Túró rudi golyó
Roppanós csokoládé réteg citromos túrós töltelékkel!
Ez a sütés nélküli kis desszert annyira finom, hogy elmondani nem nagyon lehet, meg kell kóstolni! A férjem különösen rajong érte. Elég ha azt írom, hogy 20 db készült összesen: ebből 2 darabot evett a kisfiam, 2 darabot én, 12 darabot a férjem. 😄
Tulajdonképpen az egyik unokatesóm miatt készítettem, aki Amerikában él. Imádják a túró rudit, de ott nem lehet kapni és nagyon hiányzik nekik. Dia kérdezte, nincs-e véletlenül egy jó túró rudi receptem, mert szeretne csinálni maguknak, ne csak akkor tudjanak enni ilyesmit, amikor hazarepülnek Magyarországra. Ezt a receptet Neked is küldöm Dia...
Hozzávalók:
20 darabhoz
25 dkg tehéntúró
5 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál méz
1 közepes citrom reszelt héja (bio)
pár csepp vanília kivonat vagy aroma
+ 10 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál olaj
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
- A túrót villával egy kicsit összetörjük, hozzáadjuk a mézet, a vanília aromát/kivonatot, a citrom reszelt héját, valamint a darált kekszet és jól összedolgozzuk.
- Majd vizes kézzel 20 egyforma golyót formázunk a masszából, beletesszük egy zárható süteményes dobozba és betesszük a mélyhűtőbe 30 percre.
- Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal. (Először csak 1 teáskanál olajat tegyünk az olvasztott csokihoz és ha úgy látjuk, hogy nem lehet kellőképpen bevonni vele a golyókat az állaga miatt, akkor adjunk még hozzá 1 teáskanál olajat.)
- A hűtőből kivett kekszgolyókat fokpiszkálóra szúrjuk, megmártjuk az olvasztott csokiban és sütőpapíros tálcára helyezzük.
- A hűtőbe tesszük dermedni, ezután fogyasztható.
Jó étvágyat!
Gyönyörűek! És biztos ugyanennyire finomak is :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin, tényleg nagyon finom! :)
TörlésHa jól számoltam a leírásod alapján még 4 db maradt, kérlek gurítsd ide :D
VálaszTörlés:D Azóta már az sincs meg... pedig tudod, hogy örömmel gurítanám.
TörlésTe jó ég,de jól néz ki!!!!!Nyelek nagyokat..:) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésSzívesen és köszönöm én is. :)
TörlésNagyon köszönöm! Ma Barátnőméknek vittem-időm sem volt lefotózni, és tejcsokival készült- de ízlett Nekik! Tényleg roppant a csoki rajta! :)
VálaszTörlésSzia!
TörlésNagyon örülök, hogy elkészítetted és ennyire ízlett mindenkinek. :) Egészségetekre! ...és köszönöm, hogy írtál.
Nos, ez lesz az a süti, amit kizárólag magamnak fogok csak megcsinálni. Még jó, hogy a családom nem szereti a túró rudit! Köszi :)
VálaszTörlés:) Szívesen. Nálunk a férjem azóta is egyfolytában követeli, annyira ízlik Neki. :)
TörlésFinom, egyszerű és mutatós!!! Korábban is próbáltam már túró rudi recepteket,de kijelenthetem ez az IGAZI!!!
VálaszTörlésKöszönöm!
Örülök Nóri, szívesen.
TörlésCsodás látványnak is de gondolom az íze is nagyon finom! Szerintem rövidesen meg is kóstolom:-))
VálaszTörlésKöszönöm Éva. Tényleg nagyon finom, a férjemnek különösen nagy kedvence lett - azóta már rengetegszer kellett elkészítenem neki. :)
TörlésKöszönjük szépen! Mi is "kint" élünk. Ma van a kislányom szülinapa. Megcsinalom neki. Imadja a túró rudit majszolni, amikor otthon vagyunk.
VálaszTörlésIsten éltesse a pici lányodat! :) Biztos fog ízleni neki ez a túró golyó is.
TörlésIsteni! Nekem mar nagyon hianyzott a turo rudi, es itt Brisbaneben nagyon tudjuk ertekelni a hazai izeket:) Es a kakaos csiga is nagyon finom! Koszi a recepteket:)
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy ízlenek. :) Köszönöm, hogy megírtad.
TörlésGabi! Lehet, hogy butaságot kérdezek, de hogyan tudod ilyen szépen bevonni a golyókat? Milyen étcsokit használsz?
VálaszTörlésSzia Eszter!
TörlésEz itt nem a reklám helye, de általában Boci étcsokoládét használok... :)
Köszi, olyannal még nem próbáltam! Eddig háromszor próbáltam szépen bevonni a golyókat, de mindig olyan sűrű lett az olvasztott csoki, hogy lehetetlen volt szépen megmártani benne őket. Mit csinálhatok rosszul? :(
TörlésEszter, amikor megolvadt a csoki, pici vajat vagy olajat mindenképp keverj hozzá szép simára, hogy lágyabb legyen a csoki mártogatáskor. (azért az olajból túl sokat ne, csak max. amennyit írtam, mert akkor még a hűtőben sem nagyon fog megdermedni a csokis réteg a túrón... és az ugye úgy finom, ha picit roppan a csoki)
Törlés