2013. március 9., szombat

Kráter süti

Hétvégére most egy egyszerű, de mutatós süteményt szerettem volna, ezért arra gondoltam, hogy ezt a kevert tésztás kráter sütit készítem el. Ez mindig jó választás, nagyon szeretjük! Ha még nem ismertétek eddig - vagy már ismertétek, de nem sütöttétek meg, akkor ajánlom kipróbálásra, mert nagyon finom, csuda jó állaga van a tésztájának - valamint ez a sütemény elronthatatlan. Akár családi körben, akár "vendégseregben", biztos siker! 




Hozzávalók a tésztához: (22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor

A krémhez:
- 8 dl tej
- 4 dkg vanília pudingpor
- 4 dkg eper pudingpor (vagy bármilyen más rózsaszínű pudingpor)
- 5 evőkanál kristálycukor

A mázhoz:
- 350 g tejföl (1 nagy doboz tejföl)
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor




1. A krémhez megfőzöm a vaníliás pudingot 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral, majd az eperpudingot is 4 dl tejjel, 2,5 evőkanál cukorral - mindkét krémet teljesen kihűtöm!!
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, majd a tetejére kis halmokat teszek a pudingokból (vizes evőkanállal), és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
4. Amikor megsült a sütemény, még langyosan rákenem a tetejére a porcukorral és vaníliás cukorral elkevert tejfölt és így hagyom kihűlni a süteményt.
Kockákra szeletelve tálalom.




Jó étvágyat!

27 megjegyzés:

  1. Gabi Kedves, ismét olyan gyönyörű sütit készítettél, hogy attól is hízik az ember (asszony), hogy nézi :) Gratulálok a 8. helyedhez is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Zsuzsa, nagyon aranyos vagy. :)

      Törlés
  2. Nagyon szuper süti! Én ismertem, bár még nem sütöttem. De lassan itt az ideje. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld csak ki Gionetta... :)

      Törlés
    2. Drága Gabriella!
      Megkaptam mindkét leveled, válaszoltam is rájuk. De ma mindkettőt vissza is dobta a rendszer. A címed mentettem. De szerintem néz meg a postafiókod telítettségét, hogy mennyi spam van benne. Lehet tele van és ezért dobja vissza a leveleket. :-)) A húsvéti ajándék megy amikor hazaértünk. :-))

      Törlés
  3. Irtó guszta süti. Kipróbálós:-)

    VálaszTörlés
  4. Hallottam már erről a süteményről, de még sohasem készítettem. Tényleg nagyon egyszerű az elkészítése és roppant látványos is. Szerintem megint "sláger gyanús". Ezt muszáj lesz kipróbálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy benéztél Nea. Próbáld ki, mert tényleg amilyen egyszerű, olyan finom. :)

      Törlés
  5. Még nem hallottam erről a sütiről, de nagyon megtetszett! Szép színes :) És a tulipánod is milyen szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin.
      A tulipán valóban szép - a férjemtől kaptam. :)) (minden virágot imádok, de a tulipán a legnagyobb kedvencem)

      Törlés
  6. Szép lett és kívánatos! Tuti kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  7. Óh, igen...ez az aminek tejföl van a tetején...Már láttam valahol és azóta is kacérkodom a gondolattal. A fotóid mindenképpen meggyőztek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, és köszönöm. Ha szereted az ilyen kevert tésztás sütiket, akkor mindenképpen ajánlom elkészíteni - olyan egyszerű és ahhoz képest annyira finom!! Nálunk nagy kedvenc!!! :P

      Törlés
  8. Én is hallottam már róla, de még nem sikerült megsütnöm. nagyon guszta, érdekes süti!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon mutatós a tejföllel a tetején! Én már sütöttem kráter sütit, de azon nem volt máz. Muszáj lesz így is kipróbálnom:-)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jól néz ki, ezt ki kell próbálni!:-)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Nagyon megtetszett a családnak a süti, kértek is, hogy próbáljam ki. Olvasva a receptet a 8dl olajat valahogy sokallom. Nem lesz tőle túl... nem is tudom milyen? Megcsináltam a sütit, de más tésztával, amihez 2 tojást kikevertem 30 dkg porcukorral, majd 2 dl olajat öntöttem hozzá, 40 dkg félsima liszt, fél liter tej (+kiskanál szódabikarbóna és 1 zacskó sütőpor). A kakaót most kihagytam, mert csokis pudingpor volt itthon. De így is isteni lett. Köszönöm! K.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      0,8 dl olaj és 0,8 dl tej van a tésztájához írva, nehogy 8 dl olajat tegyél bele!!! Csak 0,8 dl-t!!! Azaz ez nincs 1 dl sem.
      Nézd meg figyelmesebben a receptet és készítsd el ezzel a recepttel is, mert annyira finom laza a tésztája, hogy biztos vagyok benne, kedvenced lesz! ...és ha van kedved, megírhatod, hogy ízlett ezzel a tésztával. De azért örülök, hogy a másik tészta recepttel is ízlett. Köszönöm, hogy írtál.
      Jó sütést!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  12. Szia! Én azt szeretném megkérdezni, hogy milyen tepsit használtál ehhez a mennyiségű tésztához? Köszönöm válaszod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      22x36 cm-es tepsiben sütöttem. A tepsi méretét mindig a hozzávalók résznél szoktam feltüntetni.
      Nagyon fog ízleni a süti... :) Jó sütést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  13. Kedves Gabriella!
    Megsütöttem ezt a süti. Nagyon izlett a családnak főleg nekem. Szenzációsan finom sütemény .
    Köszönetet mondok érte. Maradok ezuttal is nagyon tisztelője.
    Irén

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Irén!
      Nagyon örülök, hogy ízlett a sütemény, szívesen a receptet. Én pedig köszönöm szépen, hogy írt.
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés