2013. február 22., péntek

Pizza új köntösben

Hónapokkal ezelőtt láttam ezt a formázást egy videón és a tegnapi pizzasütés alkalmával úgy gondoltam, hogy egy kicsit feldobom a szokásos kerek pizzát, így legalább a szélén sem az üres tésztát rágjuk > finom ízt kap a virslitől, de kolbásszal is készíthetjük. :) Bármelyik bevált pizzatésztánkból el lehet készíteni, és a feltétet is ízlés szerint variálhatjuk > de ha valaki esetleg így szeretné elkészíteni, ahogy én, leírom a képen látható pizza receptjét, mert nagyon finom!! :)) Igaz, milyen szép? :)





Hozzávalók a tésztához: (32 cm átmérőjű pizzaformához, de sima tepsiben is lehet)
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg puha vaj (esetleg margarin)
- 2 dkg élesztő

A feltéthez:
- 3-4 db virsli (én a roppanós bécsi virslit szoktam használni, de kolbásszal is készülhet)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- szárított oregánó vagy frissen apróra vágva (ízlés szerint néhány csipet - de ha valaki szereti a pizza fűszerkeveréket, azzal is lehet)
- 10 dkg sonka
- 3 szelet ananász (konzerv is lehet)
- 1 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dkg reszelt trappista sajt

 
1. A pizzatésztát én most kivételesen a kenyérsütőgépben dagasztottam be, majd kikapcsolt gépben 25-30 percig kelesztettem.
2. Kinyújtottam kerek alakúra, körberaktam virslivel úgy, hogy a szélén maradjon 3 cm üresen > ezt az üres részt ráhajtottam a virslire. A virslis részt bevágtam 1,5 cm-ként, majd minden egyes ilyen tésztás-virslis részt elfordítottam "fekvő" helyzetbe.
De inkább mutatom képekben is:




3. Az üres részt lekenem a sűrített paradicsommal, megszórom oreganóval, ráteszem az apró darabokra vágott sonkát és ananászt, megszórom a reszelt sajt keverékével, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15 percig sütöttem. (a sütési idő sütőfüggő!!)


Jó étvágyat!

32 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon ütős! :-)) roppant hangulatosra sikeredett! :-)) Valamikor küldöd a címed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. (Egyébként nekem is olyan hangulatos...)

      Persze, megírom majd a címemet, nem felejtettem el, sőt, örülök. :))

      Törlés
  2. Rendkívül dekoratív! Gratula!

    VálaszTörlés
  3. Én is láttam, nagyon tetszett. Szuperül sikerült! Tényleg nagyon egyedi és különleges így a pizza!

    VálaszTörlés
  4. Nem semmi micsoda ötleteid vannak. Csodás! Tiszta "ünnepi" lett tőle a pizza :)

    VálaszTörlés
  5. Húhú, de jól néz ki!!! Nagyon guszta!!!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Tücsi, azt is, hogy benéztél hozzám. :)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik ez a formázás, legközelebb kipróbálom...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Csilla, érdemes kipróbálni, tényleg olyan "jópofa" és finom. :)

      Törlés
  7. Készülök kipróbálni így a pizzát, nagyon ötletes. Megjön az ember étvágya, csak ha ránéz:-)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű lett, tuti hogy kipróbálom ! :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Sylvia. Mertem remélni, hogy egyszer majd kipróbálod... ;-)) Köszi, hogy benéztél.

      Törlés
  9. Tudtam én, hogy érdemes lesz ide benézni! Neked mindig akkora ötleteid vannak!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm szépen, hogy benéztél, nagyon aranyos vagy. :))

      Törlés
  10. Tényleg nagyon szép lett, így aztán a szélével sem lehet gondja senkinek! :) Sőt, 2:1-ben, sonkás-ananászos és virslis, ki-ki kedvére választhat! :)

    VálaszTörlés
  11. Ez ám a köntös! Nagyon mutatós!

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szépségeset sütöttél:))

    VálaszTörlés
  13. Ezt ki kell próbálnom! szuper jól néz ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy kipróbálásra kerül. :) Valóban érdekes látványra is ez a pizza, és még finom is. :) Köszönöm szépen a megjegyzést.

      Törlés
  14. Válaszok
    1. Köszönöm Julika - örülök, hogy tetszik. :)

      Törlés