Pudingos-meggyes csiga

Amilyen szép és mutatós, annyira finom ez a pihe-puha tésztás vaníliapudingos meggyes csiga. Az édes vanília puding és a savanykás meggy olyan jó párosítás! Tízóraira, uzsonnára vagy egy tartalmasabb leves utáni fogásnak is ajánlom. Munkahelyre és iskolába is jól csomagolható.




Hozzávalók a tésztához:

18 darabhoz

2 dkg friss élesztő

8 dkg kristálycukor

kb. 2 dl langyos tej

50 dkg átszitált finomliszt

csipet só

7 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

2 db tojás


A töltelékhez:

8 dl tej

4 evőkanál kristálycukor

2 tasak vaníliás cukor

2 tasak vaníliás pudingpor

+ kb. 70-80 dkg friss, magozott meggy 2 evőkanál kristálycukorral


PÖTTYÖS KÉZMŰVES KERÁMIÁK

és GYERMEK MINTÁS ÉTKÉSZLETEK

MÉLYEN A TAVALYI ÁR ALATT

megrendelhető webáruházunkban az alábbi linkre kattintva: 👇

Pöttyös Otthon webáruház - pottyosotthon.hu



Elkészítés:

1. Keverjük simára az élesztőt 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel, futtassuk fel.
2. A lisztet keverjük össze a többi cukorral és sóval. Morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, a felfuttatott élesztős keveréket, végül a maradék tejet. Dolgozzuk össze a tésztát, mely jó lágy legyen, de ne ragacsos. (Kicsi liszt vagy tej hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán.) Letakarva hagyjuk duplájára kelni.
3. A meggyet keverjük össze a 2 evőkanál cukorral, csepegtessük le.
Keverjük simára a tejet a kétféle cukorral és pudingporral. Közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Fedjük le fóliával és hagyjuk teljesen kihűlni!!, mert ha langyosan vagy melegen kenjük a tésztára, túl lágy lesz és nem tudjuk feltekerni!
4. A megkelt tésztát nyújtsuk téglalap alakúra kb. 5-6 mm vastagra és kenjük meg a kihűlt pudinggal. A meggyet szórjuk el egyenletesen a krémen. Végül a hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a tésztát óvatosan, de minél szorosabban. 
5. Szeleteljük fel éles késsel 2-3 cm szélesre. Tegyük a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe - egymástól picit távolabbra, mert sütés közben kelni fognak. Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon süssük kb. 20 percig. Légkeveréses sütőben 160 fokon 20 percig. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)



Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Kedves Gabriella! Vasárnap megsütöttem a Sajtos-leveles sütemény avagy sajtos rudat. Nagyon-nagyon finom lett. Fiamék odavoltak érte. Máskor is ezt fogom sütni, mert nagyon kapós volt! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban