Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
Egy másik, sajtos változatát ide kattintva megtaláljátok.
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég a liszt, mert túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de a tészta jó lágy maradjon). Kelesztőtálban 1 órán át pihentetem letakarva.
- Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtom, majd félbe hajtom, aztán mindkét oldalról felhajtom középre egymásra (tehát 6 réteget kapok így). Nem kell pihentetni közben, hanem rögtön ismét kinyújtom kb. 2 cm vastagra, és késsel bekockázom/bemintázom a tetejét, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
- Sütőpapíros (vagy kivajazott/lisztezett) tepsibe teszem a pogikat (a tepsiben is pihenhetnek még 5-10 percet), aztán a tetejét lekenem tojássárgája és tej keverékével, és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm. (hagyományos sütőben valószínű, picit több ideig kell sütni)
Tipp:
1. A pogácsa készítéséhez felhasználható az előző napról megmaradt burgonyapüré is. Ha a burgonyapürét tejföllel és vajjal készítettük, akkor a tészta összeállításánál kicsivel kevesebb margarint vagy zsírt használjunk, mert már a burgonyapüré is tartalmaz valamennyi zsiradékot. A lényeg, hogy összegyúrás után a tészta jó lágy legyen. Ha picikét ragacsos, az sem baj, csak ne ragadjon nagyon! Pici liszt vagy pici vaj/margarin/zsír hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán.
2. Én néha a finomliszt felét teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítem, mint ahogy a képeken is látszik. Ugyanolyan könnyed, pihe-puha lesz a tészta így is, csak a lényeg itt is, hogy összegyúrás után a tészta jó lágy legyen. Ha picikét ragacsos, az sem baj, csak ne ragadjon nagyon! Pici liszt vagy pici vaj/margarin/zsír hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán.
Nagyon szép lett a pogid, egyszer ráérős napjaimon biztosan kipróbálom. Látom a húsvéti hangulat már nagyon megvan ;) Milán várja már a nyuszit?
VálaszTörlésKöszi a pogi nevében is... :D
TörlésA Tesóm már tanít locsolkodós verset Milánnak, amit már egész szépen tud így 2 évesen, de még nem igazán érti miért kell ez a vers...? :) Az idén még nem szeretnénk vinni locsolkodni, szerintem még nincs értelme. Aztán majd, ha nagyobb lesz, akkor Ő eldönti, hogy szeretné-e ezt a hagyományt elkezdeni...
Ha Milán még nem is, de Én már nagyon várom a nyuszit - ha másért nem is, legalább azért, mert akkor végre együtt lehet a család! :D
Nagyon szépek a pogijaid, látszik rajtuk, hogy tényleg pehelykönnyűek!
VálaszTörlésKöszönöm Katalin, tényleg pehelykönnyűek. :)))
TörlésAkkor én most elárulom hogy megsütöttem és brutál finom! Először is gratula neked és Nekem is! Ibolya
TörlésÖrülök, hogy megsütötted Ibolya, és hogy brutál finomnak érezted. :)) Köszönöm, hogy megírtad.
TörlésKedves Gabriella! Nagyon sajnálom, hogy nem tudom megosztani, ugyanis ezt a pogácsát keresem évek óta. A Nagynéném sütötte, imádta mindenki, de senki nem tudta a receptjét.
TörlésGuszta nagyon! Látszik hogy jó puha a pogid, szívesen 1-2 darabkát elkapkodnék most a tányérodról!:-)
VálaszTörlésKöszi, vegyél nyugodtan. :))
TörlésNagyon finom. Meg is sütöttem. :D
VálaszTörlésÖrülök, hogy megsütötted, annak pedig még jobban, hogy Nektek is annyira ízlett, mint Nekünk! :)
TörlésImádom a pogácsákat, nekem is van hasonló, krumplipüré hasznosítós! :DD Szépek lettek!!
VálaszTörlésKöszi Barbi. :D
TörlésIgen!!! Ezt valóban ki kell próbálnom! Gyönyörűek ezek a pogik! Puszik! B.csek
VálaszTörlésDe aztán ne várj vele annyi ideig, mint a kakaós csigával!!! Különben soha nem érsz a sor végére...!!! :D :D
TörlésPussz
Ez igen, csodasaszépek:)
VálaszTörlésKöszi Kati. :)
TörlésJól néz ki, viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésVidd csak nyugodtan! Remélem hamarosan megsütöd... érdemes, mert nagyon fini! :)
TörlésImádnivaló...:) Azt hiszem jó ötletet adtál húsvétra!
VálaszTörlésNagyon szépek a pogik...valamikor anyukám sokszor készített krumplis pogácsát...én eddig még nem sütöttem de tervbe van véve...:):)
VálaszTörlésKöszönöm Kata. Nyugodt szívvel ajánlom Neked ezt a receptet, hidd el, nem fogsz benne csalódni! :)
TörlésNagyon szépségesek a pogácsáid, és látszik a tésztáján hogy valóban pihe-puha lehet. Olyan élvezettel írtál róla, hogy mindenképpen megfogom sütni.:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Gizi. Örülnék, ha megsütnéd! :)
TörlésA pehelykönnyű pogipremier megtörtént, hihetetlen jó állagú ez a pogácsa, fincsi tényleg! Köszi a recit Gabicsek! Puszik! B.csek
VálaszTörlésSzívesen B.csek, örülök, hogy ízlett! :) Puszi
TörlésNagyon klassz ez a recept, és csak kicsit kellett átalakítanom a picur ételallergiái miatt (tej-gyümölcscukor) és így is pihekönnyű! (http://babykitchen.blog.hu/2012/07/24/krumplis_pogacsa_tojassal) Nagy vagy! :) Babakonyha
VálaszTörlésNagyon-nagyon örülök, hogy tudtad hasznosítani ezt a finom pogácsát a kis picurod számára is. Köszönöm szépen, hogy megírtad, olyan jó volt olvasni. Üdv.! :)
TörlésTényleg nagyon puha a tészta (még két nap múlva is) és az íze is nagyon finom.
VálaszTörlésGábor
Kedves Gábor! Örülök, hogy ennyire ízlett ez a pogácsa... és igaz milyen puha még másnap is? Én is imádom ezt a pogácsa receptet. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad a véleményedet. :)
TörlésSzia!
VálaszTörlésEz a pogácsa Isteni!!!!!Csak legfelső fokon lehet beszélni róla!
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk! Olcsó, kiadós és finom!
Kollégiumban élő fiam is nagyra értékeli!!:)
Üdv: Judit
Kedves Judit! Úgy örülök, hogy Neked és családodnak is ennyire ízlett ez a pogácsa, olyan jó az ilyen kedves megjegyzéseket olvasni, és azt, hogy én is örömet okozok a receptjeimmel másoknak! Milyen jó, hogy ezzel a pogácsa recepttel (is) meg tudod oldani egy-egy hétvégén, hogy fiadat útnak ereszd az iskolába/kollégiumba. :)
TörlésKöszönöm szépen, hogy megírtad a véleményedet! Üdv.: Gabriella
Szia! Ez lehet nagyon hülye kérdés lesz, de még sosem csinàltam pogàcsàt. A tésztàba ugye fött burgonyàt kell beletenni, nem pedig nyerset? Ha igen, le kell hüteni vagy forron bele lehet dolgozni?
VálaszTörlésKöszi elöre is.
Emese
Szia Emese! Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok. Igen, a burgonyát meghámozod, megmosod, felkarikázod, megfőzöd puhára, leszűröd róla a vizet, majd áttöröd krumplitörővel, és amikor kihűlt, vagy langyosra hűlt, akkor már beledolgozhatod a tésztába.
TörlésMajd írd meg, hogy sikerült a pogácsa, jó?
Üdv. Gabriella
Köszi ki lessz probálva:)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon finom lett a pogácsa. Én is a kollégista gyerkőcöm miatt készítettem el. A Lányomnak is nagyon ízlik!
Üdv: Anikó
Kedves Anikó! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek is. Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)
TörlésÜdv.: Gabriella
Ennek a receptnek a kapcsan talaltam ide tegnap, delutan meg is sutottem. Nem vagyok egy nagy pogacsasuto, egyetlen receptet szoktam csinalni, a turos pogacsat (ugyanannyi turo, vaj, liszt).
VálaszTörlésez a krumplis nagyon finom lett, en rozmaringot is tettem bele, a tetejet meg magokkal szortam meg. Ma is finom es puha.
egyvalamit azonban nem ertek:
Mikor betettem oket a sutobe, es par perc mulva raneztem, gyonyoru magasak voltak, kis bucik. Mire azonban legkozelebb raneztem, lelapultak. Nem nyitottam ki az ajtot, nem valtoztattam a hofokon. Mitol lapultak le? Harom tepsivel sutottem, mind a harommal ugyanez volt (sima villanysuto, nincs rajt legkeveres).
Szia Lívi! Nagyon örülök, hogy megsütötted ezt a pogit, és hogy ízlett... Igaz, mennyire puha? Viszont sajnálom, hogy lelapultak, fogalmam sincs, mi lehetett a baj? Nekem még soha nem lapult le ez a pogácsa, látod, hogy itt a fotón is milyen szép magasak. Más sem panaszkodott ilyesmire eddig. Esetleg nem kelesztetted túl a tésztát sütés előtt?
TörlésSzerintem süsd meg még egyszer, hátha most szép magasak maradnak. :)
de, kicsit tulkelt. akkor lehet, hogy az volt az oka... :(
TörlésMegsütöttem, most sül az utolsó adag. Egyszerűen Isteni!!!! Köszi a receptet!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik, köszönöm szépen, hogy megírtad.
TörlésEz is nagyon szuper pogácsa recept!!! Nem tudok betelni a finomnál finomabb receptjeiddel!! :) Mostmár késő van, de hamarosan ismét olvasgatni fogom a bejegyzéseidet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marika. Gyere máskor is! :) Ezt a pogácsa receptet pedig szerintem próbáld ki, garantált siker! :)
TörlésKöszönöm a receptet, isteni lett...csupán egy baj volt vele...ki sem hűlt- elfogyott, pedig ismerve családom kétszeres mennyiséget sütöttem :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ennyire ízlett a családnak! :) Köszönöm, hogy megírtad.
Törlésmég 30 perc és megy a sütőbe :)
VálaszTörlésIsteni! már csak pár db maradt.. :) Köszönöm!
TörlésDe jó, hogy ilyen hamar elfogyott, még az előző megjegyzésedre sem érkeztem reagálni - ez azt jelenti, hogy Nektek is nagyon ízlett! :-) Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)
Törlés:) holnap magint csinalunk! SZALAGAVATÁSra!
TörlésÓ, ez klassz, nagyon örülök, hogy ennyire "bejött" nálatok ez a pogácsa. Képzeld, tegnap én is sütöttem, az én családom is rajong ezért a pogácsáért, nem győzöm sütni. :-)
TörlésÉrezzétek jól magatokat a szalagavatón! :)
Köszönöm hogy megosztod a recepteket. a tejfölös csodasütit megsütöttem, isteni finom. Holnap meg a pogit sütöm meg
VálaszTörlésSzívesen teszem a receptek megosztását. Örülök, hogy ízlett a süti, a pogácsa is ízleni fog, ebben biztos vagyok. Nagyon finom és nagyon puha. :)
TörlésKöszönöm szépen a megjegyzést. :)
Köszönöm hogy megosztod a recepteket. a tejfölös csodasütit megsütöttem, isteni finom. Holnap meg a pogit sütöm meg
VálaszTörlésÉn is megsütöttem, tökjó, nem panaszkodás, de ez nekem még úgy is sótlan, hogy több sót tettem, mint írtál, nem baj, következő adagnál már tudni fogom, köszi a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett Kaciga, tehát lesz következő alkalom is. ;-))
TörlésIgen, én nem szeretek semmit sem sósan, azt is írhatnám, hogy elég sótlanul eszem mindent, emiatt a saját és családom ízlése szerint sütök-főzök, mert ők is sótlanul szeretik. De inkább odaírom a recepthez, hogy aki sósabban szeretné, többet tegyen bele.
Mindenképpen köszönöm szépen a véleményét/véleményedet, örülök minden megjegyzésnek.
Nagyon finom pogi recept, de valóban iszonyatosan sótlan, olyan mintha nem is lenne benne.. :( na majd legközelebb többet teszek...
VálaszTörlésKöszönöm szépen a megjegyzést! Én elég sótlanul eszem mindent, de odaírtam, hogy valószínű a két csapott teáskanál sóval picit sótlan lesz, ezért, ha valaki sósabban étkezik, akkor több só kell bele. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy tetszik a recept és ízlik a pogácsa. :)
TörlésNagyon sokan dícsérik, szóval kíváncsi leszek, holnap kipróbálom, eddig még nem találtam normális pogácsa receptet! :( A 180 fok nem alacsony? Anita
VálaszTörlésKedves Anita! Ha nem találtál eddig normális pogácsa receptet, akkor most örülj, mert megtaláltad. Hidd el, ezentúl ez lesz a kedvenc pogirecepted! :)) Légkeveréses sütőben nem alacsony a 180 fok, nekem így is megsül 15-20 perc alatt (inkább 15 perc alatt, mint 20). De ha hagyományos sütőd van, akkor esetleg felveheted a fokot 190-200 fokra és úgy lesz kb. 20 perc. (persze inkább nézegesd meg 15 perc után)
TörlésHa esetleg sósabban szereted, akkor érdemes odafigyelni a sózásra is, mert én inkább sótlanul eszem, szóval tegyél bele picivel több sót annál, mint ahogy a receptben szerepel - egyszóval a sózás legyen ízlés szerint. :)
Köszönöm szépen, hogy írtál. Esetleg megírnád majd azt is, hogy ízlett!?
Kedves Gabriella!
TörlésKöszönöm a receptet és a tanácsokat, eddig szuper, remélem holnap is puha lesz! Én egy evőkanál sót tettem bele és légkeverésen 180 fokon sütöttem. Már bánom, hogy nem dupla adagot készítettem! Fagyasztani próbáltad már nyersen? BUÉK! Anita
Örülök, hogy szupernek találod > másnap is puha marad, majd meglátod (ha marad belőle). :) Igen, azt én is észrevettem, hogy ezt a pogácsa receptet érdemes duplán elkészíteni, mert annyira eteti magát, pillanatok alatt elfogy.
TörlésFagyasztani még nem próbáltam nyersen, de ha esetleg Te kipróbálod valamikor, akkor megírnád, hogy milyen úgy?!
Köszönöm szépen, hogy megírtad a végeredményt is és a véleményedet is.
Boldog új évet kívánok! :)
Úgy látszik én vagyok a 2013-as év első szólója, de azt hiszem én sem tudok mást írni, mint, hogy szuper a recept. Nagyon finom és könnyű lett a pogi. Én a tegnapról megmaradt burgonyapürét használtam fel és a recept által írt dolgokat a margarin kivételével, mivel én a burgonyapürébe tettem margarint, tojást és tejfölt is. Szuper lett, ja és sajtot is szórtam a tetejére, ami még jobban megbolondította. Köszi szépen a receptet! :-) Móni Bokodról
VálaszTörlésMóni: Szívesen osztottam meg ezt a pogácsa receptet, nincs mit megköszönnöd. Örülök, hogy tetszik és ízlik. Igaz, milyen jó a burgonyapüré hasznosítására is?
TörlésKöszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést.
Ez a pogácsa isteni finom, most sütöm másodszor. Ismertem ezt az ÍZT, de nem találtam hozzá jó receptet. Köszi szépen. A következő próbálkozásom a füstölt sajtos pogi lesz.
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltál a rég keresett ízekre, és hogy ennyire ízlett Neked is. Ezek után feltétlenül próbáld ki a füstölt sajtost is, garantáltan kedvenceddé válik az is. ;-)
TörlésKöszönöm szépen, hogy megírtad.
