Édesburgonya krémleves pirított kolbászmorzsával
Könnyen elkészíthető, melengető, nagyon finom krémleves az ősz végi és téli napokra. Hétköznapra és ünnepekre egyaránt ajánlom.
Hozzávalók:
4 adag
80 dkg édesburgonya
1 db nagy vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 liter zöldségalaplé
1 doboz Tihany Friss natúr XL sajtos krém (280 g)
só ízlés szerint
1-2 csipet őrölt bors
10 dkg füstölt kolbász
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK
megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇
Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu
Elkészítés:
- A vöröshagymát megtisztítjuk/megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és vágjuk kisebb kockákra.
- A hagymát az olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az édesburgonyát, keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségalaplevet. Fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon főzzük puhára.
- Ha megfőtt a burgonya, zárjuk el alatta a tűzhelyet és botmixerrel pürésítsük.
- Egy kis tálkába szedjünk 1-2 szedőkanál levest, keverjük simára benne a sajtos krémet, majd öntsük vissza a többi leveshez. Keverjük össze és forraljuk fel. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Amíg rotyog egyet a leves, a kolbászt szeleteljük fel, serpenyőben alacsony lángon süssük meg ropogósra, majd aprítógépben vágjuk morzsává.
- Tálaláskor szórjuk meg a levest a kolbászmorzsával.
Jó étvágyat!
Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések
Megjegyzés küldése