Tonhalsaláta

Az egyik kedvenc salátám! Amellett, hogy pár perc alatt elkészül, olyan szép színes és annyira finom! Ebédre és vacsorára is jó választás. Készítsétek el, nagyon fogjátok szeretni!



 

Hozzávalók:

2 adag

160 g tonhalkonzerv (olívaolajban)

400 g jégsaláta (vagy bármilyen, amit szeretünk)

1 fej lila hagyma

8 db koktél paradicsom

2 főtt tojás


Az öntethez:

1 kávéskanál mustár

1 teáskanál majonéz

1-2 evőkanál olívaolaj, amit lecsöpögtetünk a tonhalkonzervről

 őrölt bors ízlés szerint

só ízlés szerint

2 kisebb gerezd fokhagyma


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, félretesszük az olívaolajat.
  2. A salátát megmossuk, papírtörlőn kissé megszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A paradicsomot megmossuk, négyfelé vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony fél szeletekre vágjuk. A tojást négyfelé vágjuk. Elrendezzük a tányéron vagy tálkában.
  3. Az öntethez összekeverjük a mustárt, majonézt, majd hozzáadjuk a megtisztított, összezúzott fokhagymát és 1-2 evőkanálnyi olívaolajat, melyet a tonhalkonzervről szűrtünk le. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az öntetet, majd rácsöpögtetjük a salátára.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. NAGYON GUSZTA,IMÁDOM,ÉN CSAVAROK RÁ NÉHÁNY CSEPP CITROMLEVET,VAGY LIMOT!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban