Kakaós és diós-lekváros falatkák

Egyszerű, omlós, 4-5 hozzávalós nagyon finom mascarponés tészta, amely sokféle töltelékkel készíthető - nálam most kakaós és diós-sárgabarack lekváros. Kedvencünk lett! Az egész családnak nagyon ízlett - a két kisfiamnak különösen, főleg a kakaós.

 

 

Hozzávalók a tésztához:

kb. 26-28 darabhoz

40 dkg finomliszt

1 csipet só

5-6 evőkanál kristálycukor (ízléstől függően)

18 dkg puha vaj

25 dkg mascarpone

 

A kakaós töltelékhez:

kb. 1,5 dkg olvasztott vaj

1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor   

3 evőkanál barna cukor (vagy kristálycukor)

 

A diós-lekváros töltelékhez:

2 evőkanál sárgabarack lekvár

2 evőkanál darált dió

2 evőkanál kristálycukor

fél citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)


+ a tetejére kis porcukor


A SÜTEMÉNYES KÖNYVEM megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

pottyosotthon.hu


 

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét és összegyúrjuk a tésztát. Jó lágynak kell lennie (ha nem elég lágy, adjunk még hozzá pici vajat). Fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 1 órára.
  2. A hűtőben pihentetés után a tésztát ketté osztjuk, enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kb. 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük az olvasztott vajjal, meghintjük a kakaópor-cukor keverékével, feltekerjük szorosan és egy éles késsel kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük. 
  3. A másik tésztagombócot is kinyújtjuk 4 mm vastag téglalap alakúra, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a cukor, darált dió és reszelt citromhéj keverékével, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2,5 cm szélesre szeleteljük.
  4. A szeleteket tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben kb. 22-23 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de mindenképp maradjon világos a tészta! Amikor még puha, vegyük ki a sütőből - mire kihűl, kellően megszilárdul. NE SÜSSÜK TÚL, MERT AKKOR SZÁRAZ ÉS KEMÉNY LESZ!!! 
  5. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejét.
MEGJEGYZÉS: Aznap fogyasztva picit ropogósan omlós, de zacskóban tárolva másnapra kissé megpuhul.
 









Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban