Epres zabkása

5 perc alatt elkészül, nagyon finom, laktató és egészséges! A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják (pláne, ha Ők méz helyett édesítőszerrel és a tej helyett vízzel készítik). Amióta néhány napja érik az eper a kertünkben, minden nap ezt eszem, annyira szeretem! Sikerült jól kikísérleteznem magamnak az arányokat és így valami olyan finom - nem tudom megunni. 😋
Tudom, hogy az egészséges finomságok nem nagyon szoktak népszerűek lenni, de ezt mindenképp próbáljátok ki - meglátjátok, teljesen rá fogtok "kattanni".  





Hozzávalók:
1 adaghoz
4 enyhén púpos evőkanál finom szemű zabpehely
2 dl tej - ízlés/igény szerint 2,8 %-os vagy 1,5 %-os tej
(tej helyett vízzel is készíthető) 
1,5 teáskanál méz (vagy ennek megfelelő folyékony édesítő)
1-2 csipet őrölt fahéj
5-6 szem eper


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M 
és a pöttyös kézműves kerámiák

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
  
 

Elkészítés:
  1. A zabpelyhet összekeverjük a tejjel egy kis lábasban és állni hagyjuk 1-2 percig. Majd alacsony lángon felforraljuk kevergetve - tejbegríz sűrűségű legyen. Elkeverjük benne a mézet, tálkába öntjük. Meghintjük 1-2 csipet őrölt fahéjjal.
  2. A megmosott eperből 5 szemet villával összetörünk, a zabkása tetejére öntjük, 1 darabot pedig felszeletelünk díszítésnek. 

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!
  

Megjegyzések

  1. De szép friss eprek! Az otthon termett gyümölcsnek nincs is párja :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A saját kerti gyümölcsöknek és zöldségeknek tényleg nincs párja.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban