2013. április 2., kedd

Tojásos tepertőkrém

Ez az étel tipikusan a ronda, de finom kategóriába tartozik > épp ezért ne várjatok csodás fotókat róla... :))) Viszont így húsvét után a maradék főtt tojásokból gyorsan el lehet készíteni, mert nagyon finom reggeli, uzsonna, tízórai vagy akár vacsora válhat belőle. Nekünk nagyon nagy kedvencünk ám. :)
Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztható.




Hozzávalók: (ebből elég sok lesz, fele mennyiségből is lehet)
- 50 dkg tepertő darálva
- 3 főtt tojás reszelve (kemény tojás)
- 2 db közepes burgonya megfőzve, áttörve
- 2 db közepes lila hagyma apróra vágva
- mustár
- őrölt bors
- só

A hozzávalókat jól összekeverem (mustárral, borssal, sóval ízlés szerint fűszerezem/ízesítem), és egy fedeles tárolóedényben beteszem a hűtőbe 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek. 
Ha nem húsvéti maradékból, hanem frissen főtt tojásból készítjük az év más napjain, akkor a hűtőben 2-3 napig tárolható. 


Jó étvágyat!
 

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon is guszta, semmi baj nincs vele:) És finom is, mert ismerem:)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon szuper, jó kis kence, legközelebb lesz itthon tepertő, kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik, előbb- utóbb, de kipróbálós. :) Nincs ezzel semmi gond. :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretjük az ilyen kencéket, nagyon guszta és szépek a képek is!

    VálaszTörlés
  5. Ihaj, két kedvenc szendvicskrémem összeboronálva, megbolondítva. Kell ennél jobb? :) Jól néz ki, éhes lettem! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom "kence", hogy titeket idézzelek. ;-)) Aki még nem készítette el, próbálja ki egyszer... :)

    VálaszTörlés