2013. július 21., vasárnap

Barackos pite grízes tésztával

Annyi kevert süti receptem van, mint égen a csillag, de ezt még mindenképpen ki akartam próbálni, mert grízt eddig nem tettem a kevert tésztákba. A próba olyan jól sikerült, hogy a tányéron lévő utolsó szeletért négyen is nyúltunk egyszerre. :) Pénteken készítettem először a gulyásleves mellé, de azóta már ma is sütöttem egy tepsivel a férjem kívánságára ebéd utáni desszertnek. 
Pénteken sárgabarackkal készült, ma pedig őszibarackkal - mindkét gyümölccsel nagyon finom, de talán az őszibarackkal még finomabb. :) Örömmel ajánlom Nektek ezt a receptet is!






Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
 10 dkg búzadara
 10 dkg liszt
 fél csomag sütőpor
 25 dkg natúr joghurt  
(nálam a második sütésnél 150 g kefir + 100 g tejföllel készült, és így is finom lett)
 2 tojás
 7 dkg cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 7 dkg olvasztott vaj
  barack ízlés szerint 

 


Elkészítés:
1. A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral. 
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, ezután 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara egy kicsit átpuhuljon.
3. Addig a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, pici porcukorral megszórjuk. (Ha őszibarackkal készítjük, akkor megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a fél barackokat megszórjuk pici porcukros búzadarával, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát sütés közben.)
4. A tésztát vajazott/lisztezett tepsibe öntjük, a fél barackokat a héjával lefelé rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, ezért inkább végezzünk tűpróbát!)
5. Négyzet alakúra szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.




Jó étvágyat!

Forrás: itt

27 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, viszem a receptet, köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. Különleges, és milyen szép:) S még barackos is, hm...

    VálaszTörlés
  3. Egyszerű, nagyszerű és ránézésre is tuti nagyon fincsi :-) A virágaid is csodásak :-) További szép vasárnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Szép, guszta ez a süti is! Különleges a gríztől, fincsi lehet:-)

    VálaszTörlés
  5. Jól néz ki ez a sütemény és mivel szeretem a grízt ezt biztosan kipróbálom. Köszi az ötletet :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! :) Tetszik a recept, viszem is. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia
    Nagyon finom lehet,nekem is van hasonló recin,de nem grízes.
    Az is nagyon finom
    Vittem a recit....köszi!!!

    VálaszTörlés
  8. Érdekes a grízzel a tésztájában, de biztosan nagyon finom! :) Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  9. Sokféle kavart tészta van, de még én sem ettem grízeset. Szép, és finom is lehet, elmentettem.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem ezt kipróbálom, mert imádom a grízes sütiket,de ilyet még nem sütöttem. Most fog elfogyni a hagyományos barackosom, aztán jöhet ez a finomság :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen a receptet! Megsütöttem én is, nagyon finom volt. 2 adag készült. Íme az enyém, csak szilvával: http://koskacukor.blogspot.hu/2013/08/grizes-szilvas-sutemeny.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brigi!
      Örülök, hogy megsütötted, és hogy ennyire ízlett, hogy 2 adaggal is készítettél. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
      Üdv.:
      Gabi

      Törlés
  12. Köszönöm szépen, hogy benéztetek hozzám - örülök, hogy ennyire tetszik ez a süti Nektek. :)
    Azóta már rengetegen kipróbáltátok és csupa jót hallok vissza róla - nagy sláger lett a blogon.

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok,
    nagyon guszti ez a recept, holnap kiprobalom en is. A kerdesem annyi lenne h konzerves gyumolccsel vki mar elkeszitette? Persze nyilvan a friss az igazi ;) Koszi elore is a valaszt, szep hetveget.

    Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsa!
      Konzervvel még nem készítettem, de ha lecsöpögteted/leszűröd a levét, akkor szerintem azzal is jó.
      Ha van kedved, majd írd meg, hogy sikerült?
      Szép hétvégét Neked is!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  14. Szia Gabriella,
    tobbszor probaltam mar irni, de nem sikerult sajnos. Megsutottem ezt a finomsagot, isteni finom a tesztaja es abszolut jol sikerult konzerves barackkal. Koszonom a receptet, mar kineztem kovetkezo merenyletnek a kakaos csiga elkesziteset, hamarosan neki is allok ;)
    Udvozlettel:
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsa!
      Nagyon örülök, hogy megsütötted és ennyire ízlett Neked is ez a süti. Szívesen a receptet - én pedig köszönöm szépen, hogy írtál. :)
      Szuper, hogy már kinézted a blogról a következő sütit is - szerintem nagyon fog ízleni a kakaós csiga is. :)) De azért majd megírhatod, ha van kedved...
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  15. Kedves Gabriella,

    koszonom a receptet, elkeszult. Isteni finom a tesztaja es abszolut jol sikerult a konzerves barackkal is. Most megyek es nekiallok a kakaos csigad elkeszitesenek is ;)
    Udvozlettel:
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  16. Isteni recept, köszönet érte!!! Barack helyett meggyel készítettem és így is szuper!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlik Orsi, szívesen a receptet.

      Törlés
  17. Nagyon guszta és biztos finom is, holnap megütöm ,de én ugy látom ez az adag elég kis tepsihez van mérve én dupla adagot csinálok mert tul kevésnek gondolom!!! Remélem sikerem lesz vele , névnapomon ezzel akarom a vendégeket kinálni!!
    Üdv Jutka

    VálaszTörlés
  18. Kedves Gabriella! Nagyon finom lett egykettöre elfogyott! Köszönöm szépen a receptet azt hiszem máskor is megsütöm!!!
    Sok jo dolgot találtam itt ami nagyszerü!! Üdv Jutka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jutka! Nagyon örülök, hogy ízlett. Igen, ezt a süteményt érdemes dupla adaggal készíteni, mert nagyon finom és nagyon hamar elfogy.
      Örülök, hogy tetszenek - további kellemes nézelődést kívánok az oldalon!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  19. Kedves Gabriella!
    Ma megsütöm ezt a finom pitét két adagban, egyiket a férjem számára másikat a hugomnak aki a multkor mondta hogy nagyon enne barackos pitét.A fiam diétázik igy sajnos nem tud enni belőle, dehát majd legközelebb.
    Nagy várakozással készülök a sütésre. Amit Te sütsz az mind nagyon nagyon finom. Majd irom hogyan sikerült.üdvözlettel Irén

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Irén!
      Örömmel olvasom, hogy ez a pite is megtetszett Önnek és megsüti. Nagyon finom, szerintem ízleni fog Önöknek, az én családom nagyon szereti.
      További szép nyarat kívánok!
      Gabriella

      Törlés
  20. Kedves Gabriella,
    A gyümölcsös kevert tésztákkal korábban mindig az volt a gondom,hogy a gyümölcs leve eláztatta a sütit. Ma ezt a sütit sütöttem, és szuper lett. Párom, amikor meglátta csóválta a fejét(őt különösen zavarja ha kicsit is nyers vagy ragacsos,ázott a tészta), de aztán megkóstolta és szó nélkül bevágott 3 szeletet egy kiadós ebéd után. Köszönöm a sikerélményt. Ja és én cseresznyével csináltam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabi!
      Boldogan olvasom, hogy tetszik, ízlik ez a sütemény - nekem is ez az egyik kedvenc gyümölcsös süteményem. :)
      Milyen érdekes... az én férjem sem szereti az elázott süteményeket, örülök, hogy ez a sütit a férjed is jóízűen ette. :)
      Köszönöm, hogy írtál.
      További kellemes időtöltést kívánok Neked itt nálam és jó sütögetést! :)

      Törlés