Csokoládés szalámi
Egy igazi nosztalgia édesség gyerekkorból, melyet mindenki ismer. Egyszerű, gyors és elronthatatlan - mindez sütés nélkül. Na és persze, nagyon finom!
11-12 éves koromban ez volt az első "sütemény", melyet egyedül elkészítettem úgy, hogy senki nem volt otthon - meglepetésként szántam a szüleimnek, amikor hazaérkeznek a munkahelyükről. Nagyon ízlett Nekik. 😊
Elkészítés:
Hozzávalók:
1 rúdhoz
20 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
5 dkg holland kakaópor (hagyományos kakaópor is lehet)
1 dl tej
10 dkg háztartási keksz apróra tördelve
20 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál rum
5 dkg mazsola
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tejet a cukorral felforraljuk, közben kevergetjük, hogy a cukor elolvadjon. Ekkor beletesszük a vajat, alacsony lángon megolvasztjuk benne.
- Lekapcsoljuk alatta a lángot, belekeverjük a rumot. (Ha gyerekek is esznek belőle, akkor hagyjuk ki belőle a rumot, vagy esetleg rumaromával helyettesítsük!)
- Az apróra tördelt kekszet összekeverjük a darált keksszel, a kakaóporral és a megmosott mazsolával. Végül hozzáöntjük a tejes keveréket. Alaposan összeforgatjuk és 30 percig állni hagyjuk. Ezután hengerré formázzuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük minimum 3-4 órára vagy egy egész éjszakára.
- Szeletelés előtt kívülről meghempergethetjük porcukorba ízlés szerint. (Én csak nagyon kevés porcukorba hempergettem, de ha valaki fehér külsejű "szalámit" szeretne, akkor lehet bővebben hempergetni a porcukorba.)
Jó étvágyat!
Elkészítettem, nagyon finom 🙂
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!!
Szeretem a receptjeit, finomak és az elkészítésükhöz a leírás tökéletes 🙂