Mogyorókrémmel töltött omlós keksz
Ez a kedvenc alap kekszreceptem, mert sütés után rögtön annyira omlós a tésztája, hogy csak na! :) Most mogyorókrémmel töltöttem... ugye mondanom sem kell, mennyire finom lett! Csak úgy eteti magát!
Két hete volt a kisfiam névnapja, még akkor sütöttem, ezzel kínálta meg az oviban a kis pajtásait. Egy kicsit felturbóztam keksznyomda mintázással , a gyerekek odavoltak érte. Milán egyik kis barátja: Zsombi még a receptet is elkérte tőlem, hogy otthon az Anyukája el tudja készíteni neki. :)
Hozzávalók:
6 cm átmérőjű kiszúróformával kb. 18 db kekszhez
30 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tojássárgája
+ ízlés szerint mogyorókrém
A keksznyomda, a kekszes üvegtároló és pöttyös csésze megtalálható a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel szintén jól elkeverjük. Majd a lisztet is hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, zsíros a tészta, pici lisztet hozzáadva korrigáljuk az állagát, de alapvetően, lágy, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk! Fóliába csomagolva 20-30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra és a keksznyomdával sorba mintázzuk. (Érdemes a keksznyomdát minden nyomdázás előtt lisztbe mártani, majd picit leütögetni róla a sok lisztet - ezáltal egész biztos, hogy nem ragad bele a tészta!) A kiszúróformával kiszúrjuk a kekszeket és egy lapos kiszedőlapát segítségével a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.
3. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 6 percig sütjük. Teljesen világos maradjon! Ha icipicit barnul a széle, akkor már jó!! Nem baj, ha puhának érezzük, amikor kivesszük a sütőből, amikor kihűl, kellően megszilárdul. Pár percig a tepsiben hagyjuk hűlni, ott szilárduljon, majd minden másodikat megtöltünk mogyorókrémmel ízlést szerint és összeragasztjuk az üres kekszekkel.
(Hagyományos sütőben is süthető.)
(Hagyományos sütőben is süthető.)
Jó étvágyat!
Szia Gabi Nagyon szeretem a receptjeidet,már jó párat kipróbáltam. Köszönöm neked.
VálaszTörlésSzia!
TörlésNagyon szívesen - örülök, hogy szereted a receptjeimet. :)
További kellemes időtöltést kívánok Neked itt a blogomon!
De szépek, és el tudom képzelni milyen finomak lehetnek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen - tényleg nagyon-nagyon finomak!
TörlésKedves Gabi! Tiszta szívből köszönöm a recepteket, idáig bármit próbáltam, tökéletes lett.
VálaszTörlésBoldogan olvasom - nagyon szívesen.
TörlésSzia! Nagyon szeretem a blogodat. Eddig ahány receptedet elkészitettem, egyikbe se csalódtam, és felkerült néhány a kedvenceim közé :)
VálaszTörlésSzia Adél!
TörlésDe jó! Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet és több is a kedvenced lett. :) Köszönöm, hogy megírtad.
További kellemes időtöltést kívánok Neked itt a blogomon és jó sütést-főzést!
Üdv.: Gabriella
Kedves Gabriella!
VálaszTörlésNagyon guszták a sütik a képek alapján is, megkóstolni sajnos nem volt alkalmam. ☺️
Viszont szeretném kérdezni, hogy kókuszos kekszre találok-e receptet? Imádom a kókuszt. Van olyan süti kinyomó szerkentyű is itthon, elméletileg linzer tészta készítésére. Gondoltam, esetleg azt is beizzítanám a sütik gyártására.
Válaszodat előre is köszönöm!
Csaba
Kedves Csaba!
TörlésÖrömmel olvasom, hogy tetszenek a sütik. :)
Kókuszos süti rengeteg van a blogomon, mert a családom is imádja a kókuszt, de kókuszos keksz eddig még talán nincs - legalább is nem emlékszem rá. Viszont a következő hetekben nézegess be a blogomra, ha lesz időd, mert van tervben éppen kókuszos kifli készítése (linzer jellegű omlós aprósüti), és mivel nekem is van sütemény kinyomó szerkezetem, szeretnék sütni sok-sok kekszet és feltölteni a kekszes üvegünket advent időszakára. Remélem, lesz időm sütögetni a jövő héttől...
Üdv.:
Gabriella
Kedves Gabi, imadjuk a receptjeidet!❤️ Nemreg kaptunk a nagyitol karacsonyi mintazott nyujtofat es receptet keresgeltem epp mikor meglattam az omlos keksz receptedet! Szerinted mukodik azzal is es sutes kozben nem fog deformalodni a minta? Elore is koszonom!
VálaszTörlésGabi