2015. március 28., szombat

Baconbe tekert csirkemell tepsiben sütve

Az egyik leggyorsabb és legfinomabb étel és nem mellesleg a családom kedvence. A baconnek köszönhetően sütés közben nem szárad ki a hús, szaftos marad és finom omlós. Készítettem már néhányszor az elmúlt évben, de most kivételesen egy gyors fotó is készült róla, ezáltal végre közkinccsé tudom tenni ezt a nagyon egyszerű, ám remek receptet. Kevés munka, szinte semmi mosatlan és alig néhány hozzávaló... Kell ennél több?


A kerámia termékekért látogass el a webáruházba az alábbi linkre kattintva:




Hozzávalók:
1 egész csirkemell (kb. 60 dkg)
12 szelet bacon
4 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom 
kb. 1 evőkanál olaj
só és őrölt bors ízlés szerint




Elkészítés:
1. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, félretesszük.
2. A megmosott, papírtörlővel 'leitatott' csirkemellet kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az apróra vágott fokhagymával.
3. A csirkemell csíkokat betekerjük 1-1 baconnel, majd az olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket. 
4. A megmosott paradicsomot felszeleteljük és a hús mellé tesszük. 
5. A tepsit szorosan lefóliázzuk és kb. 20 percig sütjük előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon, majd levesszük róla a fóliát és még 10 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon. Közben egyszer megfordítjuk a húsokat. 
6. Párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp: A sült paradicsom szeleteket is megehetjük - nagyon finom. 
 

 

Jó étvágyat!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a csirke húsi,a tányér meg a fűszertartók pedig nagyon szolidak kár ,hogy ilyen messze vagyunk,mert biztos vásárolnék belőle.Hát a babosakról nem is beszélve:)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabriella, szép, meghitt húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Katalin - utólag is. Biztos Nektek is kellemesen telt a húsvét...

      Törlés
  3. Jó kis recept :) Szeretjuk ebben a formában a csirkemellet! Ha unnepi ebédhez készul úgy készítem, hogy az egészet rolád formájában feltekerem, ugyanez a fuszerezés...csak a végén szépen lehet szeletelni, csudafinom omlós és úgy is jól mutat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötlet, köszönöm szépen. Legközelebb úgy is kipróbálom...

      Törlés
  4. Jo recept, nem kell vele sokat pepecselni, nem szárad ki a hus, finom lett. Egy kevés paprikával megszortam amitöl szebb lett a szine. Köszönet.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a receptet nagyon finom lett. :)

    VálaszTörlés
  6. Ma készítettem el receptedet és nagyon finom lett. A paradicsomra tettem még mozzarella karikákat is. :)

    VálaszTörlés