Biztos nagyon finom,ma megsütöm,kb kész lesz 23 órára :-)
VálaszTörlésBiztos nagyon finom,ma megsütöm. Kb kész lesz 23 órára :-) Különben ha kétszer félbehajtom az nálam csak 4 réteg. :-)
VálaszTörlésKedves Szilvia! Örülök, hogy megsütötte. (Igazából 6 rétegre kellene hajtani, ha legközelebb megsütöm, fel is teszek róla így egy képet): a hosszabbik oldaláról fogva egyik oldalon felhajtani a 3/4-ig, erre rá a másik végéről is, majd az egészet kettéhajtani - így lesz 6 réteg).
TörlésKöszönöm szépen, hogy hagyott megjegyzést! Jó étvágyat a pogácsához! :)
Többször megsütöttem már, isteni lett, nekem jó így a sóssága, illetve én rakok bele teljes kiörlésű lisztet is. Nekem valamivel mindíg több liszt kell, de ez lehet attól van, hogy én héjában főtt krumpliból készítem.
VálaszTörlésSzuper recept!
Köszi
Ildi
Szia Ildi! Igen, egy kicsit mindig utána kell lisztezni, de ezt nem lehet tudni pontosan, hogy mennyivel, mert attól függ, kinek mennyi vizet tartalmaz az áttört burgonyája. :) Örülök, hogy ízlett!! :)) Köszönöm szépen, hogy hagytál nekem megjegyzést!
TörlésÜdv.: Gabriella
Megsütöttem és vmi isteni lett, végre egy pogi amire a párom is csak bőszen bólogat..köszönöm..két és fél tespivel csináltam egyet már el is pusztítottak ..kicsi féltem h kezelhetetlen lesz a tészta a lágysága miatt, de simán tudtam vele dolgozni..a 4 éves kisfiam is besegített :-) favorit lett egy pillanat alatt
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ilyen sikere lett a családban! Nekem is szokott segíteni ilyesmikben a 3 éves kisfiam... nagyon édesen tudnak gyurmázni a tésztával, igaz?
TörlésKöszönöm szépen, hogy írtál, örültem a kedves megjegyzésednek. :) Gyere legközelebb is, nézelődj nyugodtan, biztos találsz még olyan finomságot, ami elnyeri a tetszéseteket!
Ja, van még egy nagyon finom pogi receptem itt a blogon "aranyló füstölt sajtos pogácsa" néven - igaz, hogy hajtogatni kell a tésztáját, de abszolút nem bonyolult, és egy picit még ettől a pogitól is finomabb, érdemes kipróbálni, örülni fogsz annak is! :)
Annyi lelkesedéssel tudsz írni, akár pogácsa akár sütemény, hogy csak megjön az ember kedve a sütögetéshez és főleg azért, mert enni akarja. Csodálatosan néz ki a pogid.:-)
VálaszTörlésKedves Tücsi, köszönöm szépen!! :)
TörlésÉn csak most találtam rá erre az oldalra.. a receptjeid tényleg szuperek! Igaza van Tücsinek, rögtön kedvem támadt nekem is a sütögetéshez. Bár még csak most tanulom, hogyan kell, az első ez a pogi lesz. Holnap meg is sütöm, mire a férjem hazajön. Ő nem evett még (lévén nem magyar), de biztos vagyok benne, hogy nagyon fog neki ízleni. Remélem sikerül elkészítenem így elsőre :)
VálaszTörlésKöszönöm!
Anna
Köszönöm szépen Anna - nagyon örülök, hogy idetaláltál.
TörlésHa úgy készíted el, ahogy le van írva, akkor biztos, hogy sikerülni fog, és szerintem ízleni fog a párodnak (és Neked is). Ez lesz a kedvenc pogácsátok! ;-))
(Arra majd figyelj, hogy ha kell hozzá liszt dagasztás közben - valószínű kellesz még valamennyi - annyit adj hozzá, hogy azért jó lágy maradjon a tésztája, de ne legyen ragacsos!)
Légy szíves majd írd meg, hogy sikerült, hogy ízlett...!? Kíváncsian várom... :)
Szóval..megsütöttem tegnap délután, és valami isteni finom lett!! Büszke is voltam magamra :) Szerintem ez a recept tökéletes, nekünk ez lett a kedvenc pogácsánk! Bár bevallom az elején "izgultam" egy kicsit, mert olvastam az egyik hozzászólást, miszerint lehetetlen összeállítani a tésztát. Nekem viszont sikerült, persze tettem még hozzá egy pici lisztet (ahogy írtad te is), de nekem nagyon egyszerű volt vele dolgozni. Egy "probléma" van csak, hogy a férjem szerint ezt kellene sütnöm ahelyett, hogy kenyeret vennék :)) Köszönöm szépen még egyszer! Most keresek egy másik receptet nálad!:) További jó sütögetést mindenkinek!
VálaszTörlésAnna
Anna, örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett Nektek! ...és a férjed még kenyér helyett is ezt enné? Te pedig azt írod rá, hogy tökéletes? Köszönöm szépen Nektek, aranyosak vagytok! :)
TörlésÜdvözlettel:
Gabriella
Ez a pogácsa volt amit kipróbáltam most az oldaladról! A férjem NAGYON szereti a burgonyás pogácsát, és azért készült! ISTENI lett! Anyukám először azt mondta, h ha hajtogatni kell, akkor ez nem krumplis, de aztán csak ette, egyiket, a másik után.... ! ;) A következő a kígyórétes lesz holnap. Remélem sikerülni fog!
VálaszTörlésSzép Napot!
Tünde
Szia Tünde!
TörlésÖrülök, hogy Te is megsütötted ezt a 'csodapogit' > annak pedig még jobban örülök, hogy ennyire ízlett Nektek is! :)
Kíváncsian várom, hogy fog ízleni a kígyórétes... ha van kedved, majd írd meg légy szíves.
Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést!
Szép napot Neked is!
Üdv.: Gabriella
mi egyutt sutottuk a gyerekekkel. m! finom lett. ezt tettek Piroska kosaraba, mikor arra kerult sor. koszonom a receptet. udvozol: Eszter es a csalad
VálaszTörlésKedves Eszter, örülök, hogy ízlett a Te családodnak is ez a pogácsa. Köszönöm, hogy megírtad.
TörlésÜdv.: Gabriella
Megsütöttem,nagyon finom lett,köszönöm a receptet Neked.
VálaszTörlésKedves Kriszti, örülök, hogy ízlett. Köszönöm, hogy írtál.
TörlésKöszönöm szépen a receptet! Édesapám nagy krumplis pogácsa rajongó, így már egy ideje kutattam a "tökéletes" recept után. Bátran mondhatom, hogy megtaláltam. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket. :)
VálaszTörlésLilla
Kedves Lilla!
TörlésNagyon örülök, hogy sikerült megtalálni a tökéletes pogácsa receptet az én burgonyás pogácsám "személyében". Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)
Lilla! most csinálom pogácsát, jelezni fogom, hogy sikerült.
VálaszTörlésAnnak én is örülök, ha majd megírod! :) Ha Lillának jól sikerült és nagyon ízlett Neki és az Édesapjának, biztos vagyok benne, hogy Neked is sikerülni és ízleni fog, de azért várom a véleményt...
TörlésMár egyszer megsütöttem, amikor sok krumplipüré maradt. Akkor mindenki tippelt :túrós? tejfölös? te sütötted, vagy vetted? :DDD Mindenkinek nagyon ízlett! Hétvégén megint előveszem a receptet! Köszönet érte!
VálaszTörlésÜdv,
Ági
Kedves Ági!
TörlésNagyon örülök, hogy Neked is kedvenced lett ez a pogácsa (és hogy mindenkinek a családodban:)). Örülök, hogy ilyen sikered volt vele...
Köszönöm szépen, hogy megírtad.
Üdvözlettel: Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésIsteni finom ez a pogi. Ma délelőtt sütöttem meg a fiammal és fantasztikus. Köszönöm a receptet.
Nagyon tetszik az oldalad, azt hiszem még sok receptet kipróbálok.
Szia Eri!
TörlésNagyon örülök, hogy tetszik az oldalam, aranyos vagy. ...és az is öröm számomra, hogy Nektek is kedvenc lett ez a pogi.
Gyere máskor is, biztos találsz még finomságokat, amelyek elnyerik a tetszéseteket... ;-)
Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést.
További jó sütögetést az oldalról!
Üdv.: Gabriella
Lecserélted a fotót? (Ennek a poginak is jól áll a pöttyös dizájn :-) puszik, B.csek
VálaszTörlésSzia B.csek Barátnőm! Igen, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon finom pogácsa megérdemel egy új, egy szebb fotót - emiatt készítettem egy új képet ezekkel a helyes pöttyös termékekkel, mert nagyon illenek egymáshoz. :)
TörlésPuszillak én is!
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Neked ezt a receptet! Bár már sokan írták előttem, hogy a pogi isteni, gondoltam örülni fogsz neki ha elmondom, hogy az ausztrál gyerekek megőrülnek érte! Tavaly novemberben költöztünk ki a családdal Brisbane-be és mivel itt nem ismerik a pogácsát (szinte minden csak édes), rákerestem egy jó kis pogi receptre. A 'pehelykönnyű' elnevezés nagyon szimpi volt :) megsütöttem és mindenki imádta. Sőt egy itteni kislány születésnapjára 'pogácsatortát' kellett készítenem belőle, mert Ő nem szereti az édes ízt, és hatalmas sikert aratott mind a gyerekek, mind a felnőttek körében! Mégegyszer köszönet érte mert erőteljesen növelte itt a népszerűségi indexemet ;-)! A pogid elindult, hogy meghódítsa a világot :-)
Üdv. Erika
Erika, de kedves vagy, hogy mindezt leírtad nekem! Annyira örülök, nagyon jó érzés volt olvasni!! :) Igen, ehhez a pogácsa recepthez már nagyon sokat írtak, de mindegyiket olyan nagy örömmel olvasom.
TörlésÖrülök, hogy ízlik Nektek is és az ausztrál gyerekeknek... a kislány pogácsatortáján egy kicsit mosolyogtam is, hiszen a pogácsámból eddig még senki nem készített tortát - és most ezt is megértem. :))
Örülök annak is, hogy sikert arattál vele, köszönöm szépen, hogy írtál!!
Nézelődj még a blogon néha, amikor kedved van, hátha találsz még más finomságot is, ami elnyeri a tetszéseteket...
Minden jót kívánok Nektek!
Üdvözlettel:
Gabriella
Kedves Erika! Nagy ötlet a tortának sütés! Mekkora tortaformát használtál? Előre is köszönöm a válaszod!
TörlésÜdv. Rózsa
Kedves Gabi! Anyukámmal megsütöttük a pogit, légiesen könnyű és még másnap is finom puha volt (na persze csak az a pár darab, amit pont ez miatt eldugtam...)!
VálaszTörlésSzia Anita!
TörlésNagyon örülök, hogy megsütöttétek és ízlett Nektek is. Köszönöm szépen, hogy megírtad. Gyertek hozzám máskor is Anyukáddal!
Üdv.:
Gabi
KEDVES GABI!Most csináltam meg a pogit isteni finom PUHA!Ennek azért örülök ,mert eddig mindig kemény lett a pogim ,mint a kavics!köszi a receptet!A körtés csokibomba a kedvencem már többször is megcsináltam!szuper az oldalad!TOVÁBBI SOK RECEPTET KÉRÜNK!ÜDV TIMI
VálaszTörlésKedves Timi!
TörlésÖrömmel olvasom, hogy Neked is ízlik a pogi. Ezek szerint akkor Te is megtaláltad ebben a pogácsában a kedvencedet. :) Annak is örülök, hogy olyan sokszor megsütötted már a körtés csokibomba sütit, és hogy tetszik a blogom. Köszönöm szépen. Gyere máskor is!
További jó sütést kívánok Neked,
üdv.: Gabi
SZJPER EZ A POGÁCSA ÜDV PETIBÁ
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik. :)
TörlésSzia Gabi! Életem legfinomabb pogácsáját sütöttem ma meg, köszönet a receptért! :)
VálaszTörlésGyorsan szét is nézek még itt Nálad! :)
Szia! De jó, nagyon örülök, hogy Neked is ennyire ízlik, köszönöm szépen, hogy megírtad. Szívesen a receptet...
TörlésNézelődj csak, biztos találsz még olyan finomságokat, melyek elnyerik a tetszésedet. Kíváncsian várom, mi lesz a következő... Ha lesz kedved, időd, írhatsz ám.
Jó sütést-főzést kívánok Neked!
Üdv.: Gabi
Kedves Gabriella!Megsütöttem dupla adagból(75 db lett)az éjjel ezt a csodapogácsát.Kicsit lapos lett két tepsivel,de a harmadikhoz tettem egy kis lisztet és újra hajtogattam 6 rétegűre.A névnapi pogácsa épphogy megéli a mai nap végét olyan kapós lett.Vendégeim mindkét kezében a pillekönnyű pogácsám arra biztat, hogy a jövő heti vendégeknek is megsüssem.Hugicám nagy szakértő,neki is nagyon ízlett, most küldöm át neki a recepted.Nagyon köszönöm az élményt és a sikert Üdvözlettel:Katalin
VálaszTörlésKedves Katalin!
TörlésÖrülök, hogy megsütötte ezt a pogácsát, és hogy ilyen nagy sikert aratott vele a vendégek körében. Köszönöm szépen, hogy megírta...
További kellemes nézelődést kívánok a blogon, és jó sütést-főzést!
Üdvözlettel:
Gabriella
Kedves Gabi, most sütjük, pontosítanám, hogy jól értem-e, egy tojás sárgája a tészába, s még egy a tetejé kell? Köszönettel: Jenő
VálaszTörlésKedves Gabi, most sütjük, pontosítanám, hogy jól értem-e, egy tojás sárgája a tészába, s még egy a tetejé kell? Köszönettel: Jenő
VálaszTörlésKedves Jenő! Remélem nem jöttem későn...? Igen, jól értelmezi: kell egy tojássárgája a tésztába és majd egy a tetejére is.
TörlésJó sütést kívánok!
Üdvözlettel:
Gabi
Ez tényleg remek recept, és valóban puha marad! :D Nekem maradt jó adag zelleres krumplipürém, kacsazsírral turbózva pompás lett! Köszönöm... és gratulálok! :) Ancsi
VálaszTörlésSzia Ancsi!
TörlésNagyon örülök, hogy Neked is tetszik a recept és ízlik a pogácsa. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
A zelleres krumplipüré nagyon jól hangzik...
Kedves Gabriella!Életemben először sütök pogácsát édesanyám segítsége nélkül.Sajnos még nem sikerült beszereznem kenyérsütő gépet,így a kézi verziónak álltam neki.Nem tudom hogy véletlenül,vagy direkt,de ott a hozzávalók felsorolásából kimaradta vaj.Én ezt még kelesztés előtt,kicsit megkésve adtam hozzá,ez remélem nem befolyásolja a sütésem sikerességét :) Tegnap kipróbáltam a villámgyors kakaós csigát is fahéjas és vaníliás változatban is,aminek igazán nagy sikere volt:) Köszönöm szépen!
VálaszTörlésHoppá! Elnézést,nem vettem észre a szövegben,hogy ott lapul a vaj :( Bocsánat!
VálaszTörlésSemmi gond. Örülök, hogy megsütötted a pogácsát is és a kakaós csigát is, és ízlett mindkettő. :)
TörlésSzia. Holnap szeretném megsütni ezt a híres pogit..:) egy olyan kérdés hogy tejfolt lehet bele rakni? vagy egy kicsit több krumplit..hogy erőteljesebb íze legyen? köszike:)
VálaszTörlésSzia Brigitta!
TörlésTejföllel ezt a pogácsát nem szoktam készíteni, csak így, ahogy le van írva. Szerintem először készítsd el Te is e szerint a recept szerint, valahogy úgy érzem, Neked is fog ízleni nagyon.
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésMa nagy elszántsággal álltam neki megsütni a pogit. Nagyon tetszett a recept. A leírás szerint készítettem, sajnos még se lett olyan mint a képen. Jó nagyok lettek majd kilapultak, a teteje nagyon nehezen sült meg :( . De az íze finom, nem lehet abba hagyni. Mit ronthattam el?
Andus
Kedves Andus!
TörlésEl nem bírom képzelni mi lehetett a gond??? Nekem ez a pogácsa eddig még mindig szép magas lett.
Szia Gabriella! Megsütöttem a pogit nagyon jól sikerült.Nagyon örülök ,hogy rátaláltam receptedre,további jó sütést ,főzést kívánok neked és a kisfiadnak, a gyönyörű konyhádban!! KÖSZI!!
VálaszTörlésDe kedves vagy, köszönöm szépen én is és szívesen a receptet.. Örülök, hogy megsütötted a pogácsát és ízlik.
TörlésSzia! Megsütöttem a pogikat, és remekül sikerültek, nagy sikere volt itthon! A recept tökéletes, sem elvenni, sem hozzátenni nem kellett semmit, és percre pontosan addig sültek, amit megadtál :) Szuper-finom és valóban pehelykönnyű :) - Kata
VálaszTörlésSzia Kata!
TörlésNagyon örülök, hogy ezt a pogit is megsütötted és hogy Te is tökélesnek érezted a receptet és a pogácsát is. :) Köszönöm, hogy írtál.
Szia Gabriella! Megsütöttem a pogikat, és nagyon finomak lettek, nagy sikere volt itthon! Párom nagy pogácsa-rajongó, alig bírta abbahagyni az evését! :) A recept tökéletes, sem elvenni, sem hozzáadni nem kellett egy grammot sem semmiből, és percre pontosan addig sült, mint amit megadtál :) Szuper fincsi és valóban pehelykönnyű :)
VálaszTörlésTegnap csináltam meg a pogácsát, fantasztikus!!!! Végre hűlés után nem lettek kőkemények a pogijaim és még másnap is puha!!! Köszönöm szépen a receptet!!!! :)
VálaszTörlésSzia Ors!
TörlésNagyon szívesen a receptet. :) Örömmel olvasom, hogy Te is megsütötted és ízlik neked is nagyon. Köszönöm, hogy írtál.
Az enyem most kel...nagyon izgulok. :) a krumpli kicsit darabos benne, remelem azert jo lesz...
VálaszTörlésBiztos vagyok benne, hogy finom lett Erika. :)
TörlésKedves Gabriella!
TörlésHihetetlen finom letta pogacsad! Azota csak dupla adaggal fogok hozza. A baratok mindig kerik a "finom-pogi"-t.:)
A darabos krumpli is szepen szetsul benne es nem lehet eszrevenni. Konnyu, gyors es finom.:)
Koszonettel: Erika
Kedves Erika!
TörlésNagyon örülök, hogy jól sikerült a pogácsa, és ízlett Neked és a barátoknak is. :) Sejtettem, hogy így lesz, mert ez az első számú kedvenc pogácsa nekem és a családomnak is.
Szívesen a receptet, én pedig köszönöm, hogy írtál.
További jó sütögetést kívánok!
Üdvözlettel:
Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésA krumpli mennyisége kb. mennyi dkg-ban? Maradékból krumpliüréből csinálnám meg, jó lenne tudni, hogy mennyi az annyi. Köszönöm.
Üdv: P.
Kb. 15-20 dkg krumpli legyen...
TörlésKedves Gabriella! Engem az érdekelne, ha dupla adagot szeretnék, milyen arányokkal dolgozzam? Gondolom nem kell mindent duplàzni!? Vagy mégis? :) Előre is köszi! Orsi
VálaszTörlésSzia Orsi!
TörlésIgen, nagyjából duplát számíts mindenből: 80 dkg liszthez kb. 40 dkg margarint, 5 közepes burgonyát... a többi hozzávaló pedig legyen teljesen duplán szorozva.
Jó sütést kívánok Neked!
Üdv.: Gabriella
Kedves Gabriella! Most sült ki a pogim a recepted alapján! Köszönet érte! Ez a burgonyás pogácsák leg-legje! A fotóm felraktam róla és máris kérik a receptet! Üdv.:Zsuzsa
VálaszTörlésKedves Zsuzsanna!
TörlésNagyon örülök, hogy ennyire ízlik Neked is, mert Nekem és a családomnak is ez a kedvenc pogácsánk, nagyon gyakran készül nálunk.
Szívesen a receptet, én pedig köszönöm, hogy írtál.
További kellemes nézelődést kívánok a blogon és jó sütést-főzést!
Üdv.:
Gabriella
Kedves Gabriella! Köszönöm ezt a csodálatos receptet, ma megsütöttem és Isteni finom pihe puha pogi lett. Várom haza a családot kóstolásra és vélemény nyilvánításra.
VálaszTörlésKedves Erika!
TörlésNagyon örülök, hogy megsütötted és ízlik, tetszik neked is. Szerintem a család is odavolt érte. :) Köszönöm, hogy írtál.
További jó sütögetést kívánok!
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésÉn ugyan nagyon kezdőnek számítok a konyhában,de végig olvastam a hozzászólásokat és úgy döntöttem, holnap ki is próbálom. Egyetlen egy kérdésem lenne. Külföldön élek és itt sajnos csak por élesztővel találkoztam. Változtat valamin a sütési módon? Előre is köszönöm a választ! :)
Kedves Anikó!
TörlésHa mindent pontosan a leírás szerint csinálsz, akkor sikerülni fog még kezdőként is és szerintem nagyon fog ízleni. :)
A sütési módon nem változtat semmit a porélesztő - abból egy egész zacskóval tegyél bele, azaz 7 grammnyit, mert itthon egy zacskó por élesztő 7 g.
Jó sütést kívánok!
Üdv.: Gabriella
Kedves Gabriella! Isteni finom ez a pogi már többször megsütöttem imádja a családom is.Köszönöm.
VálaszTörlésKedves Erzsébet!
TörlésÖrömmel olvasom, hogy odavan érte a család. :) Szívesen a receptet.
További kellemes időtöltést kívánok a blogon és jó sütögetést!
Üdv.: Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésMár nagyon sok recepted elmentettem,kipróbáltam.Legutóbb ezt a pogácsát.Hát valami isssteni!!Egy probléma volt vele,hogy kevés volt.De ez volt a főpróba,legközelebb dupla adagot csinálok.
Üdv.
Györgyi
Kedves Györgyi!
TörlésJó érzés olvasni, hogy tetszenek a receptjeim és ízlenek a blogról elkészített finomságok.
További jó sütést-főzést kívánok a blogról! :)
Üdv.: Gabriella
Isteni finom ez a pogácsa. A fiam tejre allergiás ezért zabtejjel csináltam és tejmentes margarinnal, de nagyon-nagyon finom így is, tényleg pehelykönnyű és nem tudom mi marad holnapra, mert a gyerek kettessével tömi befele. Köszi a receptet, mostantól ez a tuti pogi :)
VálaszTörlésÜdv.: Éva
Gabriella nagyon finom a pogácsa isteni ez a recept...
VálaszTörlésGabriella meg sütöttem a poácsát nagyon nagyon finom lett.
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet!
VálaszTörlésMàr többször megsütöttem és mindig jól sikerül és nagyon finom.
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésA pogácsa nem az én műfajom, de disznóvágás lesz holnap és úgy gondoltam teszek ezzel egy próbát. Hát ez valami fantasztikus, nem hittem volna, hogy létezik ilyen puha pogácsa! Nem tudom milyen lesz holnap, de a kicsi már 3-t megevett, így biztos, hogy egy rajongója már van!
Köszönöm szépen!
Zsuzska
NAGYON SZÍVESEN A RECEPTET MINDENKINEK - ÖRÜLÖK, HOGY ENNYIRE ÍZLIK ÉS MEGSZERETTÉTEK! KÖSZÖNÖM, HOGY ÍRTATOK.
VálaszTörlésAki teheti, próbálja ki csicsókával, úgy is szuperszónikus, de már sütőtökkel is elkészítettem. Kedves Gabi, örök hálám a receptért :-) P.
VálaszTörlésKedves Gabriella!
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy ha ma este begyúrom és csak holnap sütöm meg, akkor az okoz-e valami gondot a tésztának? A hűtőben éjszakázna a tészta. Üdvözlettel Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!
TörlésSajnos erre a kérdésre nem tudok konkrét választ adni, mert még nem próbáltam a hűtőben éjszakáztatni ezt a tésztát. De szerintem működik így is. Csak azt tudom, hogy én már jártam úgy, hogy a konyhapulton pihent a tészta 3 órán át is, mert nem volt időm hamarabb kiszaggatni és formázni (két gyerek mellett nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember előre tervezi:)), és nem volt semmi baja, ugyanúgy sikerült a pogácsa, mintha csak 1 órát pihent/kelt volna.
Ha esetleg kipróbálod a hűtőben éjszakáztatást, megírod...? Köszönöm.
Üdv.: Gabriella
Isteni finom lett a pogácsa! Köszönöm a receptet! 😊
VálaszTörlésMost találtam rá erre a recptre, megsütöttem és isteni finom. Még másnap is olyan puha 😋. Köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésKedves Gabriella! Véletlen "tévedtem" ide, de ahogy megláttam a pogidat, eldöntöttem, nekem ezt még ma meg kell sütnöm :-) Mondhatom, egyáltalán nem bántam meg, ez tényleg mennyeien finom pogácsa, köszönöm szépen a receptet :-)
VálaszTörlésimádom a krumplis pogácsát, mindenki olyan jó véleményt írt, hogy muszály kipróbálnom :D egy kérdés, milyen lisztet használsz sima bl-55 ? bár én külföldön élek úgyhogy meg kell itt néznem melyik a megfelelője.
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a receptet, a só mennyiségét ugyan növeltem, de a többit pontosan követtem! Tökéletes, puha pogit kaptam,másnapra ugyan kevés maradt,de reggelire pont jó volt,az állaga, finom ,puha maradt!😋
VálaszTörlésSzia Gabriella.
VálaszTörlésIstenien LÁGY finom puha a pogi kicsit vékonyra nyújtottam de gyerekek így is imádták. hamar elfogyott♥️♥️♥️♥️ Köszönöm szépen máskor is elkeszittem s nem nyújtom ki nagyon♥️🥰♥️
Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlik Klára. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
Törlés