Klasszikus forró csokoládé

Az ünnepek alatt Milán nagyon várta a havat, hogy szánkózhasson végre, de sajnos nem esett egy csepp sem (a 3 éve meglévő szánkóját szinte még egyszer sem használtuk, mert soha nincs hó). Sejtettük, hogy az új évben pont akkorra fog esni, amikor elkezdődik az ovis időszak... és tényleg így jártunk, hétfő reggelre hófehér lett minden, vele együtt borzasztó hideg is. A ma reggeli rettentő cudar idő pedig mindenen túltesz, fél 8-kor -15 fokot mutatott az autó külső hőmérője, legszívesebben ki sem mozdultam volna a házból. Rögtön az a forró csokoládé jutott eszembe, melyet még az ünnepek alatt készítettem a családomnak (a fotó is akkor készült :). 
Szerepel már egy forró csoki a blogon, de most még attól is egyszerűbben készítettem el. Boldogság kortyolgatni ilyen melengető, finom italt. Készítsétek el Ti is és melegedjetek... ;)




Hozzávalók:
(4 adaghoz)
4 dl tej
2 dl habtejszín
20 dkg 60 %-os Boci étcsokoládé 


Elkészítés: 
1. A tejet és a tejszínt közepes lángon felforraljuk. Majd levesszük a lángról, beletesszük a csokidarabokat és addig kevergetjük, amíg elolvad a tejszínes tejben.  
2. Csészékbe öntjük és kezünket melengetve máris szürcsölhetjük. :)

Tipp: 
Én csak így klasszikus módon fogyasztottam, de ízesíthetjük még fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal is, valamint készíthetünk hozzá tejszínhabot is.

  
A csokoládébarna-krém pöttyös kerámia bögre megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:


Kellemes szürcsölgetést kívánok! :)
 

Megjegyzések

  1. Egy bögrével én is szívesen elfogadnék :-) Nagyon szép képeket készítettél, szinte érzem, hogy meleg :-)
    Nálunk is hideg van, de ennyire azért nem. Egy kis hó volt de nem sok. Apukámhoz mikor mentünk az év végén, ott volt szép hó, fényképezem is....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin.
      Nálunk egész héten esegetett a hó, elég szép lett már... Fényképezni én is imádok, de sajnos most nem volt időm rá...

      Törlés
  2. Egyszerű, de nagyszerű finomság! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ,hogy írod azt is ,hogy milyen csoki ,mert pl.20 dkg
    és 60 100%-ról eddig csak a méregdrága márkák jutottak az eszembe !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban