Zabpehelylisztes-banános amerikai palacsinta

3-4 perc összekeverés, pár perc sütés és már ehető is. Imádom sütni és imádjuk enni is, mert 'csuda' finom! A 16 hónapos pici fiamnak is kedvence.






Hozzávalók:
kb. 12-14 darabhoz
18,5 dkg zabpehelyliszt
2 evőkanál kristálycukor (helyettesíthető nyírfacukorral)
2,5 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
1 közepes méretű jó érett banán
2,5 dl tej
2 nagyobb tojás
fél vaníliarúd kikapart magja vagy 1 teáskanál vanília kivonat
3 evőkanál olvasztott vaj

+ a sütéshez fél evőkanál olaj

a tálaláshoz 1 banán + 5 dkg étcsokoládé


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:


Elkészítés:
  1. A lisztet, cukrot, sót, sütőport összekeverjük.
  2. A banánt villával összetörjük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. Majd jön hozzá a tej, olvasztott vaj, vaníliarúd magja vagy a vanília kivonat, melyekkel jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és szép simára keverjük. 
  3. Egy palacsinta sütőben fél evőkanál olajat forrósítunk, majd közepesre vagy ettől picit lentebb vesszük a lángot, 3 evőkanálnyi palacsinta tésztát teszünk egy kupacba a serpenyőbe (picikét folyjon szét, de ne nagyon) és addig sütjük, amíg a tészta tetején apró buborékok lesznek és az alja szép aranybarna. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is sütjük kb. fél percit vagy amíg kellemes aranyszínű lesz alul. Így adagoljuk és sütjük a serpenyőbe a palacsintatésztát, míg el nem fogy. (A palacsinta sütőt elég csak az első palacsinta sütésénél olajazni, de ha gondoljuk, lehet minden harmadik palacsinta előtt csepegtetni 1-2 csepp olajat a sütő közepére.)
  4. Banánszeletekkel és olvasztott étcsokoládéval tálaljuk/kínáljuk, de magában is nagyon finom.

        

Jó étvágyat!

Havas Dóra receptje alapján 

Megjegyzések

  1. Gabi próbáld ki ezt is: 2 banán összetörve és 2 tojás felverve, majd összeturmixolva vagy botmixerezve, palacsintatészta-állagú legyen, olv.vajas serpenyőben kis halomokban kisütve mindkét oldalán,majd bármivel tálalható: porcukor, lekvárok, juharszirup, nutella, olv. csoki stb.... Nagyon finom és egyszerű :-) A gyerekek imádni fogják.

    VálaszTörlés
  2. Jól néznek ki a kis palacsinták :)
    Osztom Anikó véleményét, te már kibővítetted a receptet, de sima zabpehellyel, egy gyors reggelinek banánnal összepürésítve is kiváló :) http://habtejszin.blogspot.hu/2014/01/szuper-egeszseges-reggeli.html

    VálaszTörlés
  3. Meg csináltam és nagyon finom 😊🥰

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban