Édesburgonya krémleves pirított kolbászmorzsával

Könnyen elkészíthető, melengető, nagyon finom krémleves az ősz végi és téli napokra. Hétköznapra és ünnepekre egyaránt ajánlom.



Hozzávalók:

4 adag

80 dkg édesburgonya

1 db nagy vöröshagyma

4 evőkanál olaj

1 liter zöldségalaplé

1 doboz Tihany Friss natúr XL sajtos krém (280 g)

só ízlés szerint

1-2 csipet őrölt bors

10 dkg füstölt kolbász


PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK

megvásárolhatók webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇

Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk/megmossuk, apró kockákra vágjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és vágjuk kisebb kockákra. 
  2. A hagymát az olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá az édesburgonyát, keverjük össze, majd öntsük hozzá a zöldségalaplevet. Fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon főzzük puhára.
  3. Ha megfőtt a burgonya, zárjuk el alatta a tűzhelyet és botmixerrel pürésítsük. 
  4. Egy kis tálkába szedjünk 1-2 szedőkanál levest, keverjük simára benne a sajtos krémet, majd öntsük vissza a többi leveshez. Keverjük össze és forraljuk fel. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Amíg rotyog egyet a leves, a kolbászt szeleteljük fel, serpenyőben alacsony lángon süssük meg ropogósra, majd aprítógépben vágjuk morzsává. 
  6. Tálaláskor szórjuk meg a levest a kolbászmorzsával.

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban