Bejgli

Egy tökéletes bejgli receptet hozok Nektek! Puha és omlós tészta, nagyon finom ízletes diós és mákos töltelékkel
A családom nem szereti a száraz bejglit, ezért igyekszem mindig úgy készíteni a tésztáját, hogy puha és omlós is legyen egyben, illetve a töltelék se legyen száraz, inkább egy kicsit szaftos jellegű. Nagyon-nagyon finom lett, a férjem nem győzte dicsérni, és persze vele együtt engem is. 😊
Több bejgli is szerepel a blogomon - mindegyik nagyon finom, emiatt bátran és nyugodt szívvel ajánlom Nektek bármelyiket. De szeretek kísérletezgetni, variálni a receptekkel, süteményekkel. Most is napok óta tervezgettem a fejemben ezt a bejglit - bár az ötlet alapját a pozsonyi kiflim adta. Muszáj volt elkészítenem, mert már napok óta ezzel a bejgli recepttel feküdtem le este és ébredtem fel reggel. 😊 Most már nyugodtan alszom, van egy tökéletes bejgli receptem! 😀




Hozzávalók:
2 rúdhoz
50 dkg finomliszt
4 dkg porcukor
csipet só
10 dkg zsír
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja (kezeletlen)

A diós töltelékhez:
1 rúdhoz
15 dkg darált dió
0,8 dl tej (80 ml)
8 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
5 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
1 evőkanál rum (elhagyható)    

A mákos töltelékhez:
1 rúdhoz
15 dkg darált mák
0,8 dl tej (80 ml)
8 dkg kristálycukor
1 alma
         
+ a tetejére 1 tojás a bejgli lekenéséhez


M E G J E L E N T  A MÁSODIK KÖNYVEM!
Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. A diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott és rumba áztatott mazsolát, a citrom héját és a darált diót - összekeverjük és félre tesszük.
  2. A mákos töltelékhez is felforrósítjuk a tejet, közben jól elkeverjük benne a cukrot, majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a darált mákot és a meghámozott, reszelt almát - összekeverjük és félre tesszük.
  3. A tésztához a tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a porcukrot, a reszelt citrom héját, elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejet és összegyúrjuk. Picit zsíros, de nem ragacsos tésztát kapunk! A lényeg, hogy jól kezelhető, könnyen nyújtható legyen! (Ha kicsit keménynek érezzük, adhatunk hozzá pici tejet, vagy ha kicsit ragacsos, akkor adjunk hozzá pici lisztet.) Nem kell pihentetni és keleszteni!
  4. A tésztát két egyenlő gombóccá alakítjuk. Kinyújtjuk az egyiket kb. 30x40 cm-es téglalapra (kivételesen nem lisztezzük be a gyúrótáblát a tésztanyújtáshoz!), egyenletesen megkenjük a diós töltelékkel a kinyújtott tésztát (a felső részénél 2 cm részt kihagyunk, nem teszünk tölteléket, hogy feltekerés közben ne jöjjön ki a töltelék és könnyen össze lehessen tekereni). A tészta két végét felhajtjuk a töltelékre (lásd az alsó képen), majd feltekerjük a bejglit és sütőpapíros tepsire tesszük. (A hajtás rész alulra kerüljön.)
  5. A mákos bejglivel ugyanúgy járunk el, mint a dióssal: kinyújtjuk a tésztát téglalapra, megkenjük a mákos töltelékkel egyenletesen, feltekerjük ugyanolyan módon és a sütőpapíros tepsire tesszük a diós bejgli mellé. Egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kelni fognak.
  6. Lekenjük a bejgliket a tojás sárgájával, majd a tepsivel együtt betesszük a hűtőbe kb. 40-45 percre. Amikor megszáradt a tojássárgája a bejglin, lekenjük a tojások fehérjével is, majd visszatesszük a hűtőbe kb. 30 percre.
  7. Ha megszáradt a tojások fehérje is a tészta tetején, akkor jó mélyen megszurkáljuk mindkét bejglit egy hústűvel (vagy tiszta fogpiszkálóval) a két oldalán is és a tetején is (a tetején is 4-5 helyen, a két oldalán is 4-5 helyen), hogy sütés közben tudjon távozni a gőz és ne repedjen szét. 
  8. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.) Ne  süssük túl! 



    
Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon szép márványosak lettek! Nálunk a férjem süti, évtizedek óta, ugyanazzal a recepttel :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen ügyes férjed van Katalin! :)
      Köszönöm, örülök, hogy tetszik a bejgli. Egyébként a tészta a pozsonyi kiflim tésztája, csak ott 40 dkg liszttel van, itt pedig felszoroztam mindent 50 dkg liszthez + tettem hozzá egy kis reszelt citrom héjat, nagyon jól feldobja. A töltelékeket pedig kikísérleteztem... Évek óta használom a mákos töltelékekhez az almát, mert annyira finom a kettő együtt!!!
      Örülök, hogy benéztél.

      Törlés
    2. Én is használok reszelt almát és citrom héját a mákos töltelékbe :) Sokkal finomabb, nem száraz a töltelék. Férjem kedvéért még mazsolát is teszek a diós és mákos töltelékhez :) Néhány családtagom nem szereti a mazsolát, nekik aszalt áfonyát teszek bele :)

      Törlés
  2. Megérte megvalósítani az álmodat, mert ahogy ránézek a bejglidre, szinte érzem azt a finom ízét, állagát, mmm! :) Csodaszép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Vicuska, aranyos vagy... tényleg nagyon-nagyon finom!

      Törlés
    2. szia gabriella! Aranka vagyok! állandóan kiserem a sütieidet, de még sosem irtam neked! Istenien néz ki, szinte beszél olyan gyönyörű! Gratulálok hozzá! Én is most a Te recpted alapján megsütöm! köszi a receptet! további jó egészséget és sok sikert kivánok neked, nekünk meg sok jó recptet küldjél légyszives!

      Törlés
  3. Kedves Gabriella!
    Kezdő háziasszonyként életem első bejglijét fogom sütni a recepted alapján!
    Csodaszépek&biztosan finomak is!
    A kérdésem az lenne,hogy milyen vajat és zsírt használsz?
    Köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Adrienn!
      Megtisztel, hogy az én bejgli receptemet választottad az első bejglidnek, köszönöm. Figyelj oda mindenre, amiket leírtam az elkészítésnél, akkor nagyon finom és szép bejglit fogsz készíteni, sikered lesz. :)
      Házi sertészsírt használok (de természetesen lehet bolti sertészsírral is). Valamint teavajat szoktam használni. Ez itt nem a reklám helye, de általában a reál teavajat használom a süteményekhez.
      Jó sütést kívánok Neked!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  4. Nagyon tetszik ez a beigli recept kifogom probálni feltétlenül4
    Köszönöm,hogy itt lehetek! Ica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ica!
      Köszönöm szépen, én is örülök, hogy itt van.
      Kellemes időtöltést kívánok az oldalon és jó sütögetést!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  5. Kedves Gabriella ! Nagyon finomak és tetszetősek a receptjeid.Gratulálok a gyönyörű kis fiadhoz ! Szeretném megkérdezni,hogy a tálaláshoz használt pöttyös készletet hol szerezted be ? Mert az is csoda szép !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Piroska!
      Köszönöm szépen - a kisfiam nevében is.
      A pöttyös kézműves kerámiákat a Pöttyös Otthon webáruházban lehet megvásárolni, a keresőbe ezt kell beütni: www.pottyosotthon.hu
      De itt ennél a receptnél a bejgli hozzávalói felsorolás alatt található a webáruház linkje, arra kattintva el lehet jutni a webáruház oldalára.

      Jó nézelődést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  6. Kedves Gabriella

    Csak annyit hogy gyönyörüek

    Köszönöm
    Julianna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Julianna!
      Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik.
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  7. Kedves Gabriella!
    Ide is leírom a köszönetemet a recepthez, mert kipróbáltam, szép és isteni finom lett. A próba mandulás (én szeretem) és mákos volt. A sikerre való tekintettel lesz diós is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      Örömmel olvasom, hogy máris kipróbáltad és ennyire ízlik. Köszönöm, hogy megírtad.
      Kellemes készülődést kívánok az ünnepekre!
      Gabriella

      Törlés
  8. Csodaszépek! Lehet hihetetlen, de én még soha nem sütöttem bejglit. Pedig egy ideje motoszkál a gondolata a fejemben. Ha rászánom magam, jövök a receptér! :-) A mákos töltelékben az alma különösen tetszik!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Gabriella ! Köszönöm szépen a válaszát !

    VálaszTörlés
  10. KEDVES GABRIELLA! ÉN MÉG SOHA NEM SÜTÖTTEM LÉGKEVERÉSSEL. SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY MIKOR ELŐ MELEGÍTED 180 FOKRA ,CSAK SIMÁN ALSÓ FELSŐ LÁNGON CSINÁLOD VAGY MÁR AKKOR IS BEKAPCSOLOD A LÉGKEVERÉST!VÁLASZOD ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

    .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor előmelegítem a sütőt, akkor csak simán alsó-felső programon van, aztán amikor beteszem sülni a süteményt, akkor kapcsolom légkeverésesre.
      Jó sütögetést kívánok!

      Törlés
  11. Kedves Gabriella! Elkészült az első beiglim a recepted alapján. Én 3 rudat készítettem, a 3. kakaos lett. Szuper a recept, csak az volt a baj h a kakaos nem, de a másik kettő megrepedt. Nem szurkaltam meg eléggé? A sutom is regebbi fajta, gázzal működő. Az is baj lehet? És nem adnal egy jó kis tippet a kakaos tkltelekhez? Köszi előre :D ( karácsonyra újra megsutom és remélem akkor kijavitom ezt a kis hibát, amúgy nagy sikere volt )

    VálaszTörlés
  12. Kedves Gabriella! Megsütöttem életem első bejglijét a recepted alapján. Gyönyörű lett! Szép márványos és nagyon finom! Még egyszer nagyon köszönöm ezt a szuper receptet, a többi sok- sok finomsággal együtt! :)

    VálaszTörlés
  13. kedves Gabriella, ezzel a mennyiségű tésztával mint írtad, kb 2 rúd lesz. a töltelékreceptek 1-1 rúdra vannak, vagy 2 -2 rúdra elegendőek?
    köszönöm válaszodat,
    Ria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ria!
      A töltelék hozzávalók 1-1 rúdhoz elegendőek.
      Jó sütést kívánok és kellemes készülődést az ünnepekre!
      Üdv.:
      Gabriella

      Törlés
  14. Kedves Gabriella!
    Már sok receptedet elkészítettem, de erre vagyok a legbüszkébb :D Életem első bejglije volt, és nagyon jól sikerült, amit az is mutat, hogy az anyósom nem győzte dícsérni, sőt a jól bevált receptje helyett is kérte, hogy nyomtassam ki neki is!
    Kellemes Ünnepeket kívánok! Zsuzsi

    VálaszTörlés
  15. Kedves Gabriella! Szeretnem kiprobalni ezt a beigli receptet,de szeretnem megkerdezni hogy a zsir helyett hasznalhatnek e tobb vajat. Ugyanis itt Australiaban nem szoktam zsirt hasznalni mert itt nem olyan jo minosegu es a nagy hoseg miatt inkabb olajjal fozunk de suto vajjal szoktam sutni. Koszonom valaszodat Agi.

    VálaszTörlés
  16. Szuper finom, Gabi!!! :)
    Gondoltam, kipróbálom még Karácsony előtt...ma!

    Isteniiii! :) Szóval Karácsonyra is most a Te recepted szerint sütött bejglik lesznek nálunk! :) Köszi a receptet (ami nagyon pontos!) :)

    Mariann

    VálaszTörlés
  17. Kedves Gabriella!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy a másik két bejgli receptnél miért van több töltelék (az egyiknél konkrétan dupla mennyiség)ugyan ekkora adaghoz?
    Nehéz eldönteni,melyiket készítsen! :)
    Esetleg tudsz segíteni?

    VálaszTörlés
  18. Kedves Gabriella! Azt szeretném kérdezni, hogy ha csak vajat használok, akkor abból mennyi kell? Itt ( Finnországban) nemigen van zsír... :) Üdvözlettel: R.Tóth Gabriella

    VálaszTörlés
  19. Nagyon szépen koszonom a receptet. Számtalanszor próbálkoztam....de ez valóban hibátlan! Szép is, finom is. Dupla adagot csináltam.
    A kimaradt fehérjékbol pedig megsutottem a puspokkenyeret. Ay is bekerult a receptgyujteményembe... :)
    Gabriella

    VálaszTörlés
  20. Kedves Gabriella, nagyon jó a recept, finom, mert teszteltem :D de van kis gondom : én zsír helyett is vajat használtam, mert nem szeretjük a zsírt, lehet ettől , hogy sütés után kissé összelapult ? :D és nem lett márványos, pedig mindent úgy csináltam, ahogy írtad...ennek ellenére örülök, majd a következő biztos még szebb és jobb lesz :) Köszi a recit :) Boldog Ünnepeket ! :)

    VálaszTörlés
  21. Kedves Gabriella! Kérdésem, hogy a reszelt almát ki kell-e kicsit csavarni, vagy rögtön mehet a mákhoz? Gyönyörű a bejglid, szeretném kipróbálni!

    VálaszTörlés
  22. KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTET, MOST KÉSZÍTEM IS. REMÉLEM SIKERÜLNI FOG. :)

    VálaszTörlés
  23. Az enyéim is éppen most sülnek. Remélem lesznek legalább fele olyan szépek, mint a tieid. Tényleg mesések lettek. Békés, boldog karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
  24. Kedves Gabriella! Köszi a receptet! Nagyon jó a tészta!! Könnyen kezelhető, jó állagú! A dióhoz is tettem almát:) soha nem ettem a diós bejglit, még a sajátomat sem de ez most nagyon finom lett!! Köszi a receptet! Már a sokadik receptedet valósítom meg, köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  25. Életünk első bejglie, amit nyuszikámmal csináltunk. Igaz nem tökéletes, de nekünk egy élmény volt. Köszi a receptet! / nekünk a mákos megrepedt/

    VálaszTörlés
  26. Te jó ég :) ...és sikerült.Nem vagyok már mai "kislyány"...de életem legjobban
    sikerült mákosa és diósa.Jaj,de jó,hogy rád találtam!:)Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  27. Szupi recept, nagyon jól lehet a tésztával dolgozni! Nekem az aljuk megrepedt, de így is jó lesz!

    VálaszTörlés
  28. Kedves Gabriella! Nagyon köszönöm a bejgli receptet. Soha életemben nem sütöttem bejglit, mert Édesanyám csinálta mindig, de sajnos ő már nincs nekem, így rám hárult e nemes feladat.Nagyon féltem tőle, de pontról pontra követtem az adagokat. A karácsonyi sütésnél a mákos megrepedt, de ettől függetlenül nagyon finom lett.Olyan sikere volt, hogy tegnap megint sütnöm kellett 2 db mákost.Legnagyobb örömömre most egyik sem repedt meg, és most puhább lett a tésztája is.Az első sütésnél libazsírt használtam, a másodiknál pedig mangalica zsírt. Lehet, hogy ezért sikerült jobban a második adag??? Még egyszer köszönöm a receptet, ezt fogom használni ezek után. Nagyon boldog Új Évet kívánok.

    VálaszTörlés
  29. Nagyon köszönöm a receptet. Életem első bejglijét csináltam meg karácsonykor. Sajnos a mákos megrepedt, de ettől függetlenül nagyon finom lett.Így szilveszterre is sütöttem kettő mákosat, és ez már nem repedt meg, a tésztája még finomabb lett.Úgyhogy mégegyszer köszönöm!! Nagyon boldog Új Évet kívánok!!!!!

    VálaszTörlés
  30. Kedves Gabriella! Karácsonykor elmaradt nálunk a beigli sütést, és ma pótoltam. Nagyon finom lett, de a szurkálás mentén végig repedt! Legközelebb, lehet elhagyom ezt a műveletet! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  31. Nagyon finom lett a bejgli, most eloszor keszitettem es raadasul nem is otthon hanem Kanadaban. Itt nem talaltam se zsirt sem otthoni elesztot, de zsir helyett dupla vajjal es otthoni eleszto helyett szaraz elesztovel keszitettem (a rendes eleszto 1/3a kell por elesztobol). Nagyon koszonom a receptet!

    VálaszTörlés
  32. OLYAN SOKAN ÍRTATOK, NEM IS GYŐZTEM VÁLASZOLNI, DE NAGYON ÖRÜLTEM!

    VálaszTörlés
  33. Kedves Gabi! Nekem tavaly e recept alapján sült èletem első bejglije. Gyönyörű ès finom is lett. Készülök rá az idèn is, remélem sikerül az ismètlès is.

    VálaszTörlés
  34. Kedves Gabriella.

    Normál sütöben,mennyi ideig kell sütni?

    Köszönöm szépen a válaszod.

    VálaszTörlés
  35. Gabriella, a mákos töltelékből kihagyható az alma?

    VálaszTörlés
  36. Megcsináltam, finom lett, csak elég porhanyós, törös. Szerinted mi a hiba? Zsíros a zsír :)
    Köszi

    VálaszTörlés
  37. Isteni finom.életem első bejglije.nagyon elégedett vagyok! Köszönöm, hogy szántál rá időt és energiát a tökéletes recept kifejlesztésére! Megérte!! Kellemes Karácsonyt kívánok! Üdv.Beáta :)

    VálaszTörlés
  38. Kedves Gabriella! Életm első jól sikerült bejglijei!!! Csodálatosak és finomak lettek! Köszönöm! Kellemes Ünnepeket!

    VálaszTörlés
  39. Hálás vagyok! 20év bejgli receptjét dobtam ki mert macerás,kemény,száraz és iszonyú repedt volt mindig! Ez a recept annyira tökéletes, hogy soha többet nincs az ünnepek miatt stressz. Linda

    VálaszTörlés
  40. Kedves Gabriella! Én most karácsonykor nem sütöttem bejglit, de a fiam és férjem kívánságára most a Te recepted alapján elkészítettem életem második bejglijét. Nagyon finom lett, de sajnos mind a kettő megrepedt, nem is kicsit. Én csak diós bejglit készítettem. Nem kézzel kézzel gyúrtam össze a tésztát, hanem betettem a mixer gépbe és ott dagasztottam. Lehet, hogy ez volt a baj? Lehet, hogy túl sokáig dagasztottam? Egyébként mindent úgy csináltam ahogy le van írva! Köszönöm a választ, sokat segítenél vele!

    VálaszTörlés
  41. Mitol ilyen szep marvanyos?



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azert ,mert egyszer tojas sargajaval kenjuk le es miutan megszaradt azutan a tojas feherjevel ,a pozsonyi kiflit is en igy kenem es ilyen szep marvanyos .

      Törlés
  42. Kedves Gabriella nagyon orulok,hogy megtalaltalak ujra,egyszer regen rabukkantam erre a receptedre es azota is kerestem,nagyon izlett,tokeletes,koszonom szepen ,a tegnap suttem meg a husveti tejes kalacs receptedet,csak nem olyan cifran,egyszeru fonassal,nagyon finom az is tokeletes lett ,halas koszonettel .

    VálaszTörlés
  43. Tuti recept t! Ízre, állagra tökéletes és nem repedt meg. Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  44. Kedves Gabi!
    Mint minden recepted, amit eddig próbáltam, a bejgli is tökéletes! :) Köszönöm a receptet!
    Én Nutellás töltelékkel készítettem.
    Áldott, szép Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  45. Megsütöttem diós és gesztenyés töltelékkel, tökéletes recept! Életem első bejgli sütése, szaftos, puha, nem repedt szet, nem is kell több receptet keresnem! :-)

    VálaszTörlés
  46. Szia Gabriella.

    A zsír helyett lehet vajat is használni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nekem a zsír és vaj együttesével jobban ízlik, mert házias ízvilágú így, de nyugodtan készítheted csak vajjal is. Úgy is finom lesz, csak nem lesz régies, házias ízvilágú, inkább a vajas íz fog dominálni, de garantálom, hogy finom lesz vajjal is! :)
      Jó sütést kívánok!

      Törlés
    2. Köszönöm gyors válaszod :)

      Törlés
  47. Szia! Ha diósat, ès mákosat is szetetnèk sütni, akkor a tölteléket el kell felezeni? Vagy lehet 15 -15 50 dkg liszthez? Szóva,ha egy kiló lisztből kèszîtrném, akkor 30 dkg dióból,ès 30dkg mákból csináljam? Előre is köszönöm válaszod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az 50 dkg lisztes arány 2 rúdhoz elég, tehát 1 rúd mákos és 1 rúd diós. De ha 4 rudat szeretnél, akkor duplázod a tésztát, tehát 1 kg lisztből készíted és szorzod a többi hozzávalót is. Vagyis duplázod nem csak a tészta, hanem a töltelék hozzávalóit is. Tehát 30 dkg mák (ebből 2 rúd lesz), és 30 dkg dió(ebből is 2 rúd lesz).
      Jó sütést!

      Törlés
  48. 4 diósat és 4 mákosat szeretnék sütni. A tölteléket akkor néggyel szorzom, a tészta anyagait pedig kettővel, ?

    VálaszTörlés
  49. Szia Emőke!
    Akkor a tészta anyagait is néggyel kell szoroznod!
    Jó sütést!

    VálaszTörlés
  50. Nagyon jó a recept. Én a diós töltelékbe kajszi lekvárt és rumaromát is szoktam tenni .Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  51. Kedves Gabriella! Friss feleségeként és anyukaként folyamatos kudarc ért a konyhában amikor sütésről volt szó, aztán rátaláltam erre az oldalra, és képzeld, azóta szinte minden süti sikerül amihez hozzákezdtek, és ez engem annyira de annyira boldoggá tesz! ☺️ Tegnap éppen a " tökéletes bejglit" sütöttem meg, mint karácsonyi főpróbaként, és valóban tökéletesre sikerült! Szóval köszönöm szépen, és gratulálok a munkádhoz, nagyon ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  52. Gabriella,ma megsütöttem a bejglit a te recepted szerint.Szavakat nem találok rá,olyan finom szaftos,vékony tészta,sok töltelék,és az alma a mákosba,zseniális.Eddig (66vagyok)sokszor sokféle receptet kiporbáltam,jók voltak de ez a legjobb,és nem is repedt ki.A hátralévő 1-2-3-...évemben ezt fogom használni.Remélem a márványosságot majd a következőnél sikerül megcsinálni mert most nem lett olyan de ez legyen a szépséghibája.Köszönöm Domci

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok! Én tavaly próbáltam ki ezt a receptet és előre sikerült minden :) Annyira ízlett a családnak ,hogy egymás után többször is meg kellett csinálnom,mert nem bírtak róla leállni! :) Nagyon szépen köszönöm ezt a szuper bejgli receptet! Én már csak így készítem!

    VálaszTörlés
  54. Köszönöm a receptet, nagyon finom és jól sikerült!Fiam baratnőjének is ajánlottam, hálás volt érte neki is nagyon jól sikerült!Megbeszéltük ezután ezt a receptet készîtjük.🤗🤗

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban