2013. szeptember 21., szombat

Kinder Pingvin szelet

Piskóta jellegű kakaós tészta között könnyed habos réteg és persze az elmaradhatatlan csokoládé krém. Mondanom sem kell, hogy ez az egyik kedvenc süteményünk - többször készítettem már, és mindig pillanatok alatt elfogy. Ráadásul szerintem egyszerűbb elkészíteni, mint általában a többi krémes sütit.
Évekig más recept szerint készítettem ezt a süteményt, itt látjátok a blogon, melynek az íze ugyanilyen finom, csak nem úgy néz ki, mint egy kinder pingvin, emiatt mostanában ezt a receptet használom. Persze a másik receptet is ajánlom, az talán egy kicsit költségtakarékosabb, ez pedig látványosabb. Nyugodtan válogassatok, melyiket szeretnétek megsütni - mindkettőt nyugodtan szívvel ajánlom.




Hozzávalók a tésztához: 36x22 cm-es tepsihez, 7 cm magas legyen
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor 

A habhoz:
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- ízlés szerint porcukor

A mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 30 dkg étcsokoládé


Annyira laza, pihe-puha az egész sütemény,
 emiatt nem tudtam szépen szeletelni...
De az íze, mennyei. :) 


Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája-masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és óvatosan összekeverjük.
2. Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet, de inkább végezzünk tűpróbát!!). 
A megsült és kihűlt piskótát két lappá elvágjuk. 
3. A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.
4. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. 
5. A piskóta alsó részét egy tálcára tesszük, rákenjük a tejszínhab felét, elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá. Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és elsimítjuk. 
Hűtőbe tesszük dermedni, fogyasztás előtt felszeleteljük.

 


Jó étvágyat!

Recept: Mindennapi finomságok (margarinos könyv)

9 megjegyzés:

  1. Isteni finom lehet! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta sütemény, igazán finom lehet a csokikrémmel és a könnyed tejszínnel! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és képzeld az öcsém pont azzal nyaggat, hogy ilyet süssek neki :D Szóval köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Szia, 26 cm- es tortaformaban milyen aranyokkal sussem szerinted? Elore is koszonom a segitseget, Monika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést Mónika, hogy kicsit későn válaszolok, sok minden közbe jött - remélem nem jövök túl későn...?
      Szerintem fele mennyiséggel készítsd a 26 cm-es tortaformába.
      Ha megsütötted, megírod, hogy sikerült? (tortaformában még én sem készítettem)
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  5. Elkészítettem ezt a receptet és nagyon jól sikerült,anyukám nagyon díjazta ezt a fajta sütit és főételt amit szintén az oldaladról lestem el a szicíliai csirke:) köszönöm a remek recepteket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabriella!
      Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek ez a süti és a szicíliai csirke is. Köszönöm szépen, hogy megírtad, és szívesen a recepteket!
      Nézelődj még bátran, biztos találsz még további finomságokat is az oldalon... :)
      Jó sütést-főzést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  6. Szia! A máz nem fog megkötni amig a második adag tejszínt kenegetem?

    VálaszTörlés