Csokoládés gombocska :)
Nagyon finom omlós, keksz jellegű aprósütemény egy kis csokoládéval feldobva. Egyszerű elkészíteni, mégis olyan kis aranyosak. Igaz, mondanom sem kell, hogy a kisfiammal nagy kedvencünk lett... Amíg el nem fogyott, nem győztünk a kekszes dobozhoz járni. :) Vendégeknek is kínálhatjuk tea vagy kávé mellé.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg sima liszt
- csipet só
- 2 kanál víz
- 10 dkg Boci tejcsokoládé
Elkészítés:
1. Felverjük a vajat a cukorral és a tojássárgákkal, amíg sima nem lesz. Hozzáadjuk a vizet, a csipet sót, majd a lisztet és összegyúrjuk. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Ezután kis golyókat formázunk a tésztából és belehelyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Mindegyik golyó közepébe nyomunk egy kis lyukat az ujjunkkal.
3. Előmelegített 180 fokos sütőben világosra sütjük alsó-felső sütésen - világos maradjon, amikor már kezd a széle picit barnulni, akkor már jó. (Nálam 13 percig sültek, de ezt inkább csak magamnak jegyzem meg.)
4. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és a kihűlt tésztagolyók közepére csorgatjuk a lyukakba.
Nagyon szépek:))
VálaszTörlésÓ, ez olyan, mint a thumbprint keksz, lekvárral szoktam tölteni:) Nagyon szépek és csokival mennyei lehet, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésDe helyes kis gombocskák! Tetszik, hogy csokis, csak éppen... az adagot kicsinylem:-) Biztosan dupla mennyiséggel kezdeném.
VálaszTörlésDe jól néznek ki! Mindig olyan szépen, gusztusosan tálalsz, hogy megjön az ember étvágya :)
VálaszTörlésPár napja "találtam" erre a blogra, és odáig vagyok érte meg vissza :) nagyon imádok sütni-főzni, úgyhogy kedvencem lett ez a blog. Köszönöm. Üdvözlettel Tünde :)
VálaszTörlésSzépek nagyon! Hasonlót én is készítettem, csak lekvárral. Kipróbálós így is:-)
VálaszTörlésEj de jól néz ez ki! Ecccermajd kipróbálom Nutellával :) Puszik, B.csek
VálaszTörlésKörülbelül hány darab jön ki belőle?
VálaszTörlésSzia Anita! Kb. 30 db gombocska készül belőle.
TörlésJó sütést kívánok!
Üdv.: Gabriella