Amilyen szép és mutatós, annyira finom ez a pihe-puha tésztás vaníliapudingos meggyes csiga. Az édes vanília puding és a savanykás meggy olyan jó párosítás! Tízóraira, uzsonnára vagy egy tartalmasabb leves utáni fogásnak is ajánlom. Munkahelyre és iskolába is jól csomagolható.
Hozzávalók a tésztához:
18 darabhoz
2 dkg friss
élesztő
8 dkg kristálycukor
kb. 2 dl langyos tej
50 dkg átszitált finomliszt
csipet só
7 dkg szoba-hőmérsékletű
vaj
2 db tojás
A
töltelékhez:
8 dl tej
4 evőkanál
kristálycukor
2 tasak
vaníliás cukor
2 tasak
vaníliás pudingpor
+ kb. 70-80 dkg friss,
magozott meggy 2 evőkanál kristálycukorral
PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK
és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK
MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT
megrendelhető webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇
Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu
Elkészítés:
1. Keverjük simára az élesztőt 1
teáskanál cukorral és 1 dl tejjel, futtassuk fel.
2. A lisztet keverjük össze a többi
cukorral és sóval. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, a
felfuttatott élesztős keveréket, végül a maradék tejet. Dolgozzuk össze a
tésztát, mely jó lágy legyen, de ne ragacsos. (Kicsi liszt vagy tej hozzáadásával
tudunk korrigálni az állagán.) Letakarva hagyjuk duplájára kelni.
3. A meggyet keverjük össze a 2 evőkanál
cukorral, csepegtessük le.
Keverjük simára a tejet a kétféle
cukorral és pudingporral. Közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Fedjük le
fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni!!, mert ha langyosan vagy melegen kenjük a tésztára, túl lágy lesz és nem tudjuk feltekerni!
4. A megkelt tésztát nyújtsuk téglalap
alakúra kb. 5-6 mm vastagra és kenjük meg a kihűlt pudinggal. A meggyet szórjuk
el egyenletesen a krémen. Végül a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a
tésztát óvatosan, de minél szorosabban.
5. Szeleteljük fel éles késsel 2-3 cm szélesre.
Tegyük a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól picit távolabbra, mert sütés közben kelni fognak. Előmelegített 180 fokos
sütőben alsó-felső programon süssük kb. 20 percig. Légkeveréses sütőben 160
fokon 20 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Jó étvágyat!
Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről. Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!
Kedves Gabriella! Vasárnap megsütöttem a Sajtos-leveles sütemény avagy sajtos rudat. Nagyon-nagyon finom lett. Fiamék odavoltak érte. Máskor is ezt fogom sütni, mert nagyon kapós volt! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlés