2018. október 26., péntek

Hamis túrós rétes

Ettől egyszerűbb süteményt nem igazán tudok! A hozzávalókat 2-3 perc alatt összekeverjük egy tálban egy fakanállal, beleöntjük egy kivajazott tepsibe, a többi pedig a sütő dolga. Most készítettem először és az egész családnak nagyon ízlett. Hidegen nagyon szépen szeletelhető, és azt szokták mondani, hogy langyosan a legfinomabb, de bevallom, nekem hidegen jobban ízlett - tehát ez igazán ízlésfüggő. 
A hosszú hétvégén, kedden készítettem délutáni nassolni valónak a család számára, de közben rájöttem, hogy ez egy tartalmas leves mellé is (pl. gulyásleves) tökéletes második fogás lehet.  
A recepttel először 10-12 évvel ezelőtt találkoztam az egyik margarinos kis könyvemben - már akkor is kinéztem magamnak, de amikor 2-3 hete az egyik kedvenc gasztro magazinomban is megláttam, tudtam, hogy most már tényleg hamarosan elkészítem.  






Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
25 dkg fodros nagykocka száraztészta
2 pohár kefir (2x150 g-os)
1 pohár tejföl (150 g)
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mazsola
15 dkg olvasztott vaj
5 dl tej






      
Elkészítés:
  1. A tepsit kikenjük vékonyan vajjal és beleszórjuk a száraztésztát - elegyengetjük.
  2. Az olvasztott vajat beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük fakanállal. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a kefirt, tejfölt, cukrokat, mellyel szintén simára keverjük. Felengedjük a tejjel.
  3. A masszát a tésztára/tepsibe öntjük - a megmosott mazsolát egyenletesen szétszórjuk a tetején.
  4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra és így sütjük tovább még 10-15 percig. 

  
Jó étvágyat!
 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és biztos finom! Majd teszek egy próbát:)

    VálaszTörlés
  2. Gabika!
    Csak két kérésem van:
    A tésztát meg kell főzni? /gondolom igen :D /
    Hol van belőle a túró? Vagy azért "hamis" mert kefir és tejföl van benn helyette?

    VálaszTörlés
  3. Ma elkészítettem, nagyon finom lett, már alig van belőle. :-) Nem utoljára csináltam, az biztos. Nagyon egyszerű, gyors, jóízű sütike. Gabi, nagyon sok jó recepted van, vigyáznom kell, függőséget okoz az oldalad olvasgatása! :-)

    VálaszTörlés