjuk a széleit, hogy elváljon a zselé a tortaformától, majd lekapcsoljuk róla a formát és tálaljuk, szeleteljük.

Tipp: Ha nagy a család vagy vendégsereg jön, akkor kell ez a mennyiség, viszont ha csak 3-4 fős családnak készítjük, akkor esetleg elég a fele mennyiség is egy kb. 18 cm-es tortaformába, mert elég kiadós ám. Persze mindemellett annyira kellemes ez a krém, én imádom, és állandóan járok rá a hűtőhöz, úgyhogy nálunk kell ez a mennyiség. :)
  



 
  
Jó étvágyat!    

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta és tényleg szép :)) Szívesen megkóstolnám .

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki _~ kipróbálom egyszer én is :-) ;-)

    VálaszTörlés
  3. Lekvárt belekeverve pedig gyümölcsösen is elkészíthetjük. Isteni!

    VálaszTörlés
  4. Nem kell bele zselatin? a tejföl nem csúszik szét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont ezen gondolkoztam!

      Törlés
    2. Ha tejföllel készítitek, akkor egyáltalán nem kell bele zselatin, nem fog szétcsúszni!!! Ha beteszitek a hűtőben 3-4 órára vagy egy éjszakára, tökéletesen és nagyon szépen lehet szeletelni - ezt garantálom!

      Törlés
    3. Nagyon sokszor elkészítettem mar.nagyon finom és mivel az alap édes,eszméletlen jó választas a ribizli rá! ;)

      Törlés
  5. nagyon szep latvany , bizonyara finom is...

    VálaszTörlés
  6. Na mar tudom mit keszitsek a lanyom szulinapjara :)

    VálaszTörlés
  7. A tejfölhöz nem kell zselatin, nem csúszik szét! Viszont egy kis reszelt citrom héj nagyon kellemes ízt ad neki!

    VálaszTörlés
  8. Egyszerű, de nagyszerű és nagyon mutatós sütemény! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  9. Én szögletes jénaiba szoktam,és a fele tejfölt kakaoporral kikavarom és felváltva rakom a sort,a tetejére pudingot készitek épp olyat ahogy kijön a sor,vagy csokis vagy vaniliás! Másnap vágom,isteni!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta! Most vettem észre, de igyekszem rövidesen elkészíteni mert nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  11. Reszelt citromhéjat mindenképpen teszek bele, szerintem az nem hiányozhat belőle.Imádjuk ! Márti

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen, hogy ennyien írtatok, nagyon örülök. :)

    VálaszTörlés
  13. Megcsináltam siker lett a munkahelyemen és itthol is köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel olvasom, hogy ennyire ízlett. Szívesen.

      Törlés
  14. Megcsináltam siker lett a munkahelyemen és itthol is köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés
  15. Ha a tejfölhöz rakok túròt?
    Mert itthon túró mániás mindenki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem túróval is el lehet készíteni egész nyugodtan...

      Törlés
  16. és ettöl a krémtöl megpuhul a keksz??? ahova nem jut keksz az alján,csak krém ott nem potyog szét??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, teljes mértékben megpuhul a keksz és nem potyog szét a sütemény szeletelés közben - egész nyugodtan elkészítheted. :)

      Törlés
  17. Szia olyan kérdésem lenne hogy nem lesz olyan jellegzetes tejföl íze ? mert ugye csak az van benne, ha nem teszek hozzá túrót vagy gyümölcsöt? Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Edina!
      Nincs erős tejföl íze, mivel a cukor és a keksz eltompítja a tejföl ízét. Én azt tanácsolom, hogy mindenképp próbáld ki, szerintem nem fogsz benne csalódni! Eddig csak köszönő leveleket kaptam ezért a receptért, mindenki nagyon szerette, aki elkészítette.
      További kellemes időtöltést kívánok Neked a blogomon és jó sütést-főzést! :)

      Törlés
  18. Ezt a fincsiséget én is ki fogom próbálni, gondolom édesítőszerrel és cukormentes keksszel is remek választás, esetleg picit édesebb /őszibarack/ gyümölccsel díszítve! A túró is igen feldobhatja! Köszönöm Gabriella! :)

    VálaszTörlés
  19. A torta szelere mikor kenodik fel a krem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A torta széleire nem kell krémet kenni, mert ahogy rétegezzük a kapcsos formában, ilyen lesz a széle.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban