Csokis-kókuszos kifli gyorsan és egyszerűen

Még a hosszú hétvégén sütöttem ezeket az aranyos kifliket kirándulásra. Először fel sem akartam tenni a blogra, mert olyan sok hasonló kifli receptem van már, de annyira finom, emiatt feltétlenül itt a helye. :) Ráadásul ahhoz képest, hogy kelt tészta, elég hamar és egyszerűen el lehet készíteni. Süssétek meg Ti is!

A fotókon szereplő pöttyös kézműves kerámia megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:



Hozzávalók a tésztához: 24 db kis kifli lesz ebből a mennyiségből
- 50 dkg finomliszt átszitálva (hogy jó levegős legyen)
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 1 tasak 7 g-os szárított élesztő)
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 5 dkg puha vaj (esetleg margarin)
- 1 tojássárgája
- kb. 2,5 dl langyos tej

A töltelékhez:
- 100 g Boci kókuszkocka tejcsokoládé

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 1 teáskanál kristálycukor


    



Elkészítés:
1. Egy dl langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel elkeverjük a sót, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is + annyi tejet, hogy egy rugalmas, közepesen lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen letakarva kelesztjük 20-25 percig (duplájára).
2. Ha megkelt 3 egyenlő gombóccá formázzuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket kör alakúra, melyet 8 egyenlő háromszögre vágunk. A háromszögek szélesebb végére teszünk az apróra vágott csokiból, feltekerjük, kiflivé formázzuk. A másik két gombóccal is ugyanígy járunk el.
3. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, kelesztjük még kb. 10 percig, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgája-tej-cukor keverékével.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyományos sütőben 200 fokon. (a sütési idő tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet)




Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Látogass el Instagram oldalamra is!

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban