Barackos pite
Könnyű, laza gyümölcsös süteményről van szó, annyira finom vajas íze van! ...és ennek a sütinek még az az előnye, hogy csak egy keverőtál kell az elkészítéséhez - egyszóval nem vonzza a mosatlant - emiatt is imádom! Pár perc alatt összekeverjük, kb. 20 percig sütjük és már ehető is. Készülhet körte- vagy őszibarack befőttel, vagy friss gyümölccsel is.
Hozzávalók:
25 cm átmérőjű piteformához
körte vagy barack befőtt félbe vágva mag nélkül
(vagy friss érett gyümölcs megmosva/félbevágva)
13 dkg finomliszt
13 dkg kristálycukor
fél cs. sütőpor (6 g)
negyed teáskanál szódabikarbóna
15 dkg puha vaj
2 nagyobb tojás
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
- A piteformát kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A barack befőttet leszűrjük és a formába tesszük úgy, hogy a vágott felülete legyen alul. (Ha friss gyümölccsel készítjük, akkor a megmosott, meghámozott gyümölcsöt kettévágjuk, kivesszük a magot, majd a vágott felülettel lefelé a formába tesszük.)
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával.
- Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vajat, végül folyamatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és alaposan összekeverjük. Sűrű tésztát kapunk, de ha nagyon sűrűnek érezzük, adhatunk hozzá néhány evőkanál tejet nyugodtan. A tésztamasszát a gyümölcs köré kanalazzuk, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 220 fokon légkeveréses programon kb. 7-8 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 180 fokra és így sütjük tovább kb. 10-12 percig, de inkább végezzünk tűpróbát! Ne süssük túl, mert kiszárad! Ha az első 7-8 perc után a süti teteje nagyon barnul, akkor letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, de belül még süljön tovább. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet! Hagyományos sütőben is süthető kb. 200 fokon tűpróbáig.)
- Porcukrozva tálaljuk.
Munkafolyamatok
Hú, de megkóstolnám! A kép hangulata alapján szép helyen lakhattok! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves vagy. Tényleg nagyon hangulatos az udvarunk... ;)
TörlésJó kis recept, gyors elmentem, különösen hogy valahogy elveszett az eddigi összes könyvjelzőm, ami 90 % -ban recepteket jelentett :( A virágod ismét gyönyörű!
VálaszTörlésKöszi Édeskonyha, a recept tényleg klassz, nemhiába Nigella receptje. ;) Az amarilliszeim pedig tényleg csodálatosan gyönyörűek, télen-nyáron virágzik mindegyik, szeretem őket. :)
TörlésSajnálom, hogy elveszett a receptes könyvjelződ, de attól nem félek, hogy nincs mit sütnöd... ;-)
Nagyon finomat sütöttél már megint.Igazán ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm Móni. :)
TörlésLátszik a tésztáján milyen porhanyós. Hétvégére én is ilyesmit terveztem:)
VálaszTörlésKíváncsian várom... és köszi. :)
Törlésjaj, de finom! Ide vele!
VálaszTörlés"Nesze" Neked Gionetta. :)))))))
TörlésGabi, nagyon jól néz ki! :) Elfogadnám azon a tányéron a szeletet, vagy akár az egészet?! :D
VálaszTörlés:-)))
TörlésRemek kis pite és egyszerű, gyors. Nekem való. Már rögtön enném is:)
VálaszTörlés:-))) Tényleg nagyon egyszerű és gyors.
TörlésKÖSZÖNÖM SZÉPEN, HOGY BENÉZTETEK HOZZÁM MA IS. ÉRDEMES ELKÉSZÍTENI EZT A SÜTIT, MERT AMILYEN EGYSZERŰ, OLYAN FINOM... :P
VálaszTörlésMegysütöttük anyával, visszük a vendégségbe. Tuti sikerünk lesz, mert nagyon nagyon finom! Dupla adagot készítettünk, és ez is kevés lett. :) Lizi (11)
VálaszTörlésKedves Lizi. Örülök, hogy megsütöttétek, annak pedig még jobban örülök, hogy ennyire ízlett Nektek is. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad! Üdvözlöm Anyukádat!
TörlésSzia!! Megint Lizi vagyok, azőta ugyanezt megcsináltuk szilvával is! Az is nagyon finom lett, és mindenkinek ajánlom!! :)
TörlésKöszi, hogy megírtad. Szilvával még nem próbáltam. Olyan jó, hogy ennyire ízlik Nektek ez a süti! :)
TörlésJó reggel!
VálaszTörlésMegsütöttem tepsibe, dupla adag tésztával,vaníliás cukorral kakaópor nélkül és ananásszal, mert az volt itthon 😁
Nem kellett letakarnom, mert picit gyengén süt a sütōm csak pakolgattam alulra felülre. 🙂 Tökéletes lett! Tudok képet küldeni?
Köszönöm és szép hétvégét!