2016. június 6., hétfő

Mogyorókrémmel töltött omlós keksz

Ez a kedvenc alap kekszreceptem, mert sütés után rögtön annyira omlós a tésztája, hogy csak na! :) Most mogyorókrémmel töltöttem... ugye mondanom sem kell, mennyire finom lett! Csak úgy eteti magát! 
Két hete volt a kisfiam névnapja, még akkor sütöttem, ezzel kínálta meg az oviban a kis pajtásait. Egy kicsit felturbóztam keksznyomda mintázással , a gyerekek odavoltak érte. Milán egyik kis barátja: Zsombi még a receptet is elkérte tőlem, hogy otthon az Anyukája el tudja készíteni neki. :)








Hozzávalók:
6 cm átmérőjű kiszúróformával kb. 18 db kekszhez
30 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tojássárgája

+ ízlés szerint mogyorókrém


A keksznyomda, a kekszes üvegtároló és pöttyös csésze megtalálható a webáruházban az alábbi linken:






Elkészítés:
1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, mellyel szintén jól elkeverjük. Majd a lisztet is hozzáadva, tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos, zsíros a tészta, pici lisztet  hozzáadva korrigáljuk az állagát, de alapvetően, lágy, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk! Fóliába csomagolva 20-30 percre a hűtőbe tesszük. 
2. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagra és a keksznyomdával sorba mintázzuk. (Érdemes a keksznyomdát minden nyomdázás előtt lisztbe mártani, majd picit leütögetni róla a sok lisztet - ezáltal egész biztos, hogy nem ragad bele a tészta!) A kiszúróformával kiszúrjuk a kekszeket és egy lapos kiszedőlapát segítségével a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket.
3. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 6 percig sütjük. Teljesen világos maradjon! Ha icipicit barnul a széle, akkor már jó!! Nem baj, ha puhának érezzük, amikor kivesszük a sütőből, amikor kihűl, kellően megszilárdul. Pár percig a tepsiben hagyjuk hűlni, ott szilárduljon, majd minden másodikat megtöltünk mogyorókrémmel ízlést szerint és összeragasztjuk az üres kekszekkel. 
(Hagyományos sütőben is süthető.)







Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Szia Gabi Nagyon szeretem a receptjeidet,már jó párat kipróbáltam. Köszönöm neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon szívesen - örülök, hogy szereted a receptjeimet. :)
      További kellemes időtöltést kívánok Neked itt a blogomon!

      Törlés
  2. De szépek, és el tudom képzelni milyen finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabi! Tiszta szívből köszönöm a recepteket, idáig bármit próbáltam, tökéletes lett.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nagyon szeretem a blogodat. Eddig ahány receptedet elkészitettem, egyikbe se csalódtam, és felkerült néhány a kedvenceim közé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adél!
      De jó! Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet és több is a kedvenced lett. :) Köszönöm, hogy megírtad.
      További kellemes időtöltést kívánok Neked itt a blogomon és jó sütést-főzést!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés