2014. március 23., vasárnap

Raffaello szelet vagy Habos kókusz szelet?

Két Raffaello szelet receptem is van, de mindkét recept ugyanaz, csak a nevük más. Hasonlít a Madártej szelethez, úgyhogy aki azt a sütit imádja, ennek sem fog tudni ellenállni. Készítsétek el, oda lesztek érte Ti is! Én a finomsága mellett még azért is szeretem, mert nem nagy ördöngösség elkészíteni.
A férjemnek ma reggel ezzel a sütivel kívántam boldog névnapot! :) Neeem, nem ezt reggeliztünk, de ebéd után az utolsó darabig eltüntettük. 

A fotókon szereplő világoskék apró nefelejcses termékeket megtaláljátok a webáruházban is az alábbi linken:




Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg sima liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- fél csomag sütőpor (6 g)

A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 22 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék

+ kb. 2 dkg kókuszreszelék


   



Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg a cukor elolvad. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjés masszába. Kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és előmelegített sütőben 175 fokon (nálam légkeveréses programon) kb. 6-7 percig sütjük. (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, inkább végezzünk tűpróbát)
2. A krémhez a tojások sárgáját kicsit felhabosítjuk a pudingporral. A tejet felforraljuk, lentebb vesszük a lángot - néhány kanállal teszünk a tojássárgás masszához, összekeverjük, majd az egészet óvatosan hozzáadjuk a forralt tejhez folyamatosan kevergetés közben!! Sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
3. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a főzött krémhez keverjük, kihabosítjuk, végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket is.
4. A krémet egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára, megszórjuk kókuszreszelékkel és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.




...és a süteményes könyvek...




Jó étvágyat!

20 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretém megkérdezni, mekkora tepsiben kell a tésztát sütni? Köszi! Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Magdi! 20x30 cm-es tepsihez való ez a tésztamennyiség.
      Jó sütést kívánok!

      Törlés
    2. Köszönöm, holnap el is készítem. :-)

      Törlés
  2. Olyan kis elegáns süti, nagyon szép, meg persze biztosan nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Hankka - nagyon finom!! :)

      Törlés
  3. Ez valóban nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon mutatós süti, tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép habos! Imádom a kókuszt :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépséges szeletek. Olyan igazi gondűző süti. Már ránézésre is jókedvre derül tőle az ember, hátha még meg is kóstolja. :)

    VálaszTörlés
  7. Habos, kókuszos! Finom lehetett, én is eltüntetném:)

    VálaszTörlés
  8. Hogy mi ezt hogy szeretjük! El is készítem hétvégén! Köszi az ötletet! :-))

    VálaszTörlés
  9. Isteni finom lett ☺ Raktam rá csokireszeleket.

    VálaszTörlés
  10. Sokáig nézegettem, mielőtt megsütöttem, de nagyon finom, még a csokifüggő kisfiam is eszi! Köszönöm a pontos receptet!
    Annyi apró változtatás van, hogy régóta fel van bontva egy mandula aroma és abból pár cseppet felhasználtam a krémben.

    Zsuzska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzska!
      Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett a kisfiadnak is. Köszönöm, hogy megírtad, és szívesen a receptet.
      További kellemes időtöltést kívánok Neked itt a blogon és jó sütögetést!

      Törlés
  11. Holnap én is ki probálom nagyon jol néz ki már most nagyokat nyeltem elöre is köszönöm

    VálaszTörlés