Búrkifli

Eddig még soha nem használtam fagyasztott leveles tésztát - nem tudom, hogy miért nem...? Az egyik nagynéném viszont az elmúlt években egyre gyakrabban használja az ilyen fagyasztott tésztákat. Pedig igazán finom süteményeket készített régen, hiszen cukrász a szakmája, de sajnos Ő sem fiatalodik, és már nem bírja a kezével gyúrni a tésztákat, türelme sincs már hozzá, emiatt tart otthon ilyen fagyasztott tésztákat. Tegnap vette észre, hogy tele van a mélyhűtője leveles tésztával, ezért adott nekem is egy csomaggal. Én pedig rögtön tudtam, hogy Apukám egyik kedvenc süteményét fogom elkészíteni belőle: a búrkiflit. Olyan finom és pillanatok alatt elkészült. Süssétek meg Ti is!






Hozzávalók:
 1 csomag leveles tészta 
(a 3 darabos összesen 400 g)

A töltelékhez:
 2 tojásfehérje
 10 dkg cukor
 6 dkg darált dió
 csipet fahéj

A tetejére:
 1 tojássárgája
 1 teáskanál tej
 4 dkg darált dió

 porcukor






Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat.
2. A leveles tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk (kicsit alálisztezünk, hogy ne ragadjon le), majd 3 egyforma csíkra osztjuk/vágjuk. Minden csík alsó részére teszünk a töltelékből, majd feltekerjük és kifli alakúra formáljuk.


3. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejüket lekenjük a tojássárgája és tej keverékével, majd megszórjuk a darált dióval, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-24 percig sütjük. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben 200 fokon süssük) Sütés után néhány percig hagyjuk a tepsiben, majd amikor picit kihűlt, akkor késsel óvatosan levesszük a tepsiről. (forrón azért nem ajánlatos levenni a tepsiről, mert akkor még nagyon puha a tészta és könnyen eltörhetnek a kiflik)
4. Porcukorral meghintve tálaljuk.




Jó étvágyat!

Forrás: Csábító házi sütemények 4.
 

Megjegyzések

  1. Szépek, guszták nagyon! Én is ritkán használom a fagyasztott tésztát, pedig annyi finomságot lehet pillanatok alatt készíteni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hajni, örülök, hogy tetszik. :)
      Igen, annyi finomságot lehet a leveles tésztából készíteni, és ezek a finomságok pillanatok alatt elkészülnek. 1-2 csomaggal érdemes lenne itthon tartani nekem is.

      Törlés
    2. Holnap el is készítem, annyira jól néz ki. Van itthon ALDI-s leveles tésztám, /én azt szeretem/ se perc alatt kész lesz.

      Törlés
  2. Csodás ez a kiflid én gyakran használok ilyen tésztát és nagyon szeretem! A kiflidnél már csak a bögrés készleted csodásabb nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, örülök, hogy tetszik a kifli és a csésze is. :)

      Törlés
  3. Gyönyörűek és nagyon régen ettem, pedig finom, vittem is a receptet:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel olvasom, hogy Neked is tetszik Anikó. Vidd csak a receptet, nagyon finom. :)
      ...és milyen jó, hogy bekukkantottál hozzám.

      Törlés
  4. A régi idők sütije. De sokszor vettem ilyet régen munkába menet. És elkészíteni sem ördöngösség. Jó, hogy eszembe juttattad. A teáskészlet meg olyan jókedvre hangoló. Csodás darab.

    VálaszTörlés
  5. De jól hangzik, még sosem sütöttem ilyet. Azt sem tudtam, hogy ez leveles tésztából van.. Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek! Én szoktam használni fagyasztott leveles tésztát, szeretem mert gyorsan elkészülök vele, és finom is. Búrkiflit is csináltam már belőle, én is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin. Azt hiszem, most már én is fogok itthon tartani 1-2 csomaggal ilyen tésztát, mert sok finomságot gyorsan el lehet készíteni belőle.

      Törlés
  7. Nagyon szépek! És hihetetlenül egyszerű elkészíteni, persze készen vásárolt tésztából. Meg is jegyzem, és a következő leveles tésztából ilyen kiflit készítek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, készítsd el feltétlenül.
      Köszi Okki. :)

      Törlés
  8. Ez nekem is nagy kedvencem... El is készítem! Köszönet a receptért! :-) Jah, és csodaszépek lettek, mint minden ami a konyhádból kikerül! :-)

    VálaszTörlés
  9. Jó is a bolti leveles tészta, amikor energia- vagy időhiánnyal küzdünk! :) Nagyon guszták lettek a búrkifliid! :)

    VálaszTörlés
  10. szent èg gyerekkorom ota nem ettem ilyen finomat...
    mikor haza megyek tettem pàr kisèrletet arra hogy talàlok e
    ezt a fajta burkiflit hàt nem volt szerencsèm..vagy a toltelèk nem
    volt finom vagy a tèszta..de most meg van az igazi.nagyon koszonom
    isteni ez a recept.èn is bolti tèsztàbol csinàltam,de nem fagyasztottbol
    hanem sima hutos.nem tudom van e otthon ilyen.ezzel vàrni sem kell hogy
    kiengedjen.koszonom koszonom koszonom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brigitta nagyon örülök, hogy ennyire tetszik Neked. :)
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  11. Nagyon jól néz ki, ezt ki kell holnap próbálni.

    VálaszTörlés
  12. Koszonom szepen nekem ez a kedvencem el fogom kesziteni

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jól néz ki ...alig várom hogy kipróbáljam....eddig már nagyon sok receptet elkészítettem tőled...bizony nagy sikerük volt a családban ....alig várom hogy újabbnál újabb recepteket ...Gratulálok Gabriella nagyon ügyes vagy !!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, aranyos vagy. Örülök, hogy sikerrel jártál az eddigi receptjeimmel. Szerintem ez is ízleni fog a családnak. :)

      Törlés
  14. Úgy látom hétvégén mindenhol búrkifli lesz az asztalon. :) Nálunk is mert holnap elkészítem.Köszönöm a receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Ágnes, örülök, hogy Te is megsütöd. :)

      Törlés
  15. koszi a receptet edig meg amit raktal azt mind meg sutottem ,es nagyon izlik az egesz csaladnak ,es kerunk meg ,,,a cseszed az is szuper ,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Krisztina, örömmel olvasom, hogy a Te családodban is sikere volt eddig minden Tőlem készített finomságnak. :)

      Törlés
  16. Gabriella nagyon tetszenek a receptjeid. Ezt is hamarosan ki fogom próbálni. Te milyen fajta leveles tésztát használtál hozzá? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek a receptek. Az igazság az, hogy azelőtt nem használtam még leveles tésztát... azóta is még csak 1-2 alkalommal és mikor milyet. :)

      Törlés
  17. Esetleg tudnál valami más tölteléket ajánlani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túrós töltelékkel is nagyon finom például.

      Törlés
  18. Köszönöm szépen ! Most sütöttem és.... nagggyon finom :)
    Régebben a munkahelyem melletti cukrászdában mindig lehetett kapni, de már 1-2 éve nem készítik.
    Most már nem is kell, majd én. Haha...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Zsuzsa, nagyon örülök, hogy ízlik.
      Én pedig köszönöm szépen a hozzászólást.

      Törlés
  19. Kedves Gabriella! Most reggel szeretném megsütni a búrkifli, én tegnap tanyasi zsíros tehéntúrót vettem azzal tervezem megsütni, mazsolával. Egyetlen kérdésem van, ami Neked, és a hozzászólóknak is evidens, mert senki sem kérdezett rá, és nem vettem észre, hogy Te megírtad volna. Hány darab kifli jön ki egy 40 dkg-s csomagból!? Köszönöm a válaszoldat előre is!

    VálaszTörlés
  20. Szép napot! A tepsire miért kell sütőport szórni? Gyakran használom az üzleti tésztát ami alá én sós süti esetén sót szórok és vizzel spriccelem finoman a sütit akár édes, akár sós lesz a süti. Előre is köszönõm a választ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözlet!
      Nem sütőporos, hanem sütőpapíros tepsire sorakoztatom a tésztát, tehát sütőpapírt helyezek a tepsire. De lehet nyugodtan úgy is, hogy a tepsit enyhén kivajazzuk/zsírozzuk (kinek melyik tetszik jobban), majd pici liszttel meghintjük és így tesszük rá a sütiket.
      További jó sütést kívánok!

      Törlés
  21. Nagyon szeretem én is,a Penny-s leveles tésztát használom,három felé vágom,a diót a szélire rakom,majd szorosan feltekerem,és egy rudat 4 felé vágok, majd kiflinek formázom így 12 db sütim lesz.Váratlan vendégnél nagyon jó.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban