Sajtos-kolbászos csavart rudak

Nem csak mutatós, hanem valami csoda finom! Puha kelt tészta, a töltelék pedig kétféle sajt és kolbász. Klassz reggeli vagy egy könnyű leves után második fogás, de iskolai tízórainak is kitűnő.


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:





Hozzávalók:
8 darab nagyobb rúdhoz
50 dkg finomliszt átszitálva
2,5 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál só
5 dkg vaj (esetleg zsír vagy margarin)

A töltelékhez:
15 dkg szeletelt kolbász
1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos
5 dkg reszelt trappista sajt

A tetejére:
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanál tej vagy víz
1 csapott evőkanál köménymag


Sütés előtt a tepsiben sorakozva



Elkészítés:
  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. 
  2. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
  3. A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a tömlős sajttal, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk. 
  4. Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni. (lásd az alsó fázisfotókon)
  5. A csavart rudakat sütőpapíros vagy vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos tej keverékével, meghintjük köménymaggal. 
  6. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)



A munkafolyamatok képekben










Jó étvágyat!  

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Jaj de finom lehet...úgy megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  2. Az elkészített rudak lefagyaszthatók?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem próbáltam, de egész biztos, hogy le lehet fagyasztani.

      Törlés
  3. Én már többször sütöttem.Nagyon finom!👍

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem a receptjeidet. Nagyon finomak és nagyon érthetően vannak leírva is. Már sokat megsütöttem. Van amit már többször is. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. 👌 Megnyerte tetszésemet..! Próbálom..! ✌

    VálaszTörlés
  6. Kolbász helyett lehet - e tenni bele sonkát vagy bacont? 😄

    VálaszTörlés
  7. Te egy konyhatündér vagy.Olyan egyszerű,és mennyei finom .csillagos ötös tőlem!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a receptet! Már kolbásszal és sonkával is készítettem! Nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Gabi! Kezdő háziasszonyként találtam Rád és azóta nem is keresek tovább, hiszen mindig olyan szuper recepteket találok Nálad, érthető leírással, klassz képekkel. Nagyon köszönöm a "munkád"! Fanni

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem a receptjeidet.
    Megsütöttem, nagyon finom!
    Nagyon ügyes vagy!❤
    Gyöngyi nagymami

    VálaszTörlés
  11. Köszön9öm e szuper jó receptet,ha elkészítettem megírom milyen lett.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon finom.Szuper recept!

    VálaszTörlés
  13. Szia Gabriella, tobb receptedet is probaltam mar es nagyon jol sikerultek az etelek kovetve oket.
    Szeretnem kerdezni, hogy a vegeredmeny hasonlo lenne-e szaritott elesztovel? Nekem nem elerheto a friss sajnos. A makos haromszogeket peldaul szaritott elesztovel keszitem evek ota karacsonyra es oriasi siker. Koszonettel, Ildiko

    VálaszTörlés
  14. Ez isteni!! Nem lehet betelni vele! Köszönöm

    VálaszTörlés
  15. Nagyon finom!
    Köszi!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban