2015. április 15., szerda

Túrós őzgerinc - sütés nélkül

Megint gazdagabb lettem egy fantasztikus recepttel! :) Nem kell sütni, negyed óra alatt elkészül, betesszük a hűtőbe legalább 3 órára (de egy egész éjszakára a legjobb, persze mi nem bírtuk kivárni:) és másnap egy olyan finom desszertet tálalhatunk a család vagy vendégek elé, hogy pillanatok alatt el fogják tüntetni az asztalról.
A túró rudi rajongók ki ne hagyják az elkészítését, mert tulajdonképpen az egész olyan, mint egy óriás túró rudi - nem tömény, kellemesen édes és savanykás. Imádom!



A fotókon nem élő aranyvessző szerepel, csak dekoráció :)



Hozzávalók:
1 őzgerinc formához
12 dkg porcukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
25 dkg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom (kezeletlen vagy bio)
10 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
3 dl tej
2 evőkanál zselatin
3 natúr túró rudi
10-15 babapiskóta


A pöttyös kézműves kerámiák sokféle színben megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:



Elkészítés:
1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket.
2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a megmosott/megtörölt citrom reszelt héját és a felének a levét - jól összekeverjük. Belekeverjük a megtisztított mazsolát is, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos tejet.
3. Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük és beleöntjük a túrós massza felét. Sorban elhelyezzük a túró rudikat, majd befedjük a túrós töltelék másik felével. 
4. Az 1 dl tejet tálba öntjük, melybe néhány másodpercre belemártogatjuk a babapiskótákat és talppal felfelé rárakjuk a túrós masszára. 
5. Becsomagoljuk a folpackba és kb. 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Már 3 óra elteltével is nyugodtan lehet enni, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe tenni, mert úgy még jobban összeérnek az ízek és kellően átpuhul a babapiskóta is. 
Tálalás előtt kiborítjuk a formából, megtisztított mentalevéllel díszítjük és szeletelve kínáljuk. (Nálam az aranyvessző nem igazi, csak dekoráció.)




Jó étvágyat!  

22 megjegyzés:

  1. Jujj, Gabicsek, ez brutál finomnak tűnik! Puszik, B.csek!

    VálaszTörlés
  2. De klassz! Bár esélyes, hogy mi sem várnánk ki a türelmi időt vele :P

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy ismét itt vagy, és ilyen finomságot tettél fel :-) Nagyon jól néz ki, nagy sikere lehetett a családban :-)

    VálaszTörlés
  4. Mazsola helyett megpróbálok csokidarabkákat tenni bele.
    Ballagásra pont jó lesz!

    VálaszTörlés
  5. Húh, ez aztán nagyon jól néz ki és biztosan finom is! Viszem is a receptet! :) Gyönyörű lett!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretném - mint minden túrósat! :)

    VálaszTörlés
  7. Ez ismét 1 remek recept. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. Na Niki Vincze ezt elkészítsem?

    VálaszTörlés
  9. Kipróbáltam és isteni lett (és persze nagyon esztétikus is :)) Már régóta keresek olyan túrós süti receptet, amibe valamilyen módon túró rudi is kerül. Biztos, hogy maradni fog a család étlapján :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó ötlet! Szerintem egy ekkora "Túró Rudit" is pillanatok alatt eltüntetne a család!

    VálaszTörlés
  11. Én ma csináltam meg,kíváncsi vagyok h milyen lesz :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon guszta ez Gabeszka! Én is elmentem a receptjét, jó ha van egy ilyen szuper túrós csodám. De ugye az aranyeső csak dísz volt! Mérgező, vigyázz vele!

    VálaszTörlés
  13. Elkészítettem.Mindenki imádta :-) Köszönjük a receptet!

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm szépen mindenkinek! Örülök, hogy tetszik és ízlik... :)

    VálaszTörlés
  15. Isteni finom recept, amióta rátaláltam nem győzöm elkészíteni, igaz nekem dupla kell, mert nagy a család. Én általában kifigyelem mikor akciósak a hozzávalók,akkor bevásárolok, s ha jönnek a dédunokák váratlanul, nem okoz gondot az utánpótlás készítése.Receptjeid közül én már sokat elkészítettem, szeretek mindent kipróbálni,akár süti,akár étel, szeretek magam is különböző ételeket kitalálni és elkészíteni,eddig még sikeresek voltak. Köszi ezt a sok finomságot, Erzsébet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!
      Örülök, hogy neked/nektek is ennyire ízlik ez a finomság, nálunk is nagy kedvenc lett. :)
      Azt is örömmel olvasom, hogy több receptemet is kipróbáltad már és mindegyikkel sikered volt. Köszönöm, hogy megírtad.
      További kellemes időtöltést kívánok neked a blogomon és jó sütést-főzést!
      Gabriella

      Törlés
  16. Elkészült, ebben a melegben pont ilyenre van szükség. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örömmel olvasom, hogy elkészítetted. Igen, bármikor elkészíthető, akár a tél közepén is, mert olyan, mintha túró rudit enne az ember (és azt ki nem szeretné?:), de a nyári forró napokon is kiváló, mert nem kell bekapcsolni a sütőt, hogy még jobban fűtsük a házat, és persze nagyon finom hűsítő tud lenni.
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  17. Kisfiam szülinapjára elkészült (igaz mazsola helyett csokival) és a sógor szerint finomabb, mint a cukrászdában vásárolt torta!! Köszönöm a receptet, lesz még ismétlés;)

    Zsuzska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy ennyire ízlik Zsuzska. :) Nagyon szívesen a receptet. Én pedig köszönöm, hogy írtál.

      Törlés