Kapucíner szelet

Aki szereti a kapucíner csokit, feltétlenül készítse el ezt a süteményt, mert egy az egyben visszaadja ez a süti a csoki élményét! Puha kakaós piskóta, kávés és kakaós krém, étcsokoládéval borítva. Rendkívül mutatós, nagyon finom és egyszerűen, gyorsan elkészíthető sütemény. Nekem óriási kedvencem lett - pedig nem iszom és nem szeretem a feketekávét, de ez a süti levett a lábamról! Gyorsan elkészíthetősége miatt hétvégi sütinek, mutatóssága miatt ünnepi sütinek is tökéletes.




Hozzávalók a tésztához:
kb. 20x30 cm-es tepsihez
6 közepes vagy nagyobb tojás
6 csapott evőkanál porcukor
1 dl olaj
6 csapott evőkanál finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél csomag sütőpor

A krémhez:
7 dl tej
 2 csomag tejszín ízű pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj (esetleg margarin)
1 evőkanál kakaópor
1 csapott evőkanál darált kávé

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

     

Elkészítés:
  1.  A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert fehérje habját is. 
  2. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a masszát és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 15 perc. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk mindenképp tűpróbát!)
  3. A megsült tésztalapot kiborítjuk egy süteményrácsra és kihűtjük.
  4. A krémhez a pudingport kb. 1 dl tejben simára keverjük egy lábasban, majd hozzáöntjük a többi tejet is, simára keverjük és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A lábast hideg vízbe állítjuk és kevergetve kihűtjük a krémet.
  5. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal. Kettéválasztjuk a krémet, az egyikbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a darált kávét. 
  6. A kihűlt tésztára kenjük először a kávés krémet, majd erre rákenjük a kakaós krémet.
  7. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal és bevonjuk vele a süteményt. 
  8. Tegyük be a hűtőbe legalább 1-2 órára dermedni, majd ízlés szerint szeletelve, tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Kövess Facebook-on:

Látogass el Instagram oldalamra is:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban