Almás-fahéjas torta

Ma délelőtt készítettem először ezt a tortát férjem születésnapjára, ezért kíváncsian vártuk, milyen lesz az íze. Alig győztük kivárni a vacsora végét, hogy megkóstolhassuk. ...és nemhiába! Az alma-fahéj kombináció ennél a tortánál is bebizonyította, mennyire jó párost alkotnak. Csoda finom!! Puha, laza fahéjas piskóta, könnyed habos almás krémmel. Egyszerű elkészíteni is, lássatok hozzá bátran! Téli ünnepekre, születésnapokra tökéletes választás.




Hozzávalók a piskótához:

18 cm vagy 22 cm átmérőjű tortához

6 nagyobb tojás

12 dkg kristálycukor

fél csomag sütőpor (6 g)

1 teáskanál őrölt fahéj

18 dkg finomliszt


A krémhez:

2 dl 100%-os almalé

2 db közepes alma hámozva, reszelve

5 dkg kristálycukor

fél csomag vaníliás pudingpor (20 g)

4 dl habtejszín

1 csomag expressz zselatin fix


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  2. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. Kemény habot verünk a fehérjéből a kristálycukorral, majd belekeverjük a sárgákat is. Végül hozzászitáljuk a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet is. Óvatosan beleforgatjuk. 
  3. A masszát beleegyengetjük a tortaformába és 160 fokos sütőben, alsó-felső programon készre sütjük. Ha 18 cm átmérőjű formában sütjük, akkor kb. 50 percig kell sütni, ha 22 cm átmérőjű formában készítjük, akkor kb. 40-45 percig sül. De a sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, inkább végezzünk tűpróbát!
  4. A megsült tortát borítsuk süteményrácsra, majd ha kihűlt vágjuk 3 egyenlő lapra.
  5. A krémhez 1 dl almalében keverjük simára a pudingport. Majd hozzáöntjük a maradék almalevet, a cukrot és a reszelt almát és közepes lángon, kevergetve besűrítjük. Hideg vízbe állítva, kevergetve teljesen kihűtjük!
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük az expressz zselatint. Az almás pudingot és a tejszínhabot összekeverjük / habosítjuk.
  7. Az alsó tortalapot megkenjük egyenletesen a krém harmadával. Erre jön a mások tortalap, a krém másik harmada, majd a harmadik tortalap. A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát és tetejét is.
  8. A tetejét meghintjük őrölt fahéjjal. Ha van sablonunk, akkor mintákat is hinthetünk rá a fahéjjal. Vagy a krém egy kis részével is díszíthetjük a torta tetejét. 
  9. Legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt. De ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben, az sem gond - jobban összeérnek az ízek.





...és a végén 1-2 esti, lámpafényes, gyors, telefonos fotó a szeletelt tortáról, hogy belülről is lássátok 👀😊






Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Gratulálok az ünnepelteknek! A torta pedig gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a receptet! Kipróbáltam, jól sikerült, mindenkinek ízlett!

    VálaszTörlés
  3. Szeretnem megtudni, az almat peppe reszeljuk, vagy nagyobb lyuku reszelon is eleg a krembe?

    VálaszTörlés
  4. Holnap lesz a kisfiam 9.Születésnapja, ezt a tortát kapja! 🎂🎉🎈Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban