Tavasz, Húsvét, tojáspástétom :)

Végre itt a tavasz! A nappalok egyre hosszabbak és naposabbak. Visszatér a jókedv és elűzi a téli napok búskomorságát. A tél persze szép és meghitt is volt - főleg az ünnepek körül. Most azonban fel kell tankolnunk napfényből és friss levegőből. 

Az első gyér fűszálak, valamint a tulipánok, jácintok, ibolyák és százszorszépek elbűvölő módon jelennek meg. A kiskertekben ringatóznak az első nárciszok is a tavaszi szellőben. Végre a gyerekek is kimehetnek a szabadba játszani, mert egyre többször bújik elő a Nap. Bár még nem olyan erőtől duzzadó, mint a forró nyári napokon, de már kis mennyiségű napsugár is elegendő, hogy az emberi test ismét erőre kapjon. 

Tavasszal alapos nagytakarítást tartunk a házban is, rendbe tesszük az udvart, kertet... Otthonunkat világos, barátságos színekkel díszítjük fel, felhozzuk a pincéből a kerti bútorokat. 
De a tavaszról rögtön eszünkbe jut a húsvét is... A húsvét nemcsak a kereszténység legnagyobb ünnepe, de a mai napig őrzi a természet újjászületését köszöntő hagyományokat. Pontosan 3 hét múlva lesz a kedves tavaszi ünnepünk, úgyhogy lassan elkezdhetjük a húsvéti készülődést is...

Én ma reggelire tojáspástétomot készítettem, melynek ízétől már teljesen húsvéti hangulatom lett, de természetesen bármelyik reggel megállja a helyét. :)



Hozzávalók: (4 személyre)
- 5 keményre főzött tojás
- 5 dkg puha vaj
- 1 teáskanál mustár
- pici só, bors
- ízlés szerint snidling vagy lila hagyma



1. Villával összetöröm/összenyomkodom a tojásokat, hozzá teszem a többi hozzávalót is, alaposan összekeverem és 1-2 órára a hűtőszekrénybe teszem. (lehet azonnal is fogyasztani, úgy is finom, de ha 1-2 óráig hűtőben van, akkor jobban összeérnek az ízek)
2. Friss kenyérrel vagy pirítóssal is lehet tálalni. 


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Tényleg nagyon Húsvéti ihletű lett! Guszta így a hagymakockákkal a tetején!

    VálaszTörlés
  2. Még sosem csináltam tojáspástétomot, sőt nem is ettem. De majd húsvétkor meglepem vele a családot, csak jusson eszembe, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Vaóó!! Köszönöm szépen!! de aranyos vagy. nagyon örülök neki!:-))))))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, és finom reggelid volt. Már én is Húsvéti lázban égek, megkezdődött a nagytakarítás, és készülnek a próbaételek is. Végre igazi tavasz van, ma is csodálatosan sütött a nap, és végre az én virágaim is bújnak szépen kifelé.

    Gratulálok a díjhoz.:)

    VálaszTörlés
  5. A tavasznak én is rendkívül örülök, ezek a napsütéses napok bizony serkentőek tudnak lenni!
    Én ma vacsira készítettem hasonló kencét, szeretjük! Nagyon guszta így hagymásan is!

    VálaszTörlés
  6. Nálam nagy kedvenc a tojáspástétom, bár kicsit másként szoktam csinálnmi, ki fogom próbálni a Te verziódat is! Köszi! És gratulálok a díjhoz.

    VálaszTörlés
  7. Gabriella, nagyon kedves Tőled, hogy díjat nekem ajánlod. Igazán örülök neki és köszönöm szépen:)

    VálaszTörlés
  8. KÖSZÖNÖM SZÉPEN, HOGY BENÉZTETEK HOZZÁM PÁR KEDVES SZÓVAL!

    ROZA, IBCSI: HA TÉNYLEG ÖRÜLTÖK A DÍJNAK, AKKOR JÓL ÉRZEM MAGAM...! :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban