BURGONYÁS POGÁCSA MÁSKÉNT

Azért írtam, hogy "másként", mert van már a blogomon egy burgonyás pogi, amely pehelykönnyű burgonyás pogácsa néven fut a receptjeim között. Az a pogácsa valóban pehelykönnyű és pihe-puha, ráadásul hiába burgonyás, mégsem nagyon lehet érezni benne a burgonya ízét, viszont nagyon-nagyon finom! A mostani burgonyás pogit pedig azoknak ajánlom inkább, akik szeretik a tömörebb, picit súlyosabb pogácsát, + ennek az ízén erőteljesen lehet érezni a krumplit is. De hiába tömör és nehezebb, mégis puha a tésztája, tehát ne képzeljük el azért kőkeménynek! Valamint a múltkori burgonyás pogácsám élesztős, a jelenlegi pogim viszont nem tartalmaz semmilyen "fújtató dolgot": sem élesztőt, sem sütőport. Egyszóval döntse el mindenki, kinek melyik ízlik jobban, kinek melyik a szimpatikusabb. Őszintén bevallom, nekem és a családom nagy részének a pehelykönnyű burgonyás pogi jobban "bejött", egyszerűen "etette" magát, nem bírtuk abbahagyni az evését, de például a férjemnek ez a mostani tömörebb változat jobban ízlett. Ízlések és pofonok! :D




Hozzávalók:
- 50 dkg főtt burgonya
- 50 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál só




1. A lisztben elkeverem a sót, elmorzsolom a margarint, hozzáadok 1 egész tojást +  a másik tojás sárgáját, az áttört burgonyát. (Ha esetleg kell hozzá tejföl, akkor adhatunk hozzá 1 evőkanállal, de nekem nem szokott kelleni.) 
2. Jól összegyúrom, kinyújtom és ezt a műveletet 2-3-szor megismétlem, majd hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetem. 
3. Aztán kinyújtom 1-1,5 ujjnyi vastagra (mintázom/csíkokat húzok a tetejére) és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. 
4. Sütőpapíros tepsibe teszem, kissé felvert fehérjével lekenem a tetejét, és forró sütőben (kb. 200 fokon) 15 percig sütöm. (a sütési idő változó, mert sütőfüggő)




Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszták:)
    Most jöttem rá hogy milyen régen készítettem pogácsákat:)

    VálaszTörlés
  2. Gabriella, küldjél párat fénypostával... Imádom a pogácsákat:)

    VálaszTörlés
  3. Pont olyan lett mint a könyvben! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  4. Én is imádom, nekem is jöhet ebből a finomságból :)!!

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem nekem midnkét verzió jöhetne, imádom a burgonyás pogácsát!

    VálaszTörlés
  6. Pogácsarajongó vagyok! Látom bepillantást kapunk a könyvedbe, szép megtermett példány!! Ebben aztán van recept, és milyen szép, tele fotókkal! Az ilyeneket szeretem én is, mindig elcsábulok, ha könyvesboltban járok! :))

    VálaszTörlés
  7. Mindegy milyen,csak pogácsa legyen! Csinálok is valamilyet a héten! Köszi az 5letet!

    VálaszTörlés
  8. Nemigen tudnék választani a kétféle burgonyás pogid közül. Szeretem a könnyű pogácsákat is, de azt is, amelyikben jól érezhető a burgonya íze. Így aztán nekem jöhet mindkettő! :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem őszintén szólva mindegy milyen pogi, midegyiket szeretem:) Nagyon jól néznek ki, teljesen olyan, mint a könyvben:)Elég rég sütöttem már én is:)

    VálaszTörlés
  10. Mintha a könyvből léptek volna elő a pogácsáid:-) Nagyon helyesek! Én igazán nem válogatok, ha pogácsáról van szó, szeretem őket. A krumplisokat meg különösen szereti a Férjuram... kedvében kéne járjak a héten!

    VálaszTörlés
  11. KÖSZÖNÖM SZÉPEN KEDVES MEGJEGYZÉSEITEKET! :))

    VálaszTörlés
  12. Ilyen sütőpor, élesztő menteset még nem is kóstoltam, de szeretem a pogácsákat, kipróbálandó!

    VálaszTörlés
  13. Szia!Érdekelne hogy biztos 2kocka ráma kell hozzá?Köszi.V Andi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, a könyvben 2 margarin szerepel, én így készítettem. Ha elkészíted, örülnék, ha megírnád, hogy ízlett... Köszi.
      Üdv.:
      Gabi

      Törlés
  14. Kedves Gabriella! Ezt a pogácsádat már többször elkészítettem, mert egyszerű és nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy én a margarin helyett 20 deka finom házizsírt tettem bele. Nagyon ízlett a fiaimnak. Mostanában ez a kedvencük, mindig ezt kérik, hogy süssem. Köszönet Neked. Emma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Emma!
      Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik ez a pogácsa. Köszönöm szépen, hogy megírta nekem.
      A zsír valóban jó ötlet, legutóbb én is azzal készítettem, és még finomabb volt. Hozzá is írom a recepthez, amíg eszemben van, hogy zsírral is lehet készíteni.
      További jó sütögetést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  15. Ok megsutottem! Isteni! Elosszor nagyon elkeseredtem mert mikor kinyujtottam es bekerult a tepsibe nagyon semmitmondo volt. De aztan elkezdett sulni! Egyetlen baja hogy nem szapora. Ez a mennyiseg nalunk nem tart ki madfel napig. 2 felnott 2 kiskoru + egy baby.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban