Fokhagymás-paprikás csirkemell falatok sütőben sütve és paradicsomos mártogatós

Fél óra alatt elkészülő vacsora ötlet a dolgos hétköznapokra, melyet garantáltan szeret a család apraja-nagyja. A hús a sütőben sül minimális olajjal, mégsem száraz - sőt, nagyon finom omlós. A családom oda van érte, imádjuk!



Hozzávalók:
3-4 adaghoz
60-70 dkg csirkemellfilé
kb. 20 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál őrölt csemege vagy édes pirospaprika
2 nagy gerezd fokhagyma
fél teáskanál só vagy ízlés szerint
negyed teáskanál őrölt bors
kevés olívaolaj vagy napraforgóolaj

A mártogatóshoz:
3 közepes paradicsom
2 közepes fejű lila hagyma vagy 3-4 szál újhagyma
1 teáskanál méz
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint


A Pöttyös Otthon webáruház termékei megvásárolhatók az alábbi linkre kattintva:
www.pottyosotthon.hu 





Elkészítés:
  1. A megmosott, papírtörlővel leitatott csirkemellet 2-3 cm vastag kockákra vágjuk (próbáljuk egyelőre, hogy egyformán süljenek meg, de ne legyenek nagyon vékonyak sem, hogy sütés után szaftosak maradjanak).
  2. Egy tálban összekeverjük zsemlemorzsát, őrölt paprikát, őrölt borsot, sót és hozzáreszeljük a megtisztított fokhagymát is. Összekeverjük, majd beledobáljuk a feldarabolt húsokat, alaposan megforgatjuk őket a morzsában, hogy mindenhol jól bevonja. 
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, vékonyan megkenjük olajjal, majd egymás mellé helyezzük a bepanírozott húsokat úgy, hogy ne fedjék egymást. 
  4. Egyenlően megspricceljük a tetejüket olajjal, majd az előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen 20 percig sütjük. (Ne süssük túl, mert akkor kiszárad!)
  1. A mártogatóshoz: a megmosott paradicsomot kockákra vágjuk, a megtisztított/megmosott lila hagymát apróra vágjuk, majd a botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, borsozzuk és összekeverjük. 
  2. A mártogatóst hidegen is fogyaszthatjuk, de ha melegen szeretnénk, akkor 1-2 perc alatt "összerottyanthatjuk" a tűzhelyen. 
  3. Egy kis tálkában tálaljuk. 



Jó étvágyat!

Holnap Milán iskolájában családi nap lesz reggel 8 órától délután 3-ig, melyet minden tanév vége felé tartanak és ilyenkor ott vannak egész nap a gyerekekkel a szülők, nagyszülők, testvérek is. Így mi is ott leszünk a férjemmel és Zalánnal. 
Délelőtt az osztályok/gyerekek játékos vetélkedőn vesznek részt, addig a szülők (minden osztályból külön-külön) bográcsban főzik a különböző ételeket ebédre. Közben beszélgetés, zene, ugrálóvár és hasonlók. Edéd után Anyák napi műsort ad elő mind a 8 osztály. Ilyenkor minden osztály műsorán meghatódom, de a Milánén különösen... Ki tudja megállni öröm sírás nélkül...?? :)

Megjegyzések

  1. Megcsináltam.....és tényleg nagyon finom,és szaftos, és hamar kész van.Kedvenc lesz nálunk, a lányomnak is ajánltam.Vasárnap ismét megcsinálom, nagyon köszönöm a receptet kedves Gabriella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen. Örülök, hogy ennyire ízlik.

      Törlés
  2. Elkészítettem, csak a husit.
    Nagyon köszönöm!
    További szép estét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy elkészítetted.

      Törlés
  3. Érdeklődnék, hogy ehhez valami féle köret megy-e? Vagy inkább köret nélkül fogyasszuk? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aranka!
      Köret nélkül is lehet enni valamilyen mártogatóssal. De ha valaki még laktatóbban szeretné, akkor nyugodtan lehet hozzá készíteni köretet: párolt rizs, sült burgonya stb.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban