2014. március 21., péntek

Tejfölös tepsis csirkecombok

Horváth Ilona könyvében találtam a receptet, azonnal megtetszett - imádjuk a tepsis ételeket! Mivel tejfölös masszában párolódik a hús, sütés közben nem szárad ki, nagyon jó szaftos marad, és finom omlós. Nem csak hétvégi ebédre, hanem a sietős hétköznapok vacsora ötleteként is ajánlom, mert gyorsan, könnyen el lehet készíteni.




Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt




Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát  (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé. Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
3. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt. 
4. Tejfölös-vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.


Jó étvágyat!
 

6 megjegyzés:

  1. Tejfölös-sajtos kéreg alatt lapuló puha husi. Hmmm, nyelek most nagyokat. Nagyon kedvcsinálóak a fotók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea - nagyon finom, csak ajánlani tudom.

      Törlés
  2. Nem sokáig lehet ellenállni neki, el kell készíteni:-)

    VálaszTörlés
  3. Éppen most sül a sütőben, nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz :) Vica

    VálaszTörlés