Szilvalekváros kifli - leveles tésztából

Pillanatok alatt el lehet készíteni ezeket az apró kis nassolni valókat és nagyon finom! Roppant egyszerűek, de azért megosztom veletek - jól jönnek az ilyen egyszerű sütemények is, amikor nincs kedvünk, időnk bonyolultabb finomságra. Na és persze vendégek fogadására is tökéletes!
 Bár néhány hete rátaláltam a férjemtől kapott egyik könyvben egy szuper hamis leveles tészta receptre (ide kattintva található), melyet nagyon szeretek és azóta már használtam néhányszor, de most bolti leveles tésztából készítettem ezeket a kis süteményeket. Ugyanis Anyukám hétfőn reggel áthozott néhány csomag leveles tésztát, mondván, hogy már egy ideje ott van a mélyhűtőjében, de neki sem ideje, sem kedve, sem türelme nincs sütögetni, készítsek belőle én valamit. 






Hozzávalók:
kb. 36 darabhoz
1 csomag leveles tészta (50 dkg)
jó érett, kemény házi szilvalekvár
vagy süthető lekvár


A Vintage Indigo pöttyös-rózsás porcelánok megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:
 

Elkészítés:
  1. A tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastag, téglalap alakúra, majd egyenlő csíkokra vágjuk, melyeket kis háromszögekre vágunk. 
  2. Mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk egy teáskanálnyi szilvalekvárt és feltekerjük.
  3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)

Munkafázis képekben




Jó étvágyat!     

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban