Jugó rétes

Az egyik kedvenc nyári süteményem! Csoda finom, nagyon mutatós és olyan egyszerű elkészíteni. Két hete készítettem friss meggyel, de meggybefőttel is nyugodtan lehet készíteni.




Hozzávalók:
20x25 cm-es tepsihez - a mérőpohár a 150 g-os joghurtos pohár 
2 kis doboz natúr joghurt (2x150 g)
2 joghurtos pohár búzadara
1,5 joghurtos pohár kristálycukor 
1 joghurtos pohár olaj
2 tojás
fél csomag sütőpor (6 g)
80 dkg meggy
1 csomag 8 lapos réteslap 

ha friss meggyel készítjük, akkor 2 púpos evőkanál kristálycukor


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük 2 púpos evőkanál cukorral (vagy ízlés szerint) és lecsöpögtetjük. Ha meggybefőttel készül, akkor már nem kell cukor, csak lecsöpögtetjük.
  2. A joghurtot, búzadarát, cukrot, olajat és az egész tojásokat a sütőporral összekeverjük egy tálban.
  3. Ha sikerül 8 lapos réteslapot vennünk, akkor ezzel nincs dolgunk, de ha csak 2x2-es csomagolásban kapunk, akkor mind a 4 réteslapot két egyenlő részre osztjuk. 
  4. A tepsit kiolajozzuk, majd 3 réteslapot fektetünk bele úgy, hogy az egész tepsi alját betakarja. Ráöntjük a búzadarás-joghurtos massza felét és meghintjük a lecsöpögtetett meggy felével. Erre 2 réteslapot helyezünk, majd rá a búzadarás-joghurtos massza másik fele, erre a maradék meggy kerül, végül befedjük a 3 réteslappal. A tetejét lekenjük olajjal.
  5. Előmelegített 150 fokos légkeveréses sütőben kb. 55 percig sütjük. (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet. De amikor már  látjuk, hogy szépen összeáll a tészta, nem folyós, illetve a szélei kezdenek pirulni és picit elválni a tepsi oldalától, akkor már elkészült.)
  6. Ha megsült, enyhén nedves konyharuhával letakarjuk 15-20 percre, különben a felső lap kiszárad. Amikor kihűlt a sütemény, szeletelve tálaljuk. 








Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Annyi meggy érett idén nálunk, hogy ki fogom próbálni ezt a receptet! Köszönöm!!! :o)

    VálaszTörlés
  2. Cseresznyével is jó lehet?😄

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Ma kipróbálom ha 14 hósom is megengedi. :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a sok-sok finomság-receptet, mind nagyszerű!!! Örülök, hogy újra kapható a pöttyös- rózsás készlet ....és gratulálok a csalådodhoz is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban