2014. július 18., péntek

Barackos manna, avagy sárgabarackos kevert sütemény

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kevert sütemény - puha, nagyon laza tésztával. Még tavaly kinéztem Piroskánál, egy év elteltével - tegnap - végre meg is sütöttem. :) Annyira finom és könnyű a tésztája... tulajdonképpen nekem ilyen süteményeket nem lenne szabad sütnöm, mert a fél tepsivel én eszem meg. 
Olyan sok kevert sütemény receptem van már... ha ilyesmit szeretnék sütni, csak ülök a receptjeim előtt és képtelen vagyok eldönteni, melyiket készítsem el - egyik finomabb, mint a másik.

A fotóim igazán nyáriasra és vidámra sikerültek - szeretem őket. :)
 A vidám pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:







Hozzávalók: 20x30 cm-es tespihez
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 7 evőkanál tejszín
- 20 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 8-10 darab sárgabarack




Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
2. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad). Hozzáadjuk az olajat, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, mellyel szintén jól összekeverjük. Ezután beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, fakanállal simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keménnyé vert habját is. 
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a masszát, majd a megmosott/megszárított/kimagozott barackokat felezve, magházukkal felfelé gyengén belenyomkodjuk a tésztába. 
4. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!)
5. A megsült tésztát 1-2 percig a tepsiben hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk egy fa táblára és így hagyjuk kihűlni. 
6. Porcukorral meghintve, kockákra szeletelve tálaljuk.


 

Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

  1. A tejszint felverem vagy csak ugy beleontom?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell habbá verni a tejszínt, csak úgy belekanalazzuk és összekeverjük.

      Törlés
  2. Nekünk is ez a kedvenc kevert süteményünk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nagyon jól illik hozzá a pöttyös tányér!

    VálaszTörlés
  3. Főzőtejszín kell bele ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem főző- és habtejszínnel is készíthető. Én habtejszínt kevertem bele (persze nem felverve).

      Törlés
  4. Egyik kevert süti jobb, mint a másik:-) Ezzel még nem találkoztam, de a fotók szerint megéri kipróbálni. Csodásak!
    Nálam is vannak több éve kipróbálásra váró receptek:-) De mindig jönnek újabbak, s a régiek maradnak...

    VálaszTörlés
  5. Jó is ez a süti! Szeretem az ilyen gyors recepteket :)

    VálaszTörlés
  6. Imádom az ilyen gyors és finom recepteket, szinte minden héten sütök én is ilyesmit a családnak. Ez is kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta! Nagyon jó tésztája, látszik, hogy olyan szellős attól függetlenül, hogy olaj is van benne. Megsütöm csak már nem barackkal.... Guszta!

    VálaszTörlés
  8. Hú,szuper jól néz ki!Épp ma "szereztem be" 10 kg barackot íznek,dzsemnek...egy adagra valót lopok belőle,erre a sütire!Remélem sikerül sort keríteni holnap,erre a csábító sütire!:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a receptet mindenkinek ajánlom, nagyon könnyü,gyorsan elkészithető és nem utolsósorban nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy ennyire ízlik. :) Köszönöm szépen a megjegyzést.

      Törlés
  10. Utólag is köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, örülök, hogy benéztetek hozzám. :)

    VálaszTörlés