Pizzakrémes kifli

Igazán egyszerű elkészíteni és nagyon finom! Puha kelt tészta, finom pizzakrémes töltelékkel. 
A férjem épp az előbb ért haza a munkahelyéről és amint belépett az ajtón, rögtön érezte (a szellőztetés ellenére is), hogy itt bizony ma is sült valami. :) Kézmosás és egyebek után azonnal megkóstolta, és már kaptam is a dicséreteket tőle, mennyire finom. Pedig ha tudná, hogy egyáltalán nem egy bonyolult művelet elkészíteni - persze azért széles mosollyal az arcomon szívesen "bezsebeltem" a dicséreteit. 
Ezt a sós pizzakrémes süteményt el bírom képzelni gyerekzsúrokra is, szerintem a gyerekeknek nagy kedvenc az ilyesmi.




Hozzávalók
16 darabhoz
 50 dkg liszt
 2 dkg élesztő
 3 dl tej
 pici cukor
 1 csapott kávéskanál só
 2 tojás
 1 evőkanál olívaolaj 
(ennek hiányában sima étolaj is megfelelő) 

Töltelék:
-1 tubus pizzakrém (70 g-os)



  
Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejjel felfuttatom. 
2. A lisztet elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, olajat, 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját (a maradék tojásfehérjét félreteszem a kiflik lekenéséhez).
3. A tésztát jól kidolgozom, majd duplájára kelesztem.
4. Ezután könnyedén átgyúrom és két cipóra osztom. 
5. A cipókat 2-3 mm vastagságú kör alakra kinyújtom, nyolc felé vágom.
6. Az így kapott háromszög alakú tészta szélesebb részére pizzakrémet nyomok. 
7. Feltekerem, kifli alakúra formázom.
8. Sütőpapíros (vagy vajjal kikent lisztezett) tepsibe rakom, majd megkenem tetejüket a félretett, kissé felvert tojásfehérjével. 
9. Előmelegített légkeveréses sütőben 190 fokon kb. 13-15 percig sütöm. (Sima sütőben picit több ideig kell sütni szerintem.)
Megjegyzés: Szerintem nem kell túl sok pizzakrémet tenni bele, mert egyrészt: a pizzakrémnek egyébként is kicsit intenzív az íze, másrészt: ha sok krémet nyomunk a kiflikbe, akkor sütés közben kifolyik a krém.




Jó étvágyat! 

Szepessy Vilma: Karácsonyi sütemények, desszertek

Megjegyzések

  1. Imádom az ilyen kifliket! És a fázisfotóidért meg külön hálás vagyok! :) Apukádnak utólag is boldog szülidayt, az almatortád is gyönyörűségesen sikerült! Puszik, B.csek P.s: remélem Chesu jobban van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm B.csek, a Papám nevében is!
      Nem akarom elkiabálni, de ma Chesu jobban volt. Viszont kedden is jobban volt már egy kicsit, aztán tegnap ismét nem... szóval még annyira változó az állapota és hangulata. Persze ugatni azóta sem volt még kedve, amióta beteg 1 hete - ez is jelzi, hogy egyáltalán nincs még "toppon"! Megteszünk érte mindent, rengeteg injekciót is kapott, nagyon sokat foglalkozunk, törődünk vele, aggódunk érte... úgy tűnik az injekciók jót tesznek neki, de tényleg nem akarok előre inni a medve bőrére (majd írok neked róla többet, ha lesz időm).
      Puszillak

      Törlés
  2. Nagyon fincsi kifliket csináltál! Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Örülök, hogy bekukkantottál!

      Törlés
  3. Nagyon guszták lettek a kiflijeid, biztosan finomak is voltak!

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a recept Elviszem,mert annyira guszták!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a receptem, köszi, hogy benéztél! :)

      Törlés
  5. Gyönyörű kifliket készítettél:) A gyerekeknek is bejönne, mert minden pizzás dolgot szeretnek. Sajnálom, hogy a kutyus megint rosszabbul van, nagyon rossz lehet nézni, saját tapasztalatból tudom. Szeretnél segíteni, de nem tudsz. Mindenesetre remélem azért tudnak rajta segíteni.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Trollanyu, aranyos vagy! Én is nagyon remélem, hogy meggyógyul a kutyusunk! Nem szeretnénk még elveszíteni!!!

    VálaszTörlés
  7. Látom, Te is nagy szakértője vagy a kelt tésztáknak. Nagyon guszták a kiflik!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háát, hogy szakértője vagyok-e, azt nem tudom... De nagyon-nagyon imádjuk a kelt tésztákat!! :) De azt hiszem, hogy ez a blogomon nagyon meglátszik, mert egyik kelt tészta követi a másikat... :)

      Törlés
  8. Gyönyörű és nagyon finom lehetett. Hasonlókat gyártottam már én is, csak nem pizzakrémmel. Volt, hogy tömlős sajttal töltöttem, volt, hogy sajttal, szalámival. Nagyon jó ötlet a pizzás is, nálunk is biztos elfogyna az utolsó falatig, de a pizzakrém mellé is tennék szalámit, vagy sonkát. Ki fogom próbálni, köszi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban